Je hond uitlaten in het donker

Renée | vrijdag 12 november | Hond

hond uitlaten in het donker

In de herfst en winter zijn de dagen korter en is het sneller en langer donker. Veel van de uitlaatrondjes zullen nu waarschijnlijk in het donker plaatsvinden. Het is daarom belangrijk dat niet alleen jij, maar ook jouw hond goed zichtbaar is. Er zijn allerlei manieren en producten om jezelf en je hond in het donker goed te laten opvallen zodat je veilig je hond kan uitlaten in het donker. In dit blog vertel ik je er alles over.

Reflecterende kleding, riemen en halsbanden

Vooral voor lange wandelingen zijn reflecterende producten ideaal. Je hoeft je niet druk te maken over het opladen of het vervangen van de batterijen. Een nadeel van reflecterende materiaal is wel dat het alleen oplicht zodra er licht op schijnt. Je kunt er dan over nadenken om dit te combineren met een felle kleur die goed opvalt of toch te kiezen voor verlichting. Als je bijvoorbeeld in het bos loopt is het wellicht handiger om te denken aan lichtgevende halsbanden met led verlichting, zo kun je jouw hond makkelijk terugvinden als deze lekker los rent. Er zijn allerlei reflecterende producten beschikbaar voor jezelf en voor je hond. Ontdek het complete assortiment met verlichting voor tijdens het uitlaten op Plein.nl

Lichtgevende halsbanden, riemen en lampjes

Naast reflecterende halsbanden en lijnen zijn er ook halsbanden en lijnen met (led) verlichting. Deze geven continue licht en daardoor is jouw hond altijd goed zichtbaar. Een led halsband is een extra halsband die je bij jouw hond omdoet, de gewone halsband of tuig kan gewoon om blijven. Mocht je toch liever geen tweede halsband om willen doen, kies dan voor een los lampje. Je kunt bijvoorbeeld een fietslampje gebruiken, maar er zijn tegenwoordig ook hele leuke lampjes speciaal voor honden in leuke vormpjes.

Lichtgevend hondenspeelgoed

Vaak wil je tijdens het uitlaten ook nog even spelen met je hond, even een balletje gooien om je hond lekker te laten bewegen. Het komt natuurlijk soms voor je de bal dan kwijtraakt, zeker in het donker kan een bal moeilijk terug te vinden zijn. Er zijn tegenwoordig ook heel veel glow in the dark speeltjes verkrijgbaar, denk hierbij aan de standaard ballen maar ook aan frisbees, stokken en nog veel meer.

Ontdek het complete assortiment met verlichting voor tijdens het uitlaten op Plein.nl

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik bezit 2 dierdiploma's en ik ben bij Plein werkzaam als huisdier- en productspecialist.