Onze favoriete shampoo, face en body bars

Elisha | maandag 22 maart | Verzorging

natuurlijke-shampoo-body-face-bar-plasticvrij

Wil jij een steentje bijdragen aan het milieu? Dan kan dat al door hele kleine aanpassingen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld door voor een natuurlijke shampoo bar, face bar of body bar te kiezen in plaats van shampoo, reinigingsgel of douchegel uit een plastic fles. Een shampoo bar, face bar of body bar is gewoon echt een stuk zeep zoals je het kent van vroeger. Geen plastic verpakking, maar je krijgt het thuisgestuurd in een mooi doosje. En het fijne van zo’n bar? Je doet er super lang mee! En het neemt maar weinig ruimte in in je koffer. Handig als je een weekendje weg gaat of als we weer op vakantie kunnen met het vliegtuig. Bij Plein hebben we veel verschillende soorten. Ik deel mijn favorieten met je in dit blog.

Ontdek het assortiment shampoo bars, body bars en face bars bij Plein.

Shampoo bar

Een shampoo bar is dé nieuwe manier om je haren te wassen. Goed voor het milieu, want één shampoo bar staat gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen. Bovendien gaat een shampoo bar gemiddeld 80 wasbeurten mee. Hierdoor is een shampoo bar milieuvriendelijker en omgerekend goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. De verpakkingen van de shampoo bars die je vindt op Plein.nl zijn volledig plasticvrij en 100% biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn veel shampoo bars verkrijgbaar voor verschillende haartypes (droog, normaal of juist beschadigd haar) en in diverse heerlijke geuren. Kortom: voor iets wat wils!

nature-box-shampoo-bar

Vegan Shampoo Bar van Nature Box

De Shampoo bars van Nature Box zijn vegan en gemaakt met ingrediënten van 99% natuurlijke oorsprong. Daarnaast bevatten ze geen siliconen en kunstmatige kleurstoffen. Het merk doet z’n naam dus echt wel eer aan. Een stuk haarzeep staat gelijk aan maar liefst twee flessen shampoo, hoe mooi is dat? De bar is uiteraard plasticvrij en heeft een kleinere ecologische voetafdruk ten opzichte van een vloeibare shampoo. Niet alleen beter voor jou dus, maar ook voor de planeet! De bars van Nature Box zijn verkrijgbaar in drie varianten. Namelijk in Almond, Exotic Coconut (I love it) én in Avocado. Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. Zo is de Almond speciaal bedoeld om extra volume te creëren. Exotic Coconut staat voor extra moisture. En Avocado is een speciale repair variant voor beschadigd haar.

marcels-green-soap-shampoo-bar

Marcel's Green Soap Shampoo bar

Marcel's Green Soap heeft drie heerlijke varianten shampoo bars. Allemaal 100% vegan en natuurlijk 100% plastic vrij. De slogan van dit merk is ‘Clean your hair and save the planet’. Dat is een prachtige missie toch? De bars worden geleverd in een supermooi doosje. Elke variant heeft z’n eigen kleur en geur. Tonka & Muguet doet mij een beetje denken aan een lekkere frisse after shave. Al is deze geur ook prima geschikt voor vrouwen hoor. Ligt waarschijnlijk meer aan mijn associatie. De roze Argan & Oudh doet mij denken aan een heerlijke bloemige geurkaars. De laatste is mijn persoonlijke favoriet. Vanilla & Cherry Blossom. Alle shampoo bars van Green Soap bevatten een unieke combinatie van essentiële oliën, die zorgen voor glanzend gevoed haar en een gezonde hoofdhuid.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Een shampoo bar gebruik je eigenlijk net als hoe je je handen wast met een stuk zeep:

  1. Wrijf met je handen over de bar onder warm water totdat het schuimt.
  2. Leg de bar weg en zorg dat je lekker veel schuim op je handen hebt.
  3. Breng het aan op je hoofdhuid vanaf de wortels tot in de puntjes van je haar.
  4. Was je haar goed en aat het even inwerken
  5. En als laatste stap: goed uitspoelen.

In het begin voelt het misschien een beetje gek om een bar te gebruiken. Ik vond het tenminste wel even wennen, maar eigenlijk werkt het juist superfijn. Én het is beter voor het milieu.

nae-body-bar-douchegel-zonder-plastic

Douchegel zonder plastic

Naast een shampoo bar kun je ook kiezen voor een body bar. Het principe is hetzelfde. Plastic vrij, geleverd in een mooi doosje en in de vorm van een stuk zeep. De body bars van N.A.E. vind ik persoonlijk echt heerlijk. Sowieso is dat een supermooi merk (die verpakkingen!). De N.A.E. body bar bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en voor 77% uit biologische ingrediënten. Een body bar kan je maar liefst 50 tot 60 douchebeurten gebruiken. Dat staat gelijk aan drie flessen douchegel. Dat is toch niet normaal? De geuren van N.A.E. zijn heerlijk kruidig. Mijn persoonlijke favoriet is de idratazione. Maar probeer ook vooral eens de N.A.E body bar freschezza, heerlijk verfrissend dankzij de extracten van rozemartijn en tijmblaadjes

foamie-face-bar

Gezichtsreiniger in de vorm van een bar

Wil je het hele rijtje compleet? Kies dan naast een shampoo en body bar ook voor een face bar! Bijvoorbeeld de Foamie Face Bar met Aloë Vera. Het is een nieuwe plastic-vrije gezichtsreiniger voor de normale tot droge huid. Het voelt heel fijn op je gezicht en ruikt ook nog eens heerlijk. De aloë vera en amandelmelk van deze bar zorgen voor een milde reiniging en hydratatie. Ook deze bar gaat echt mega lang mee. Een dikke aanrader wat mij betreft! Heb je last van onzuiverheden? Kies dan voor de Foamie Face Bar Too Coal to Be True. Deze Face Bar met actieve kool en tea tree olie zorgt voor een intensieve reiniging die helpt tegen onzuiverheden.

Ontdek het assortiment shampoo bars, body bars en face bars bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!