8 tips voor het bijhouden van de was

Elisha | maandag 17 januari | Wasmiddel

was bijhouden

So much to do, and so little time! Het is vast herkenbaar, je agenda loopt snel vol. Werken, sporten, boodschappen doen, huishoudelijke klusjes, filmavondje met vrienden, en zo kan ik nog wel even doorgaan. We houden continu allemaal ballen in de lucht. En waar je doordeweeks niet aan toe komt, verschuift naar het weekend. Voor je het weet bestaat het weekend uit vaatwasser uitruimen, stofzuigen, schoonmaken en de was doen. Liever niet toch? Zorg ervoor dat huishoudelijke klusjes niet opstapelen, zodat het uiteindelijk meer werk is als je er dan eindelijk wel een keer aan toe komt. Lees deze blog met fijne tips om je was bij te houden, zodat je op wasdag binnen no time klaar bent!

Ontdek het assortiment wasmiddel en wasverzachter bij plein.

Tips voor het bijhouden van je was

De was doen is waarschijnlijk niet één van je favoriete klusjes. Het kost veel tijd, maar als je het niet doet merk je direct de gevolgen. Er zijn geen schone sokken meer en je favoriete jurk ligt nog in de wasmand net op die dag dat je die leuke date hebt. Maar hoe zorg je er nu voor dat die berg met wasgoed zich niet opstapelt? Met onderstaande tips gaat het wassen een stuk sneller en zorg je ervoor dat je nooit te ver achterloopt met de was.

wasmiddel kopen

Tip 1: Direct sorteren

Sorteer je was direct op witte, donkere en bonte (gekleurde) was als je je kledingstuk in de wasmand legt. Leg ook meteen wollen truien of zijde kleding apart. Het is handig om hiervoor verschillende wasmanden klaar te hebben staan. Dit scheelt je veel uitzoekwerk op wasdag.

Tip 2: Hanteer vaste wasdagen

Over wasdagen gesproken. Plan hiervoor vaste dagen in. Je hoeft niet meer na te denken over wat nu handiger is, eerst de witte was draaien of toch de bonte was? Als elk wasgoed soort een eigen dag heeft, dan komen die wasjes vanzelf aan de beurt. Ook zorgen vaste wasdagen ervoor dat je de was wel moet doen, want je hebt het op deze manier met jezelf afgesproken. Kies uiteraard wel een dag die jou goed uitkomt. Dus als je vrij bent of thuis aan 't werk bent zodat je voldoende tijd hebt om (tussendoor) een wasje (of twee) te draaien.

Vanish Oxi Action vlekverwijderaar

Tip 3: Verwijder vlekken direct

Heb je gemorst op je favoriete kledingstuk? Verwijder de vlek dan direct, voordat je hem bij de was gooit. Op deze manier ben je er snel bij en dit voorkomt dat je op wasdag toevallig de vlek mist (oeps!) of dat je op wasdag dan nog de vlek moet gaan behandelen. De vlek is er dan vaak al meer ingetrokken en dus lastiger te verwijderen. Met de Oxi Action Vlekverwijderaar Poeder van Vanish verwijder je hardnekkige vlekken uit je kleding. Extreme vlekken, zoals van koffie en thee, kun je met deze vlekverwijderaar voorbehandelen. Je kunt ook de poeder toevoegen aan de witte of gekleurde machinewas.

Tip 4: Gebruik een kort wasprogramma

Bespaar tijd door een kort wasprogramma te draaien. Hoe korter het duurt, hoe meer wasjes je er op wasdag doorheen kan jagen.

marcel's green soap wasmiddel

Tip 5: Gebruik de juiste producten

Gebruik een wasmiddel en wasverzachter die heerlijk ruiken. De was doen is en blijft een noodzakelijk klusje en doen we liever niet. Maar als je heerlijk ruikend wasgoed mag ophangen nadat de was voltooid is, dan maakt dat veel goed! Met Marcel's Green Soap Wasmiddel Katoen & Vanille maak je niet alleen je was schoon en heerlijk ruikend, het is ook nog eens goed voor de wereld om je heen. Dit wasmiddel is namelijk gemaakt van natuurlijke zepen. Wasverzachter Floral Morning van Robijn geeft je was een heerlijke frisse geur van citroen en musk. Ook beschermt deze wasverzachter je kleding tegen slijtage en wordt je kleding makkelijker strijkbaar en sneller droog. Win-win!

witte reus power caps

Tip 6: Wasmiddelcapsules

Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik wasmiddelcapsules. Ze bevatten altijd de juiste dosering, dus je hoeft nooit meer na te denken over de juiste hoeveelheid wasmiddel. Dat scheelt je weer tijd. De Power Caps Frisse Reus Lotus Amandel van Witte Reus zijn speciaal voor gekleurde kleding (wasgoed van 20 tot 60 graden) en zorgen voor stralend schone en frisse was. Zelfs bij lage temperaturen.

robijn wasverzachter en dry wash spray

Tip 7: Droog wassen

Heb je echt geen tijd om een wasje te draaien? Maar wil je wel je favoriete shirtje aan? Met de Dry Wash Spray van Robijn kan 'ie zo nog een dagje mee. Deze spray neutraliseert nare geurtjes, ontkreukt, verzacht de stof én herstelt de vorm van je kleding. Je kleren ruiken en voelen alsof ze net uit de wasmachine komen en je kunt langer van je kleding genieten zonder te hoeven wassen.

Tip 8: Maak wassen leuk

En ja… de was doen blijft natuurlijk geen leuk klusje, hoe makkelijk je het ook maakt voor jezelf. Maak het daarom vooral leuker voor jezelf! Draai je favoriete muziek of zet een leuke film of serie op voor tijdens het strijken en het opvouwen van de was.

Ontdek het assortiment wasmiddel en wasverzachter bij plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!