Basis suppletie voor iedere dag

Elisha | donderdag 9 juni | Vitamine & mineralen

basis voedingssupplementen

Dit betreft een advertentie

De belangrijkste ingrediënten van een gezonde levensstijl: beweeg en slaap voldoende, vermijd stress en eet gezond. Dat laatste is vooral van belang om de nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen. Deze zijn onmisbaar voor vele essentiële lichaamsfuncties en ons energieniveau. Hoewel een supplement absoluut geen vervanging is van gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl, kunnen ze je wél helpen voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Wat is een fijne basis suppletie voor iedere dag? Lees het in deze blog!

Ontdek hier het het hele assortiment vitaminen en mineralen

Belang van vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen voor ons lichaam. Ze zijn nodig voor onze groei en ontwikkeling en van belang om gezond te blijven. Vitamines en mineralen helpen bijvoorbeeld bij de productie van hormonen en enzymen, het ondersteunen van je energie, weerstand en stofwisseling en zijn daarnaast ook erg belangrijk voor een goede werking van onze spieren. Zo zorgen vitamine D en C voor een goede weerstand en ondersteunt magnesium het energieniveau. Vitamines worden opgenomen in de dunne darm. Veel vitamines kan het lichaam niet goed opslaan, dus is het belangrijk dat je regelmatig deze vitamines binnen krijgt. Een tekort aan de nodige vitamines heeft effect op onze gezondheid en energieniveau. Er worden niet altijd voldoende vitamines uit voeding gehaald, omdat niet altijd aan het eetprofiel wordt voldaan van (voldoende) gezonde voeding. Daarom kan het verstandig zijn om als aanvulling een voedingssupplement te slikken. Hiervoor kun je een basis suppletie bestaande uit de 3 supplementen magnesium, vitamine D en Omega vetzuren gebruiken. Deze supplementen bieden een aanvulling op een gezond voedingspatroon. Hieronder vertellen we je hier meer over!

basis bonusan voedingssupplementen

Magnesium

Magnesium draagt bij aan vele processen in ons lichaam, waaronder een normale energiestofwisseling, een normale spierfunctie, de normale werking van het zenuwstelsel, een normale psychologische functie, het behoud van normale botten en tanden en het speelt een rol bij het celdelingsproces. Magnesium is vrijwel overal goed voor. Omdat magnesium bij veel verschillende processen in je lichaam is betrokken, wordt het ook in veel verschillende voedingssupplementen gebruikt. Magnesium helpt bij vermoeidheid en is goed voor de spieren en botten. Daarnaast zit het altijd in multivitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld in Bonusan Magnesan Forte Plus. Dit supplement bevat magnesium en vitamine B6, beiden in goed opneembare vorm. Vitamine B6 draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren en draagt net als magnesium bij tot de vermindering van vermoeidheid.

bonusan magnesan voedingssupplementen

Visolie (Omega 3)

Omega-3 is een essentieel vetzuur dat niet zelf door het lichaam wordt aangemaakt. Deze vetzuren zitten wel in bepaalde voedingssupplementen. Het effect van visolie op hart wordt al meer dan dertig jaar bestudeerd. Omega-3 vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) hebben een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart. Naast hart zijn er meerdere gezondheidsclaims voor visolie. Zo zijn DHA en EPA goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen. We kunnen dus stellen dat bij de juiste hoeveelheden, visolie gezond is. Om het lichaam voldoende te voorzien van omega-3 vetzuren moet je minimaal twee keer per week vette vis of schaaldieren eten. Eet je liever geen vette vis? Dan krijg je minder omega 3-vetzuren binnen. Voor zwangere vrouwen is dit supplement extra belangrijk. De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Ook bij een vetzuur-supplement is de kwaliteit van groot belang. Bonusan Omega-3 MSC levert een hoge kwaliteit Omega-3 vetzuren, waardoor het product na inname goed te verdragen is. Omega-6 vetzuren zijn in voldoende mate in onze hedendaagse voeding aanwezig, daarom is het vooral van belang de omega-3 vetzuren dagelijks aan te vullen. Met dit supplement heb je in 1x je dagelijkse hoeveelheid goede vetten op orde. Deze softgels zijn klein en gemakkelijk slikbaar, ideaal voor dagelijks gebruik. Een vetzuur-supplement zoals deze van Bonusan kan het beste geslikt worden na een (warme) maaltijd. 

bonusan omega 3

Ben je op zoek naar een vegetarisch of vegan variant voor visolie? Dan is de Bonusan Omega-3 Algenolie een goed alternatief als zuivere bron van omega-3 vetzuren. Bevat tevens vitamine D3, wat onze botten en het immuunsysteem ondersteunt.

bonusan omega 3 algenolie

Vitamine D

Dat vitamine D voor het behoud van sterke botten en tanden is, is bekend. Maar vitamine D doet veel meer. Zo is vitamine D goed voor de spieren en ondersteunt het het immuunsysteem. Zonlicht en goede voeding zijn belangrijk om genoeg van deze vitamine binnen te krijgen, maar toch kan het zijn dat je extra nodig hebt. In supplementen en verrijkte voedingsmiddelen wordt zowel vitamine D2 als vitamine D3 gebruikt. Beide vormen zijn nuttig in ons lichaam maar vitamine D3 heeft voor de mens wel een iets sterkere werking dan vitamine D2. Vitamine D is verkrijgbaar in druppels, tabletten of capsules. Bonusan Vitamine D3 druppels zijn gemakkelijk te doseren en daarom geschikt voor het hele gezin. Bonusan Vitamine D druppels zijn op basis van olijfolie en daardoor geschikt voor vegetariërs én veganisten.

bonusan vitamine d

 

Let op: Dit is een voedingssupplement. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding of gezonde levensstijl. Lees voor gebruik van het voedingssupplement de gebruiksaanwijzing of de informatie op het etiket. Hier staat informatie met betrekking tot doseringen en waarschuwingen. Een te veel aan vitamines kan schadelijk zijn voor de gezondheid, let dus op met het extra slikken van supplementen. 

Wil je zelf de supplementen van Bonusan proberen? Ontdek het complete assortiment Bonusan bij Plein.

Fotografie door Aswhien Juruwan. 

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!