Natuurlijke verzorgingsproducten

Elisha | maandag 16 mei | Verzorging

natuurlijke verzorgingsproducten

Veel standaard verzorgingsproducten bevatten zonder dat je het misschien weet allerlei chemicaliën of andere vervuilende toevoegingen. Niet altijd even goed voor je huid en daarmee ook niet voor de aarde. Om deze reden maken veel mensen steeds vaker de bewuste keuze voor natuurlijke verzorgingsproducten, zonder ongewenste chemische toevoegingen. Maar wat is nou precies het verschil tussen traditionele en duurzame verzorgingsproducten en hoe maak je die switch naar natuurlijke producten? In deze blog vertellen we je er graag alles over.

Wat zijn natuurlijke verzorgingsproducten?

We snappen dat je soms door al het eco-jargon door de bomen het bos niet meer ziet. Om er zeker van te zijn dat je een duurzaam product in handen hebt, kan je deze handige checklist gebruiken waarbij je let op duurzame ingrediënten, verpakking en productie:

Duurzame ingrediënten

Het verschil tussen traditionele en natuurlijke verzorgingsproducten zit met name in de ingrediënten en de werkende stoffen. Reguliere verzorgingsproducten zitten vaak vol met schadelijke stoffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan siliconen en parabenen. Nu bevat elk product natuurlijk maar een hele kleine hoeveelheid van deze ingrediënten, toch gebruiken de meeste mensen dagelijks meerdere verzorgingsproducten. Duurzame verzorgingsproducten bestaan daarentegen uit 100% natuurlijke ingrediënten. Als je iets op je huid aanbrengt is het toch fijn om te weten dat de producten geen vervuilende en vervelende ingrediënten bevatten.

Een natuurlijk product herken je ook aan de keurmerken die het product heeft gekregen. Een keurmerk geeft bijvoorbeeld aan dat het product is gemaakt met extra aandacht voor het milieu. Keurmerken zijn naast een handig hulpmiddel een goede manier om fabrikanten te stimuleren duurzamere producten te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het Vegan Society keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat er geen dierlijke ingrediënten in de producten zitten en dat producten niet getest zijn op dieren.

Een ander voorbeeld is Natrue. Natrue is het strengste en meest transparante internationale keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Hiermee wordt de herkomst van ingrediënten gegarandeerd en wordt greenwashing voorkomen. Greenwashing houdt in dat bedrijven zich groener of maatschappelijk verantwoordelijker voordoen dan ze daadwerkelijk zijn.

Duurzame verpakking

Daarnaast gebruiken merken met natuurlijke verzorgingsproducten met name duurzame verpakkingen. Deze verpakkingen zijn vaak gemaakt van 100% gerecycled plastic. Recycled plastic reduceert de productie van nieuw plastic en haalt bestaand plastic uit de afvalstroom. Nog beter is het gebruik van plasticvrij of, liever nog, zero waste verpakkingen. 

Duurzame productie

Tenslotte is duurzame productie een belangrijk onderdeel van een eco-vriendelijke strategie. Door producten dichtbij huis te produceren wordt onnodig transport en CO2 uitstoot voorkomen. Ook zijn hiermee goede arbeidsomstandigheden gewaarborgd.

100% natuurlijke verzorgingsproducten

Met de toenemende vraag naar natuurlijke en biologische producten neemt ook het aanbod toe. Op Plein vind je al een uitgebreid assortiment met natuurlijke, duurzame en biologische verzorgingsproducten. HAPPY EARTH is één van onze favorieten. Dit merk heeft een groot assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten en is speciaal ontwikkeld om een glimlach op je gezicht te toveren en om de aarde een fijnere plek te maken. Mooie visie toch? De allerbeste verzorging voor je huid én voor de planeet!

Het assortiment bestaat onder andere uit een natuurlijke deodorant, handzeep en douchegel. Allemaal 100% natuurlijk en vrij van chemicaliën of andere onnodige toevoegingen.

