Strepsils Zuigtabletten Original 24 tabletten

Op voorraad
7,09

Strepsils Zuigtabletten Original

Strepsils zijn verzachtende zuigtabletten die zeer effectief zijn bij een beginnende keelpijn. Strepsils is een geneesmiddel met twee antibacteriële ingrediënten die de bacteriën doden die keelpijn veroorzaken. Daarnaast blijft Strepsils lang werken, tot wel twee uur nadat de zuigtablet op is.
 • Helpt bij beginnende keelpijn
 • De bekende originele formule
 • Heeft een antiseptische werking op de keel
 • Met steranijs, pepermunt en menthol (zie bijsluiter)
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000158105157
Registratienummer 04174
Productnaam Strepsils Original
Registratiecode RVG
ATC-code R02AA03
Netto inhoud 24 ST
GPC-nummer 10000880
GPC-omschrijving Keel
Dosering 1
Maximale dagdosering 12
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies 2-3 uur tussenpozen aanhouden, tablet langzaam opzuigen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zuigtablet
Te gebruiken bij Beginnende keelpijn.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Bij intolerantie bepaalde suikers neem voor gebruik contact op met arts.
Huisarts Als er ook sprake is van benauwdheid, piepende of gierende ademhaling. Als slikken of drinken niet meer gaat, er gekwijld wordt of de mond niet meer goed open kan. Bij steeds zieker worden of klachten aan één kant van het hoofd. Bij een chronische ziekte en/of (chronisch) gebruik vaste medicijnen. Bij koorts die minimaal 3 dagen duurt of als de keelpijn langer dan 10 dagen duurt.
Werkzame stoffen Amylmetacresol 60 mg , 2,4-dichloorbenzylalcohol 1.2 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij beginnende keelpijn
Hulpstoffen :
Glucose Dit middel bevat glucose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Sucrose Dit middel bevat sucrose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Azokleurstoffen Dit middel bevat azokleurstoffen. Deze kunnen een allergische reactie veroorzaken.
Allergenen bevattende geurstoffen Dit middel bevat allergenen bevattende geurstoffen (zie bijsluiter voor specificatie). Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.
Sulfieten inclusief metabisulfieten Kan in zeldzame gevallen ernstige overgevoeligheidsreacties en ademhalingsproblemen (bronchospasme) veroorzaken.
Natrium Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per tablet, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Tarwezetmeel (glutenbevattend) Dit middel bevat slechts een zeer kleine hoeveelheid gluten(uit tarwezetmeel). Het wordt beschouwd als 'glutenvrij' en zal zeer waarschijnlijk geen klachten veroorzaken als u coeliakie heeft. Als u allergisch bent voor tarwe (anders dan coeliakie) dient u dit middel niet te gebruiken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Strepsils biedt eerste hulp bij beginnende keelpijn. De antibacteriële ingrediënten doden de bacteriën die keelpijn veroorzaken. Strepsils verzacht de keel tot wel twee uur nadat de zuigtablet op is. Strepsils is er in de smaken: Original, Citroen & Honing, Sinaasappel & Vitamine C, en Aardbei. Ook verkrijgbaar als Handypack voor onderweg in de smaak van Citroen & Honing. Lees vóór gebruik de bijsluiter.

Werkzame stoffen:

De werkzame bestanddelen zijn amylmetacresol 0,6mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2mg. Andere bestanddelen zijn steranijsolie, pepermuntolie, menthol, wijnsteenzuur, cochenille-rood A (E124), azorubine (E122), suiker en glucose. Strepsils zijn in vier varianten verkrijgbaar, te weten:
 • Original
 • Citroen & Honing
 • Sinasappel & Vitamine C
 • Cool

Productinformatie over Strepsils Zuigtabletten Original

 • Merk: Strepsils
 • Ean: 5000158105157
 • Artikel: 961-380
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs