Verantwoord en gezond snacken met Voskes

Renée | maandag 21 juni | Hond

voskes hondensnacks

Je hond trakteren en verwennen met een lekker en gezond tussendoortje mag zeker. Ook als je hond voor de rest voldoende eet. Honden zijn namelijk gek op tussendoortjes en veel snacks zijn tegenwoordig verantwoord en gezond. Redenen genoeg dus om je hond zo nu en dan te verwennen.

Ontdek het complete assortiment van Voskes bij Plein

Hondensnacks

Hondensnacks zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en smaken en ideaal als tussendoortje of als aanvulling op de voeding. Er zijn verschillende soorten snacks, waaronder deze drie:

  • Trainingsnacks zijn ideaal om goed gedrag te belonen of tijdens het trainen van je hond. Deze trainingsnacks zijn vaak kleine snoepjes of brokjes.
  • Kauwsnacks. De naam verraadt het eigenlijk; deze zijn speciaal voor de ontwikkeling en het onderhouden van het gebit. Kauwsnacks kunnen tandplak en de vorming van tandsteen voor een groot deel voorkomen. Kauwsnacks zijn bovendien goed voor het tandvlees.
  • Hondenkoekjes en -snoepjes zijn bedoeld om je trouwe viervoeter te verwennen met een lekker tussendoortje.

Kortom: voldoende keuze, maar wanneer kies je nou voor welke snack? Hieronder laten we je kennismaken met de lekkere, gevarieerde en gezonde snacks van Voskes. Wedden dat je hond zijn pootjes hierbij aflikt?!

Hondensnacks van Voskes

Voskes makes cats & dogs smile! Verwen je hond (of kat, want Voskes heeft ook een uitgebreid assortiment voor je poezenbeest) heerlijke, smaakvolle snacks. Zijn het moeilijke of kieskeurige eters, volgen ze een bepaald dieet, zijn het grote kauwers of zijn ze heel gulzig? Bij Voskes vind je de perfecte snack om je beste maatje te verwennen.

voskes dog chews kip sticks

De bestseller van Voskes is absoluut de Rawhide Kip Twist. Een lekkere kauwsnack van runderhuid in een jasje van gedroogde kippenfilet. Deze valt zeker  in de smaak bij je trouwe viervoeter. Het stimuleert het kauwgedrag en is goed voor gebit en tandvlees. Deze snack bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is graan- en glutenvrij. Ideaal als heerlijk tussendoortje. In elke verpakking zitten maar liefst 40 sticks.

hondensnacks

Maak ook kennis met de Mix Trainer voordeelemmer met overheerlijke snoepjes voor elke hond. Ideaal om je viervoeter mee te belonen tijdens de training of gewoon als lekker tussendoortje. Deze beloningssnoepjes van Voskes zijn lekker en heerlijk zacht. Ze worden dus snel opgegeten, wat vooral belangrijk is tijdens de training, zodat je hond zich snel kan focussen op een nieuwe uitdaging of commando. Het is een heerlijke mix van verschillende smaken die je metgezel zeker op prijs zal stellen. De snoepjes zijn geschikt voor zowel puppy’s, volwassen als senior honden.  De emmer heeft een inhoud van 1,8 kg.

voskes functional treats

Gezonde en verantwoorde hondensnacks

Als hondenbaasjes willen we onze trouwe metgezel zoveel mogelijk verwennen met een lekker snoepje. Een heerlijke traktatie tussen de maaltijden door of een verdiende beloning tijdens de training. Maar we willen ook dat al dat lekkers verantwoord en gezond is. De laatste decennia zijn we immers allemaal bewuster met onze gezondheid bezig; we gaan meer sporten en we letten meer op onze voeding. En aangezien de hond steeds vaker beschouwd wordt als volwaardig lid van het gezin, gaan we ook meer letten op gezonde voeding en snacks voor deze huisgenoten.

Daarom introduceert Voskes de Functional Treats. Deze heerlijke beloningssnoepjes zijn niet alleen lekker, ze dragen ook bij aan de gezondheid van je viervoeter en bieden extra gezonde voordelen. Zo zijn deze snacks volledig graan- en glutenvrij. Pompoen en rode linzen werden gekozen als gezonde bronnen van koolhydraten. Deze bevatten weinig calorieën maar zitten boordevol vezels. Bovendien zijn de Functional Treats rijk aan vitaminen, mineralen en natuurlijke anti-oxidanten. Alle Voskes Functional Treats bevatten ook fulvinezuur, wat de opname van voedingsstoffen bevordert. De Functional Treats zijn verkrijgbaar in 3 varianten: Skin & Coat, Anti Stress, Anti Parasitic.

voskes skin and coat

Voskes Skin & Coat

De Skin & Coat snacks zijn verrijkt met zalm- en haringeiwitten, lijnzaad en zalmbouillon. Dit zijn heel goede bronnen van omega-3 vetzuren. Deze essentiële vetzuren zijn noodzakelijke voedingsstoffen die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, maar uit de voeding worden gehaald. Omega 3 draagt bij aan een mooie en glanzende vacht. Bovendien is het goed voor hart en bloedvaten. Duindoorn werd toegevoegd als goede bron van vitamine C.

voskes anti stress

Voskes Anti Stress

Veel honden raken snel gestresseerd of angstig in drukke omgevingen of bij felle geluiden (denk maar aan vuurwerk). De Voskes Anti Stress snackjes zijn verrijkt met ananas en gedroogde hennep, die een kalmerend effect hebben. Deze snackjes zijn dus ideaal voor honden die gevoelig zijn voor stress.

voskes anti parasitic

Voskes Anti Parasitic

De Functional Treats Anti Parasitic bevatten een hoog aandeel aan gember en wilde look. Dit zijn bij uitstek ingrediënten die een zuiverend en anti-parasitair effect hebben. De ideale traktatie om je viervoeter te ondersteunen in de strijd tegen vlooien en andere ongewenste parasieten.

Hoeveel mag ik mijn hond tussendoor geven?

Je hond heeft natuurlijk zijn dagelijkse hoofdvoeding. Het is belangrijk om een gezonde balans te houden tussen zijn hoofdmaaltijden en snacks. Teveel tussendoortjes kunnen ervoor zorgen dat je hond of te weinig van zijn hoofdvoeding eet of teveel eet. De gouden regel die je kunt hanteren is de 10% regel. 10% van de dagelijkse voeding kan je geven in de vorm van een hondensnack. Dat betekent dat van elke 100gram voeding 10% een snack mag zijn. Dit hoef je uiteraard niet op de gram helemaal af te wegen, maar het is wel belangrijk om hier bewust mee om te gaan zodat je voorkomt dat je hond te veel eet en te zwaar wordt.

Ontdek het complete assortiment van Voskes bij Plein

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.