Hond meenemen in de auto en op de fiets

Renée | maandag 21 juli | Hond

hond-meenemen-auto-op-fiets

Honden zijn graag buiten. Je pakt de riem en vaak staat de hond dan om je benen te springen om mee naar buiten te gaan. Wandelen is leuk, maar naar het strand is natuurlijk nog veel leuker. Tenzij het strand om de hoek is moet je hiervoor een stuk rijden, met de auto, sommige mensen met de fiets. Om je hond veilig te kunnen vervoeren, zowel in de auto als met de fiets, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Bekijk het complete assortiment voor in de auto of op de fiets bij Plein.

Hond mee in de auto

Veel mensen laten de hond loslopen in de auto. Hierdoor kan de hond zich verplaatsen van de achterbak naar de achterbank, naar de passagiersstoel en zelfs naar de schoot van de bestuurder. Niet alleen is dit gevaarlijk voor de hond, maar ook voor jou. Als je een keer flink moet remmen kan je hond zichzelf niet schrap zetten en is de kans dat hij zich bezeert groot. Als je hond bij jou op schoot springt terwijl je aan het rijden bent kun je hiervan schrikken en onverwachte bewegingen maken, dit maakt de kans op ongelukken natuurlijk ook een stuk groter. Een hondengordel biedt dan uitkomt. Een andere optie is een kooiconstructie. Sommige auto's hebben zelf een rooster die je over de achterbak kunt spannen, anders zijn er veiligheidsrekken te koop die je bovenop de rugleuning van de achterbank kunt spannen.

Hond mee op de fiets

Als je je hond mee wilt nemen op de fiets heb je drie opties:

  1. Fietsmand voorop of achterop de fiets
  2. Naast de fiets
  3. Hondenfietskar

Dit laatste is een karretje op wieltjes en wordt aan de achterkant van de fiets bevestigd. Voor zwaardere honden is dit een goede optie. Als je een kleine, lichte hond hebt, kun je deze gemakkelijk meenemen in een fietsmand.

Als je hond een goede conditie heeft, zijn warmte goed kwijt kan (dus geen platte neus heeft of een hele dikke vacht heeft) en het gewend is om langere stukken te rennen kun je de hond naast de fiets meenemen. Training is hierbij wel belangrijk, omdat het in het verkeer essentieel is dat je hond goed bij je blijft. Je kunt de riem in je hand houden, maar als je van plan bent je hond vaker mee te nemen naast de fiets zou ik je aanraden een fietsbeugel aan te schaffen. Deze bevestig je laag aan het achterwiel en zorgt ervoor dat jij beide handen aan je stuur kunt houden. Extra veilig dus!

Bekijk het complete assortiment voor in de auto of op de fiets bij Plein.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs