Wat heb je nodig voor een pup?

Renée | maandag 11 april | Hond

snuffelmat

Een nieuwe pup in huis? Zowel voor jou als baasje als die kleine pup kan dit erg spannend zijn. Je wilt er zeker van zijn dat de eerste dagen samen zo soepel mogelijk verlopen. Jouw pup dient erg aan zijn nieuwe baasjes en omgeving te wennen. Er komen een hoop nieuwe geuren, kleuren, ruimtes en geluiden op hem of haar af. Dit kan ontzettend spannend zijn.

Ontdek het complete assortiment van Beeztees voor je pup bij Plein.

Een puppy in huis nemen

Het is van belang dat je je realiseert dat een puppy volledig van jou afhankelijk is en dat de puppy het grootste gedeelte van zijn gedrag te danken heeft aan jouw opvoeding. De puppy mag na +/- 8 weken bij zijn moeder te zijn geweest met je mee naar huis.  Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom hebben we alvast een lijstje voor je gemaakt. 

Je puppy nét in huis

Laat je puppy wennen aan je aanwezigheid zodat je een band opbouwt en waarbij je hem kunt aanleren wat wel en niet mag. Als je niet thuis bent, is het belangrijk om gevaarlijke producten, zoals schoonmaakmiddelen en eten wat niet voor de hond bestemd is (zoals chocolade) achter slot en grendel te houden. Zo voorkom je dat er ongelukken gebeuren!

Daarnaast is het belangrijk dat alle gezinsleden dezelfde regels hanteren. Mag de hond bijvoorbeeld wel of niet op de bank? Mag hij mee naar boven of moet hij beneden blijven en waar mag hij allemaal mee spelen. Maak hierover goede afspraken zodat er geen verwarring ontstaat bij je pup over wat wel of niet mag.

Vast ritme

Net als bij baby's is een vast ritme voor een puppy erg fijn. Een puppy gaat al snel mee in het ritme van het gezin. Maar het is wel fijn en overzichtelijk als er vaste momenten zijn voor eten, slapen, spelen en uitlaten. Zo weet je pup waar hij aan toe is. Slapen is bovendien erg belangrijk voor een pup. Tijdens zijn slaap groeit hij en verwerkt hij alle indrukken van de dag.

Puppytraining

Over puppytraining zijn de meningen verdeeld. De één vindt het niet nodig, de ander vindt het noodzakelijk. Puppytraining is niet absoluut noodzakelijk, maar wel sterk aan te raden. Als honden niet goed genoeg worden begeleid in hun opvoeding kunnen ze ongewenst gedrag gaan vertonen, zoals onzindelijkheid, bijten, tegen je opspringen, enzovoort. Puppytraining zal zowel jou als je hond leren op welke manier jullie respectvol met elkaar om kunnen gaan, zonder dat je puppy over je grenzen gaat. Daarbij is puppytraining een goede en leuke manier om een band op te bouwen.

Zindelijkheid van je puppy

Houd er rekening mee dat je puppy de eerste vier maanden niet langer dan 2 uur alleen kan zijn (overdag), de eerste zes maanden niet langer dan 4 uur alleen kan zijn en honden vanaf een jaar niet langer dan 6 uur alleen kunnen zijn. Totdat een hond één jaar oud is heeft hij namelijk nog niet genoeg controle over zijn blaas om een dusdanige lange tijd niet uitgelaten te worden. Het is van belang om vaak genoeg te gaan wandelen en te zorgen dat je puppy snel zindelijk wordt. Om je pup zindelijk te maken kun je op een vast plek in huis een hondentoilet neerzetten, hier leg je de puppy pads op die je gemakkelijk weg kunt gooien. 

beeztees puppy knuffel

Puppy benodigdheden

Alles wat je nodig hebt voor een puppy vind je overzichtelijk hieronder. Zo weet je zeker dat je alles hebt en je puppy niets tekort komt.

Goed puppyvoer

Door je puppy de juiste puppyvoeding te geven, krijgt hij alle benodigde voedingsstoffen binnen en voorkom je overgewicht. De juiste hondenbrokken zijn erg belangrijk, deze moeten eiwitrijk zijn zodat je pup goed kan groeien. Veel verschillende hondenvoedingsfabrikanten hebben een Puppy-variant op de markt gebracht. Ontdek hier ons complete assortiment puppyvoer.

