De Zwitserse Witte Herder

Renée | donderdag 20 augustus | Hond

zwitserse witte herder

De Zwitserse Witte Herder heeft zijn naam te danken aan zijn oorsprong en zijn kleur. Het land van oorsprong is namelijk Zwitserland en dit hondenras is volledig wit van kleur. De Witte Herder stamt af van de Duitse Herder en werd in eerste instantie beschouwd als een albino, waar weinig mensen interesse in hadden. Om die reden werd de Duitse Herder dusdanig gefokt dat er geen Witte Herders meer geboren werden. In Amerika en Canada waren de mensen echter juist zeer te spreken over de Witte Herder, dus is dit hondenras daar verder gefokt. Uiteindelijk is er een Witte Herder naar Zwitserland overgehaald, waardoor hier opnieuw interesse werd gewekt voor dit hondenras. Aangezien Zwitserland de Witte Herder door heeft gefokt tot het ras dat het nu is, is het hondenras naar dit land vernoemd.

Bekijk het assortiment met benodigdheden en voer voor je hond op Plein.

Karakter van de Zwitserse Witte Herder

Zoals de naam al verklapt werd de Witte Herder vroeger als herdershond gebruikt. Hij moest het vee en de veehoeder bewaken en beschermen. Tegenwoordig wordt hij vooral gebruikt als gezinshond. De Witte Herder heeft namelijk een zachtaardig, aanhankelijk, lief, kindvriendelijk en fijngevoelig karakter. Daarnaast is hij erg leergierig, intelligent en trouw en heeft dit ras een enorm uithoudingsvermogen in combinatie met een atletische bouw. Perfect voor de hondensport dus!

Een Witte Herder aanschaffen

De Zwitserse Witte Herder is een door de FCI erkend hondenras waar in Nederland mee wordt gefokt. Als je een Witte Herder pup wilt aanschaffen, is het advies om deze bij een erkende fokker aan te schaffen die aangesloten is bij de Raad van Beheer en de rasvereniging van de Zwitserse Witte Herder. Op deze manier weet je zeker dat de pup op de juiste manier gefokt is en weet je waar de pup vandaan komt. Net als bij ieder ander hondenras raad ik je aan om je pup mee te nemen op puppycursus. Op deze manier leren zowel jij als je hond de juiste manier van opvoeden.

Bekijk het assortiment met benodigdheden en voer voor je hond op Plein.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.