Alles over koper poetsen

Plein | dinsdag 21 juni | Schoonmaakmiddel

koper poetsen

Koper ziet er erg mooi uit, helaas wordt het metaal al snel dof doordat er zwavel in de lucht zit. Er zijn meerdere manieren om koper schoon te maken en weer te laten glimmen als nieuw. Wij delen de beste tips voor het poetsen van koper.

Bekijk hier alle speciaalreinigers voor het poetsen van koper op Plein.nl

Koper poetsen

Koperen kandelaars, pannen, potten en sieraden zijn erg mooi maar vereisen wel het nodige onderhoud. Het regelmatig oppoetsen en schoonmaken van koper zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je favoriete koperen voorwerpen. In dit blog lezen je de beste tips voor het poetsen, schoonmaken en onderhouden van je koperen kandelaars, pannen, potten en sieraden.

Koperglans

De beste manier om ervoor te zorgen dat je koperen voorwerpen weer als nieuw zijn, is door het gebruik van koperglans. 3G Professioneel Koperglans is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van aanslag en het creëren van een langdurige glans op koper, messing, chroom en roestvrijstaal.

Ook HG Koper Glans Shampoo is perfect voor het reiningen en op glans brengen van koperen potten, vazen, pannen of andere koperen voorwerpen. Makkelijk in gebruik, geurloos en laat geen krassen na.

Citroen en zout

Is het koper erg vies? Dan is citroen met zout een goede manier om je koper weer mooi schoon te krijgen. Snijd een citroen door midden en doop deze in een bakje met zout. Wrijf nu over het voorwerp, de glans begint weer terug te komen.

Koper schoonmaken met cola

Leg het koper in een bakje met cola. Laat dit een nachtje staan en haal de volgende dag de voorwerpen uit het bakje. Spoel deze goed af met water en droog grondig na. Deze manier zal je een aantal keer moeten herhalen, de aanslag keert snel terug. Let op! Cola tast het koper aan, de waarde kan dus verminderen!

Azijn en zout

Meng azijn en zout door elkaar en smeer dit zachtjes over het koperen voorwerp uit. Je ziet nu het al dat de aanslag begint te verdwijnen. Laat even een paar minuten inwerken en spoel na met water. Droog het voorwerp nu goed af.

Bekijk hier alle speciaalreinigers voor het poetsen van koper op Plein.nl

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.