Hoe breng je een highlighter aan?

Elisha | dinsdag 7 januari | Make-up

highlighter-aanbrengen

Met dit koude en gure weer kan je make-up look wel een boost gebruiken. Met producten zoals highlighter en strobe cream geef jij je look net dat beetje extra. Een mooie natuurlijke glow om die zonnestralen, die nu af en toe ontbreken, in je gezicht terug te brengen. Maar hoe en vooral waar, breng je dit het beste aan?

Ontdek het assortiment highlighters bij Plein.

Wat is een highlighter?

Laten we even bij het begin beginnen. Want wat is highlighter eigenlijk precies? Het is een glimmend product waarmee je jouw make-up look een mooie glans geeft. Je benadrukt de verschillende gebieden in je gezicht door er highlighter aan te brengen. Maak bijvoorbeeld je ogen optisch groter door een beetje glans in je ooghoeken of geef wat extra shine aan je jukbeenderen. Highlighter bestaat in poedervorm, maar ook als crème of vloeibaar product. De poedervorm breng je aan met je vinger of een speciale highlighter kwast. Crème of vloeibare highlighter kun je aanbrengen met je vingers, een make-up sponsje of een kwast.

highlighter-aanbrengen

Hoe breng je een highlighter aan?

Highlighter kun je eigenlijk op alle plekken op je gezicht aanbrengen waarvan jij wilt dat ze meer opvallen. Wat highlighters doen is namelijk bepaalde plekken op je gezicht meer benadrukken. Wil je dus extra focus op je jukbeenderen? Breng daar je highlighter aan. Wil je dat je lippen extra naar voren komen? Breng dan een beetje aan op je bovenlip. De plekken waar je highlighter kunt aanbrengen zijn:

  1. Op je jukbeenderen. Voor een mooie natuurlijke glans. De plek op je gezicht waar je normaal gesproken natuurlijk al het licht vangt.
  2. Op je neusbrug en het puntje van je neus. Extra glow in het midden van je gezicht en het laat je neus er smaller uitzien.
  3. Op de cupids bow, dat kuiltje bij je bovenlip. Make your lips pop!
  4. Aan de binnenkant van je ooghoeken. Voor een extra frisse blik en optisch grotere ogen.
  5. Vlak onder je wenkbrauwen, op het bot. Voor een glowy ooglook en optisch grotere ogen.
  6. Op het puntje van je kin.

Tips voor het aanbrengen van highlighter

Vind je het nog steeds lastig om te bepalen waar je nou precies die highlighter aanbrengt? Ga dan bij een raam zitten om te kijken waar er natuurlijk zonlicht op je gezicht valt. Breng precies op die plekjes de highlighter aan.

Wil je een subtiele gloed over je gehele gezicht? Meng dan een beetje vloeibare of cream highlighter door je foundation, maar wees wel voorzichtig! Voor een subtiele glow heb je namelijk maar een beetje nodig.

Experimenteer vooral, want ieder gezicht is anders en ieder moment is anders. Op een stapavond wil je misschien meer uitpakken dan overdag!

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Ontdek het assortiment highlighters bij Plein.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik af en toe voor Plein.nl. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!