5 tips voor een ontspannen avondritueel met Kneipp

Elisha | woensdag 15 december | Verzorging

kneipp good night

In de drukke wereld waarin wij leven, is het belangrijk om voldoende rust te pakken. Na een lange dag op je werk is er niets fijner dan 's avonds heerlijk te ontspannen en vervolgens je warme bed in te duiken. De nieuwe Good Night lijn van Kneipp is ideaal voor de ondersteuning van een goede nachtrust. De warme houtachtige geurbeleving van alpenden en amyris biedt ondersteuning om het hoofd tot rust te laten komen, waardoor je beter in slaap valt en de volgende ochtend weer fris wakker wordt. Benieuwd? In deze blog vertel ik je er graag meer over en geef ik je 5 tops voor een ontspannen avondritueel.

Ontdek de Good Night producten van Kneipp bij Plein.

Ontspannen avondritueel

De zomer lijkt alweer zo lang geleden... zwoele, warme zomeravonden, met een wijntje in de hand chillen op het balkon of terras. Totale ontspanning en even helemaal tot rust komen. Maar de winter doet zijn intocht, de dagen worden steeds korter, steeds kouder en steeds natter. Sociale interacties worden steeds minder en we blijven steeds vaker thuis. Tel daar de stress van werk, de drukte van de aankomende feestdagen en de verontrustende corona cijfers bij op en we ervaren steeds vaker onrust en spanning. Des te belangrijker om de ontspanning te blijven opzoeken! Het is zo verleidelijk om ’s avonds gedachteloos op je telefoon te scrollen, of je alweer druk te maken om de volgende dag. Maar wist je dat een ontspannen avondritueel bijdraagt aan een goede nachtrust én helpt om stress te elimineren? Lees deze blog voor 5 tips met de heerlijke producten van Kneipp, zodat jij heerlijk rustig in slaap kunt vallen en de volgende dag helemaal uitgerust wakker wordt!

Hoe ga jij naar bed?

Pieker jij nog veel over de gebeurtenissen van de dag? Of maak je je zorgen om de dag van morgen? De onrust in je hoofd maakt het lastig om de slaap te vatten en een goede nacht te maken. En slaap is zo belangrijk om ons fit en energiek te blijven voelen en stress te verminderen.

Het kan anders. Zonder stress en zorgen in slaap vallen. Een standaard avondritueel is hierin het halve werk. Hiermee bereid je je lichaam en geest voor op de nacht die komen gaat. En je zult zien dat als je dit structureel volhoudt, je lijf hier aan went, en zichzelf steeds beter zal klaarmaken voor de nacht. En daardoor zul je merken dat je overdag fitter bent, waardoor je makkelijker problemen oplost. En dat voorkomt weer een hoop stress.

De gewenning van een vaste routine geeft rust in je hoofd en zorgt er automatisch voor dat je slaperig wordt op het juiste moment.

kneipp producten good night

Ontspannen de nacht in, zo doe je dat!

Er is geen one size fits all. Bedenk een avondroutine die voor jou werkt, waarvan jij ontspant. Hieronder vind je enkele basistips die belangrijk zijn in de voorbereiding naar een goede nachtrust. 

1. Creëer ruim voor het slapengaan een ontspannen sfeer in huis

Dim de lichten in de woonkamer, luister naar rustgevende muziek en steek je favoriete geurkaars aan. Met de Good Night Geurkaars van Kneipp creëer je snel een oase van rust.  De warme, houtachtige geur van alpenden en amyris zorgen voor een ultiem ontspannen sfeer. Wist je dat de juiste geur sowieso een positieve bijdrage heeft aan een betere nachtrust? Zet daarom je favoriete geurstokjes of geurkaars ook in je slaapkamer!

2. Verban alle beeldschermen minimaal een uur voordat je naar bed gaat

Het vermijden van blauw licht is namelijk belangrijk voor de aanmaak van het slaaphormoon. Dus leg je telefoon weg en kijk geen tv meer. Vind je dit in het begin nog lastig? Je kunt op je telefoon schermvrije tijd instellen, zodat je er heel concreet aan herinnert wordt dat je vanaf een bepaald tijdstip niet meer op je telefoon mag zitten.

3. Kom uit je hoofd

Gedurende de dag gaan er duizend dingen door ons hoofd. Dingen die je niet moet vergeten, dingen waar je je zorgen om maakt en het herbeleven van gebeurtenissen. En met een vol hoofd kun je niet slapen. Maak je hoofd leeg door alle gedachten op papier te zetten. Houd een dagboek bij, of maak alvast een to-do-lijstje voor de volgende dag.

avondritueel met kneipp good night

4. Doe een ontspannen activiteit

Wat een ontspannen activiteit is, is voor iedereen verschillend. Lees een boek of doe enkele yoga oefeningen. Of ga heerlijk ontspannen in bad. Met Good Night badschuim van Kneipp creëer je een ideale voorbereiding voor een goede nachtrust. De warme, houtachtige geur helpt je om je hoofd leeg te maken, zodat je hierna makkelijker in slaap valt én rustiger slaapt. Bonus: dit badschuim is volledig vegan, bevat geen minerale oliën, parabenen, siliconen en microplastics én is dierproefvrij. Merk je dat je tijdens het badderen nog erg gestrest bent? Doe dan een simpele meditatie, waarbij je focust op het vertragen van je ademhaling.

5. Kruip op tijd onder de wol

Wanneer je eenmaal in bed ligt, kun je lichaam en geest nog meer tot rust brengen door bijvoorbeeld nog een paar bladzijden te lezen. Of door jezelf vlak voor het slapen nog heerlijk in te smeren met een fijne olie. Dit ontspant je spieren en is daarmee een ideale start voor een heerlijke nacht. De Regenerating huidolie Good Night van Kneipp voedt de huid intensief en ondersteunt het nachtelijke herstel van de huid. De warme houtachtige geur is rustgevend en kalmeert, zodat je sneller in slaap valt, om de volgende ochtend weer uitgerust wakker te worden!

Ontdek de Good Night producten van Kneipp bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!