Nu gratis verzending op alle vitamines & mineralen
Aangekoekt vuil in pannen kan erg hardnekkig zijn en bij het schoonmaken zelfs de pan beschadigen. Er zijn veel verschillende tips om aangekoekte pannen gemakkelijk schoon te maken, waardoor pannen niet beschadigen en de anti-aanbaklaag beschermd blijft.
Iedereen, keukenprins(es) of niet, heeft er wel eens mee te maken: een aangekoekte pan. Je kan deze pan natuurlijk in de vaatwasmachine doen maar grote kans is dat je pan er niet helemaal schoon uitkomt. Belangrijk is om de aangekoekte pan daarom vantevoren eerst goed schoon te maken. In deze blog vertellen we je hoe je gemakkelijk en snel je aangekoekte pan weer mooi schoon krijgt.
Tip: Gebruik voor pannen met een anti-aanbaklaag nooit een schuurspons, want hiermee beschadig je de pan. Pannen van metaal kan je eventueel wel schoonmaken met een schuursponsje.
Laat een bodempje azijn kort koken in de vieze pan om het vervolgens het vuil gemakkelijk met een doek of borstel weg te poetsen.
Meng Soda met een laagje water en laat dit minstens een uur in de pan staan. Laat de pan eventueel langer (nacht) staan, om erg hardnekkig vuil los te weken.
Laat de pan circa 1 uur langzaam koken met voldoende water en een vaatwastablet. De pan is vervolgens gemakkelijk schoon te maken.
Doe een mengsel van water en Biotex in de pan en laat deze een nacht staan. De pan is daarna gemakkelijk schoon te maken. Biotex heeft een vergelijkbare werking als Soda.
De meest voor de hand liggende tip: laat de pan minstens een uur weken met een mengsel van water en voldoende afwasmiddel. Er zijn extra krachtige afwasmiddelen die dit proces versnellen, zoals Dreft Platinum.
Hard boenen is vervelend en daarbij vaak slecht voor je pannen. Succes met het toepassen van deze tips!