Strepsils Zuigtabletten Original 24 tabletten

Direct leverbaar
5,99
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk woensdag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Strepsils Zuigtabletten Original

Strepsils zijn verzachtende zuigtabletten die zeer effectief zijn bij een beginnende keelpijn. Strepsils is een geneesmiddel met twee antibacteriële ingrediënten die de bacteriën doden die keelpijn veroorzaken. Daarnaast blijft Strepsils lang werken, tot wel twee uur nadat de zuigtablet op is.
 • Helpt bij beginnende keelpijn
 • De bekende originele formule
 • Heeft een antiseptische werking op de keel
 • Met steranijs, pepermunt en menthol (zie bijsluiter)

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 5000158105157
Extra handel artikel aanduiding waarde 04174
Certificering Waarde R02AA03
Product naam STREPSILS ORIGINAL
Registratiecode RVG
GPC Keel
Aanbevolen dosering 1
Maximale dosering 12
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiks advies 2-3 uur tussenpozen aanhouden, tablet langzaam opzuigen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding, kleine kinderen en suikerziekte. Maximaal 3 dagen gebruiken.
Verkoopsvoorwaarden Algemene Verkoop
Afleverstatus AV
Toedingingsvorm Zuigtablet
Gebruiksindicatie Beginnende keelpijn.
Contra-Gebruiksindicatie Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Gebruik tijdens zwangerschap Nee
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Bij intolerantie bepaalde suikers neem voor gebruik contact op met arts.
Huisarts bezoeken Als er ook sprake is van benauwdheid, piepende of gierende ademhaling. Als slikken of drinken niet meer gaat, er gekwijld wordt of de mond niet meer goed open kan. Bij steeds zieker worden of klachten aan één kant van het hoofd. Bij een chronische ziekte en/of (chronisch) gebruik vaste medicijnen. Bij koorts die minimaal 3 dagen duurt of als de keelpijn langer dan 10 dagen duurt.
Ingrediënten Amylmetacresol 60 mg , 2,4-dichloorbenzylalcohol 1.2 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij beginnende keelpijn
Hulpstoffen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Strepsils biedt eerste hulp bij beginnende keelpijn. De antibacteriële ingrediënten doden de bacteriën die keelpijn veroorzaken. Strepsils verzacht de keel tot wel twee uur nadat de zuigtablet op is. Strepsils is er in de smaken: Original, Citroen & Honing, Sinaasappel & Vitamine C, en Aardbei. Ook verkrijgbaar als Handypack voor onderweg in de smaak van Citroen & Honing. Lees vóór gebruik de bijsluiter.

Werkzame stoffen:

De werkzame bestanddelen zijn amylmetacresol 0,6mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2mg. Andere bestanddelen zijn steranijsolie, pepermuntolie, menthol, wijnsteenzuur, cochenille-rood A (E124), azorubine (E122), suiker en glucose. Strepsils zijn in vier varianten verkrijgbaar, te weten:
 • Original
 • Citroen & Honing
 • Sinasappel & Vitamine C
 • Cool

Productinformatie over Strepsils Zuigtabletten Original

 • Merk: Strepsils
 • Ean: 5000158105157
 • Artikel: 961-380