Make-up kwasten schoonmaken

Eline | donderdag 16 februari | Make-up

make-up-kwasten-schoonmaken

Als je vaak make-up draagt, is het belangrijk om je kwasten regelmatig te reinigen. Op je gezicht zit namelijk viezigheid zoals vet, huidschilfertjes en bacteriën. Je make-up kwast komt daarmee in aanraking en na een tijdje zal deze viezigheid zich ophopen tussen de haartjes van je kwasten. Niet heel hygiënisch. In dit blog vertel ik je daarom graag alles over make-up kwasten schoonmaken.

Bekijk hier het assortiment make-up kwasten bij Plein.

Hoe vaak moet je je make-up kwasten schoonmaken?

Hoe vaak je je kwasten moet schoonmaken, hangt af van de mate waarin jij make-up en dus je kwasten gebruikt. Als je je kwasten dagelijks gebruikt, is het verstandig om na elke make-up sessie je kwasten vluchtig te wassen en wekelijks je kwasten grondig te reinigen. Daarnaast is de plek waar je je kwasten opbergt ook van belang. Een net gebruikte foundationkwast in een vochtige badkamer laten liggen vraagt bijvoorbeeld om bacteriën.

Hoe make-up kwasten reinigen?

Er zijn verschillende manieren om je make-up te reinigen, namelijk:

  1. met een speciale brush cleanser
  2. met (baby)shampoo en water
  3. met olijfolie en afwasmiddel

Kwasten reinigen met brush cleanser

Veel make-up merken hebben speciale brush cleansers in het assortiment. Een brush cleanser is bedoeld voor een snelle schoonmaak. Brush cleansers zitten vaak in sprayflesjes en je sprayt dan een beetje van de cleanser op je kwasten, vervolgens veeg je de kwasten af aan een tissue en ze zijn schoon. In deze cleansers zit onder andere alcohol wat ervoor zorgt dat de bacteriën gedood worden.

Kwasten reinigen met (baby)shampoo en water

Bij deze manier van reinigen is baby shampoo het meest populair, maar ook gewone shampoo kun je prima gebruiken. Let hierbij wel op dat je een milde shampoo gebruikt. Vul je wasbak, of een andere bak, met lauwwarm(!) water en een beetje shampoo. Vervolgens ga je er met je kwasten doorheen. Al snel zie je het water verkleuren. Tot slot spoel je de kwasten uit met water en laat je ze drogen.

Kwasten reinigen met olijfolie en afwasmiddel

Door het reinigen met olijfolie en afwasmiddel worden je kwasten schoon en tegelijkertijd gevoed. Bij deze methode moet je er overigens wel goed op letten dat de verhoudingen zo gelijk mogelijk zijn. Als je net iets teveel olie gebruikt, worden je kwasten vettig en hierdoor zal het aanbrengen van make-up een stuk lastiger worden. Doe de olijfolie en het afwasmiddel op een bordje en meng het. Vervolgens ga je er met je kwast een aantal keer doorheen. Tot slot spoel je ze af en laat je ze drogen op een handdoekje.

Tips schoonmaken make-up kwasten

  • Zorg ervoor dat je alleen de haartjes van je kwasten nat maakt, niet het hout of het ijzer. Je wilt immers niet dat het hout gaat rotten of dat je kwasten gaan roesten.
  • Duw niet te hard met je kwasten. Dit is slecht voor de haren. De haren kunnen dan uit elkaar gaan staan. Het is het beste om strijkende bewegingen te maken tijdens het reinigen.
  • Gebruik GEEN heet water! Lauwwarm of koud water is het beste om te gebruiken.
  • Laat de kwasten niet rechtop drogen, maar leg ze neer op een handdoekje of op keukenpapier.

Het is geen leuk klusje om je kwasten schoon te maken, maar toch is het verstandig om het regelmatig bij te houden. Veel succes!

Bekijk hier het assortiment make-up kwasten bij Plein.

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.