Een eigen plekje

Je hond heeft in huis een eigen plekje nodig. Dit kan een bench zijn, een lekkere zachte mand of een matrasje. Hier kan je pup lekker tot rust komen, want ook dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je pup.

Wandelen

Natuurlijk gaan jullie er ook lekker op uit, hiervoor heb je een halsband en een riem nodig. Er zijn ook handige houders voor aan de riem waar de poepzakjes in zitten, zodat je deze niet vergeet. En mocht het heel koud zijn kun je je hond een klein jasje aandoen.

Onderweg met een puppy

Het is altijd leuk om je hond ergens mee naar toe te nemen. Wees hier de eerste weken wel voorzichtig mee. Je puppy krijgt al heel veel nieuwe indrukken en moet nog wennen aan zijn nieuwe thuissituatie. Rust en regelmaat is erg belangrijk.

Kleine hondjes passen in een reismandje of tas, maar je kunt je hond natuurlijk ook meenemen in de auto. Om je hond veilig in je auto te vervoeren heb je wel een speciale veiligheidsriem nodig. Een autodeken ter bescherming van je zitting is ook een goed idee. Zorg ervoor dat je onderweg altijd een drinkbak bij je hebt. Er bestaan speciale anti-lek drinkbakken, erg handig!

Ontwormen

Het is belangrijk voor de gezondheid van je pup en jezelf om hem maandelijks te ontwormen totdat je hond 6 maanden oud is. Daarna doe je dit 4 keer per jaar. De tabletjes kun je gemakkelijk door het eten verwerken.

Verzorging van je pup

Zorg ervoor dat je shampoo hebt om je hond in bad te kunnen doen. Met de speciale Beeztees Puppy Borstel geef je jouw pup een goede borstelbeurt. Met een nagelknipper houd je de nagels kort. Geef je hond de juiste middelen tegen teken en vlooien, niet alle middelen zijn geschikt voor puppy’s. Laat je pup aan dit alles op zo vroeg mogelijke leeftijd wennen, dan heeft hij er later geen moeite mee.

Hondenspeelgoed

Een puppy is nieuwsgierig en houdt van uitdagende speeltjes en lekker veel kauwen. Met de producten van Beeztees kan je de eerste weken zowel voor jou, als voor jouw kleine vriendje wat aangenamer maken. We laten je zien welke producten van Beeztees puppy je hiervoor kan gebruiken. 

Warmtepad 

Jouw pup zal de warmte, geur en veiligheid van zijn broertjes, zusjes en moederhond in het begin erg missen. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor om jouw pup rustig te laten wennen aan het alleen zijn. Met de Beeztees Puppy Warmtepad Jaia hoeft jouw pup de warmte van zijn nest niet te missen. Warm hem op en leg hem bij jouw pup in zijn bench of puppy mand. Zo blijft hij heerlijk warm en lijkt het bovendien net of hij tegen zijn oude vriendjes aan ligt.

wat heb ik nodig voor een pup

Geurlap Sjiepo en Speelbal Odoro

De nestgeur is voor jouw pup ook iets waar hij comfort uit kan halen. Geef daarom Beeztees Geurlap Sjiepo mee aan de fokker om in het nest te leggen. Zo kan geurlap Sjiepo samen met jouw pup mee naar huis en heeft hij of zij zijn oude vertrouwde nestgeur altijd bij zich. Om de nestgeur zo lang mogelijk te behouden stop je de geurlap in Beeztees Speelbal Odoro. 

puppy speelgoed

Puppy Knuffel Heartbeat 

Met de Beeztees Knuffel Heartbeat worden de hartkloppingen van zijn nestgenoten nagebootst. Door de grootte van deze puppy knuffel kan jouw pup hier heerlijk tegenaan liggen. Het kloppende hart in de knuffel, geeft hem of haar een vertrouwd en veilig gevoel. 

beeztees puppyvoer knuffel

De wereld ontdekken en spelen! 

Puppy’s zijn van nature erg speels. Al spelenderwijs gaan ze op onderzoek uit. Samen met jouw pup spelen kan jullie onderlinge band tevens versterken. Speel samen apporteer spelletjes met de Beeztees Rubberen Speelbal of de Pluche Knuffel Canina. Om jouw kleine vriendje mentaal uit te dagen en tevens zijn neus te trainen kan je de Snuffelmatten van Beeztees gebruiken. Verstop hier de heerlijke Puppy Petit Mix koekjes in van Beeztees en jouw pup kan zijn lol op. 

Ontdek het complete assortiment van Beeztees voor je pup bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.