HAPPY EARTH draagt met trots de NATRUE en Vegan Society keurmerken. Naast dat de verzorgingsproducten zelf 100% natuurlijk zijn, zijn alle verpakkingen volledig duurzaam. Gemaakt van 100% gerecycled plastic, helemaal plasticvrij of van biologisch afbreekbaar kurk. Kurk is een 100% natuurproduct en daarmee een hele bewuste keuze! Ook niet geheel onbelangrijk is dat de producten van HAPPY EARTH in Nederland geproduceerd worden met groene energie. 

happy earth verzorgingsproducten

Bestsellers van HAPPY EARTH

De natuurlijke verzorgingsproducten van HAPPY EARTH zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht. 100% natuurlijk, 100% effectief en zonder chemicaliën. Benieuwd? Wij laten je graag kennismaken met de bestsellers van HAPPY EARTH:

Happy Earth Pure Crystal Deodorant Unscented

Houd je niet zo van geuren en heb je een gevoelige huid? Dan heeft HAPPY EARTH ook aan jou gedacht met de geurloze en hypoallergene deodorant: Pure Crystal Unscented. Deze deo geeft een langdurige effectieve bescherming tegen lichaamsgeur en is geschikt voor de meest gevoelige huid. Ook deze deodorant is gemaakt van natuurlijke mineralen die de bacteriën doden zonder je poriën te blokkeren. Bovendien laat het geen witte of gele vlekken achter in je kleding. De perfecte neutrale deodorant als je snel last hebt van huidirritaties.

Happy Earth Pure Handzeep Cedar Lime

Naast deodorant heeft HAPPY EARTH ook een heerlijke natuurlijk handzeep in de collectie. De Pure Handzeep Cedar Lime is een antibacteriële, plantaardige en biologisch afbreekbare formule met botanische extracten en essentiële oliën die helpt bij het verwijderen van vuil en bacteriën. De formule bevat geen vervuilende ingrediënten zoals SLS/SLES, kleurstoffen, parabenen en andere vervelende toevoegingen. Naast al deze fijne eigenschappen, ruikt de zeep ook nog eens heerlijk! Een fijne toevoeging voor in de keuken of in je badkamer!

Happy Earth Pure Douchegel Lavender Ylang

Een 100% natuurlijke douchegel kan natuurlijk ook niet ontbreken. De Pure Douchegel heeft de verrukkelijke geur van Lavender Ylang. Echt een must-have in je doucheroutine. De douchegel is een plantaardige biologisch afbreekbare formule met botanische extracten en essentiële oliën die je huid zijdezacht maken. Zoals je van HAPPY EARTH gewend bent bevat ook dit product geen vervuilende ingrediënten zoals SLS/SLES, kleurstoffen, parabenen en andere vervelende toevoegingen.

happy earth deo en verzorgingsproducten

Heerlijke nieuwe geur: Jasmin Ho Wood

Sinds kort heeft HAPPY EARTH een heerlijke nieuwe geur: Jasmine Ho Wood. Deze geur brengt je zintuigen op een sensorische reis. De Jasmine Ho Wood collectie bevat geurnoten van sinaasappel en Ho Wood in de top, jasmijn, ylang en roos in het hart en maken je reis compleet met de subtiele basisnoten van vanille en kruidnagel. Doordat de producten organische aloë vera en essentiële oliën bevatten, ruikt het niet alleen superlekker maar werkt het ook nog eens ultiem verzorgend. De deo’s zijn gemaakt van natuurlijke minerale zouten die de bacteriën doden, zonder de poriën te blokkeren of vernauwen, waardoor je de hele dag fris blijft ruiken. Klinkt goed, toch?

Ben je enthousiast geworden over de producten van HAPPY EARTH? Probeer ze dan zeker een keer uit! Ontdek hier het complete assortiment van HAPPY EARTH.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!