Hatsjoe! Alles over hooikoorts bij dieren

Ilse | vrijdag 6 april | Hond

hooikoorts bij dieren

Nu het voorjaar echt van start lijkt te gaan kondigen pollen, ofwel het stuifmeel van bomen en grassen, zich weer aan. Zodra buiten de temperatuur stijgt en de natuur weer ontwaakt, vliegen de eerste pollen weer door de lucht. Voor de meeste mensen en dieren geen probleem. Maar bij sommigen reageert het immuunsysteem te heftig op de prikkels met de bekende verschijnselen tot gevolg: waterige ogen en neus, benauwdheid, luidruchtige geluiden en kriebels aan de huid en vacht.

Hooikoorts bij dieren

Zie je deze verschijnselen elk voorjaar terugkomen bij je hond, kat of paard? Dan wordt het hoog tijd je dier wat weerbaarder te maken in het pollenseizoen. Dat doe je door het lichaam eerst schoon te maken met een drainage of detoxkuur, zodat het immuunsysteem weer optimaal kan functioneren. Een andere belangrijke stap is om het dier met een desensibilisatiekuur minder gevoelig te maken voor pollen. Begin hier al tijdig mee, zodat het immuunsysteem van je dier op tijd klaar is voor het pollenseizoen.

Schoon lichaam

Een schoon lichaam functioneert beter. Dat geldt voor alle organen en lichaamsfuncties, maar zeker ook voor het immuunsysteem. PUUR Detoxi is een van de middelen die de organen prikkelt om hun afvalstoffen sneller af te voeren. Denk er wel aan dat een detox tijdens de kuur belastend is voor het lichaam en dat klachten eerst kunnen verergeren. Sowieso kost het zich ontdoen van afvalstoffen een dier energie en soms zie je een kortdurende verergering van bestaande klachten. Wees je daarvan bewust voordat je start met een kuur. Het is geen reden om bij gezonde dieren geen drainage te doen. Maar wees terughoudend bij zieke dieren of bij dieren die toch al veel te verduren hebben zoals bijvoorbeeld een operatie.

PUUR Pollen, een goede voorbereiding op het pollenseizoen

De druppels van PUUR Pollen bevatten verdunningen van stuifmeel van veel voorkomende boom, gras-en plantensoorten. De Acacia, Berk, Beuk, Bijvoet, Eik, Es, Ganzenvoet, Grassen, Haver, Gerst, Guldenroede, Hazelaar, Hop, Linde, Maïs, Madeliefje, Iep, Olijfboom, Paardenbloem, Populier, Rogge, Tarwe, Vlier en de Wilg. Hun sporen zijn allemaal terug te vinden in dat kleine druppeltje. Zorgvuldige toediening volgens een vast schema prikkelt het immuunsysteem stapje voor stapje, zodat het in goede staat van paraatheid is als het pollenseizoen buiten echt losbarst. Dosering: gedurende de eerste 3 weken eenmaal een dosis per 5 dagen, daarna iedere 3 weken één dosis tot het einde van het pollenseizoen. Een kat, hond en/of paard hebben elk een andere dosis nodig, maar dat spreekt vanzelf.

Over PUUR

PUUR is een complete serie gezondheidsproducten voor hond, kat en paard. De producten zijn samengesteld op basis van orthomoleculaire geneeskunde en worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen van humane farmaceutische kwaliteit. PUUR omvat homeopathie, fytotherapie, supplementen en uitwendige verzorgingsproducten en bevat combinaties van kruiden, omega-3 vetzuren, mineralen, vitamines en aminozuren. De PUUR serie is in samenwerking met dierenartsen ontwikkeld om dieren op een natuurlijke manier gezond te houden en hen te ondersteunen bij herstel van veel voorkomende kwalen. De producten van PUUR richten zich op de oorzaak van een klacht en onderdrukken niet slechts het symptoom.

Over de schrijver

Ilse
Ilse

Mijn naam is Ilse en van jongs af aan houd ik mij bezig met dieren. Samen met mijn vijf honden ben ik vaak te vinden in het bos en op de hondenclub. Ik heb dierverzorging management gestudeerd en ik ben sinds 2015 met veel plezier werkzaam als Huisdierspecialist bij Plein. Heb je vragen of direct advies nodig? Stuur een mail naar klantenservice@plein.nl en ik help je graag verder!