Natuurlijk vlooienmiddel

Renée | dinsdag 1 maart | Hond

natuurlijk-vlooienmiddel

In de lente is er door het warmere weer meer kans op vlooien en andere parasieten die je liever niet in huis hebt. Naast de vele bekende middelen zoals Frontline en Seresto zijn er ook natuurlijke vlooienmiddelen. Deze zijn goed te gebruiken om vlooien te voorkomen bij honden en katten met een allergie tegen de werkzame stoffen in de reguliere middelen.

Bekijk hier het assortiment aan natuurlijke vlooienmiddelen bij Plein.

Inwendig natuurlijk vlooienmiddel

Er zijn een aantal dingen die je hond of kat kan eten om zo inwendig en op een natuurlijke manier bestand te zijn tegen vlooien.

Knoflook

Knoflook werkt preventief en helpt niet alleen bij de bestrijding van vlooien. Het stimuleert tevens het immuunsysteem, waardoor je hond infecties beter de baas kan. Ook stimuleert verse knoflook de leverfunctie en helpt het lichaam bij het ontgiften op celniveau. Bij een dagelijkse toediening door het voer komt de knoflookgeur na een paar weken in het huidvet. Vlooien hebben hier een hekel aan. Uiteraard werkt knoflook niet tegen vlooien als je de hond wast met een vet-afbrekende shampoo. Knoflook is verkrijgbaar in verschillende vormen:

  • Vers (lastig te doseren)
  • Knoflookpoeder (gemakkelijk te doseren en door het voer te geven).
  • Granulaat (gemakkelijk te doseren en door het voer te geven).
  • Tabletten (kan in de bek worden gegeven bij honden die het niet accepteren over het voer).
  • In snoepjes

Let op: bij katten niet meer geven dan op de verpakkingen staat!

Vitamines

Biergist en preparaten met biergist. Rijk aan B-vitamines en helpt preventief om vlooien weg te houden. Deze zijn ook geschikt voor katten!

PUUR Parasiet

PUUR Parasiet Balans verhoogt de weerstand tegen bacteriën en schimmels. Geschikt voor je kat of hond.

  • Werkt preventief tegen schimmels en parasieten.
  • Werkt eetlustopwekkend en wormverdrijvend.
  • Maakt het darmmilieu onaantrekkelijk.
  • Voor een goede opbouw van het maagdarmslijmvlies.

Uitwendig natuurlijk vlooienmiddel

Vlooienkam

Uiteraard mag een goede vlooienkam niet ontbreken bij het voorkomen van een vlooienplaag.

Tea Tree olie

Druppel dagelijks tea tree olie 1:5 verdund met water in de nek en op de staartaanzet van je hond gedurende drie weken. Let op: niet te gebruiken bij katten!

Etherische oliën

Etherische Oliën zoals tea tree, eucalyptus, kruidnagel, citronella en laurier oliën. Dagelijks een aantal druppels in de nek en op de staart aanzet, voorkomt vlooien op de hond. Let op: niet te gebruiken bij katten!

Natuurlijke spray

Natuurlijke spray op basis van onder andere lavendel en rozemarijn. Dagelijks 1 a 2 keer per dag sprayen. Deze sprays zijn vlo en teek werend. De sprays zijn vrij van parfum en ook geschikt voor katten.

Anti-vlooienshampoo

Anti-vlooienshampoo doodt de vlooien op de hond of kat. De shampoo is op basis van essentiële olie en bevat onder andere eucalyptus, kruidnagel, citronella, pepermunt, en laurierolie. Indien nodig het wassen na een week herhalen.

Tickless

Tickless is een klein en geheel geur- en gifloos apparaatje dat werkt door het afgeven van ultrageluid. Deze zeer hoge geluidsgolven zijn niet waarneembaar en onschadelijk voor mens en huisdier, maar verjagen teken en ook vlooien.

STOP! Animal Bodyguard

STOP! Animal Bodyguard is het groene alternatief tegen vlooien en teken. De 100% natuurlijke druppels zijn gemaakt van essentiële oliën. De unieke plantaardige formulie van Stop!  Animal Bodyguard is volledig veilig voor je huisdier.

Het beste resultaat bereik je wanneer je preventief deze natuurlijke anti-vlooien middelen geeft en wanneer je dit zowel inwendig als uitwendig behandeld.

Bekijk hier het assortiment aan natuurlijke vlooienmiddelen bij Plein.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.