Micellair water om je huid te reinigen

Elisha | maandag 23 mei | Verzorging

micellair water om je huid te reinigen

Mice-wattes? Je hebt het vast al regelmatig voorbij zien komen, micellair water om je huid mee te reinigen. Het is een zeer populair item om in je beautybag te hebben! Normaal gesproken heb je namelijk twee producten nodig: 1 om make-up mee te verwijderen en 1 om je huid te reinigen. Micellair water doet echter beide! Maar wat is micellair water eigenlijk? En wat doet het voor je huid? Lees snel verder!

Ontdek hier het aanbod micellair water op Plein.

Wat is micellair water?

Micellair water verwijdert overtollig talg en vuil van je huid, zonder dat je er extra water bij nodig hebt. Daarna voelt je huid heerlijk zacht en schoon aan. Het reinigingswater bevat micellen, kleine deeltjes die bestaan uit olie. Deze deeltjes trekken zowel olie en vet aan (zoals talg en vuil), als water. Hierdoor wordt je huid schoon gemaakt, terwijl deze tegelijkertijd gehydrateerd blijft. Je huid voelt heerlijk zacht en schoon aan.

Wat zijn voordelen van micellair water?

Omdat je geen extra kraanwater nodig hebt om je huid te reinigen met micellair water, is het een zeer geschikt middel om te gebruiken wanneer je een gevoelige huid hebt. Het is verwijdert make-up, zweet, talg en olie grondig, terwijl het tegelijkertijd je huid verfrist en hydrateert. Sommige reinigingsproducten reinigen zeer grondig, maar drogen de huid uit. Micellair water houdt juist het vocht vast, waardoor je huid soepel en gehydrateerd blijft. Het is dus grondig en zacht tegelijk!

Omdat je het niet hoeft te laten schuimen, is het ook gemakkelijk aan te brengen op elk moment van de dag, waar je ook maar bent. Je hebt geen extra water nodig en je hoeft na gebruik de huid niet af te spoelen. Handig voor op reis, of als je haast hebt! Micellair water is geschikt voor gezicht, ogen en lippen.

Hoe gebruik je micellair water?

Het enige dat je nodig hebt is een watje, deze doordrenk je met micellair water. Haal vervolgens het watje gelijkmatig over je gezicht (niet wrijven!) net zo lang tot je geen vuil of make-up meer op het watje ziet. Super handig, want zo weet je precies wanneer je huid helemaal schoon is!

Je kunt ook het watje even aandrukken en een paar seconden vasthouden, voordat je gaat vegen. Op deze manier treden de micellen echt op als magneetjes om het vuil aan te trekken.

Welke micellair water is het beste voor jouw huid?

Eigenlijk is micellair water vrij uniek, want het is bijna geschikt voor elk huidtype. Het zuiverende water werkt, ongeacht of je een gevoelige, gemengde, droge of vette huid hebt. Desondanks zijn er voor elk huidtype verschillende varianten op de markt, wij hebben onze favorieten voor elk huidtype voor je op een rij gezet:

Sencebeauty micellair water

SenceBeauty Micellair Water

SenceBeauty Micellair Water is een hypoallergene formule en geschikt voor de droge en gevoelige huid. Zonder te hoeven wrijven of spoelen verwijder je moeiteloos make-up en vuil. 

Nivea Naturally Good micellair water

Nivea Naturally Good Micellair Water

Nivea Naturally Good Micellair Water is geschikt voor de normale huid. De verfrissende formule met biologische aloë vera verwijdert effectief make-up en reinigt en hydrateert je huid op milde wijze.

Vichy micellair water

Vichy Purete Thermale Micellair Water

Vichy Purete Thermale Micellair Water is geschikt voor de vette en gemengde huid. Het verwijdert onzuiverheden, vuil en make-up in één handeling. Zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Bioré micellair water

Bioré Micellair Reinigingswater met Baking Soda

Bioré micellair Reinigingswater met Baking Soda is geschikt voor de gemengde huid. Deze alles-in-1 reiniger en make-up remover verwijdert vuil en viezigheid, zonder de poriën te verstoppen.

Garnier SkinActive Face micellair water

Garnier Skinactive Face Micellair Water

Garnier SkinActive Face Micellair Water is geschikt voor de gevoelige huid. Zonder af te spoelen, verwijder je met 1 handeling vuil en make-up van je gezicht. De geurloze formule reinigt zonder de huid uit te drogen.

Zelf micellair water proberen? Ontdek het complete assortiment micellair water bij Plein.

Fotografie door Aswhien Juruwan. 

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!