Excedrin Migraine 20 tabletten

Op voorraad
8,99
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Bestelling uiterlijk maandag in huis
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Excedrin Filmomhulde Tabletten 20 stuks, bij migraine en hoofdpijn

Excedrin wordt gebruikt voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen (symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid) met of zonder aura.
Excedrin mag niet worden toegediend aan kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8713177008268
Extra handel artikel aanduiding waarde 102780
Certificering Waarde N02BA51
Product naam EXCEDRIN MIGRAINE
Registratiecode RVG
GPC Hoofdpijn/migraine
Aanbevolen dosering 1-2
Maximale dosering 6
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiks advies 6-8 uur tussenpozen aanhouden. Bij geen verbetering of verergering van migraine binnen 3 dagen of bij hoofdpijn binnen 4 dagen, raadpleeg arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen. Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tablet
Gebruiksindicatie Acute hoofdpijn, migraineaanvallen.
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij maagdarmzweer of gehad, bloed in stoelgang, zwarte stoelgang, hemofilie, bloedstoornissen, ernstige hart-, lever-/nierproblemen. Overgevoelig salicylzuur verbindingen. Gebruik methotrexaat. Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Gebruik tijdens zwangerschap Nee
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Beperk caffeïne houdende middelen. Let op: dit middel heeft mogelijk een interactie met Japanse notenboom (Ginkgo).
Huisarts bezoeken Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Ingrediënten Acetylsalicylzuur 250 mg , Paracetamol 250 mg , Cafeïne 65 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen met of zonder aura

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wat bevat Excedrin:

•De werkzame bestanddelen zijn: acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne. Elke filmomhulde tablet bevat 250 mg acetylsalicylzuur, 250 mg paracetamol en 65 mg cafeïne. Elke tablet Excedrin bevat drie werkzame bestanddelen: acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne. •Acetylsalicylzuur en paracetamol verminderen pijn en koorts en acetylsalicylzuur vermindert ook ontsteking. •Cafeïne is een mild stimulerend middel en verhoogt het effect van acetylsalicylzuur en paracetamol. De andere bestanddelen zijn: Kern van de tablet: laag gesubstitueerd hydroxipropylcellulose, microkristallijne cellulose (E460), stearinezuur. Filmomhulling: hypromellose (E464), titaandioxide (E171), propyleenglycol, benzoëzuur (E210), carnaubawas (E903). Hoe ziet Excedrin er uit en wat is de inhoud van de verpakking Excedrin is een witte, langwerpige filmomhulde tablet met de letter “E” gegrift aan één kant. De tabletten worden geleverd in blisterverpakkingen, die verpakt zijn in dozen met 10, 16, 20 of 32 filmomhulde tabletten. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in de handel gebracht. Algemene informatie: Frequent gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken. Die mag niet worden behandeld met hogere doseringen van dezelfde pijnstiller. Als u denkt dat dat het geval zou kunnen zijn, moet u contact opnemen met uw arts voor advies. Excedrin kan de symptomen van een infectie verminderen (bv. hoofdpijn, hoge temperatuur) zodat het moeilijker wordt om de infectie op te sporen. Als u zich niet goed voelt en naar een arts moet gaan, moet u hem of haar zeggen dat u Excedrin inneemt. Excedrin kan invloed hebben op de resultaten van laboratoriumproeven. Als u bloed-, urine- of andere laboratoriumonderzoeken moet ondergaan, moet u vertellen dat u Excedrin inneemt. Leest u voor gebruik van Excedrin de bijsluiter. Dit middel kent een aantal contra-indicaties en bijwerkingen. Tevens kan dit middel een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. De informatie op deze site is niet het zelfde als de bijsluiter.

Hoe neem je Excedrin in?

Neem Excedrin steeds precies in zoals vermeld in de bijsluiter. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. Excedrin is geschikt voor volwassenen (18 jaar of ouder): •Voor de behandeling van hoofdpijn: Neem 1 tablet met een vol glas water in als de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1 tablet innemen. Neem bij ernstigere pijn 2 tabletten met een vol glas water in wanneer de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1-2 tabletten innemen. Gebruik Excedrin niet langer dan 4 dagen voor hoofdpijn zonder uw arts te raadplegen. •Voor de behandeling van migraine: Neem 2 tabletten in met een vol glas water als de migrainesymptomen of migraine-aura opkomen. Zo nodig kunt u nog 2 tabletten innemen met 4 tot 6 uur tussen de innames. Als uw migraine niet verbetert binnen 2 uur na de eerste dosis van 2 tabletten Excedrin, moet u een arts raadplegen. Gebruik Excedrin niet langer dan 3 dagen voor migraine zonder uw arts te raadplegen. Gebruik niet meer dan 6 tabletten in 24 uur voor de behandeling van hoofdpijn of migraine. Dat komt overeen met 1500 mg acetylsalicylzuur, 1500 mg paracetamol en 390 mg cafeïne. Langdurig gebruik, tenzij onder medisch toezicht, kan schadelijk zijn. Kinderen en adolescenten: Excedrin mag niet worden toegediend aan kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar (zie Wees extra voorzichtig met Excedrin). Ouderen (ouder dan 65 jaar): Er zijn geen speciale aanbevelingen voor de dosering.

Inname van Excedrin met voedsel en drank:

• Alcohol: Als u 3 of meer glazen alcohol per dag drinkt, moet u uw arts vragen of u dit geneesmiddel of andere pijnstillers/koortswerende middelen mag innemen. Paracetamol en acetylsalicylzuur kunnen leverbeschadiging en maagbloeding veroorzaken. • Cafeïne: De aanbevolen dosering van dit product bevat evenveel cafeïne als een kop koffie. Beperk uw inname van cafeïnehoudende geneesmiddelen, voedingsmiddelen of dranken tijdens de inname van dit product, omdat te veel cafeïne zenuwachtigheid, prikkelbaarheid, slapeloosheid en af en toe een snelle hartslag kan veroorzaken. Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger bent of denkt dat u zwanger kunt zijn, moet u dat aan uw arts melden en mag u Excedrin niet innemen. Het is vooral belangrijk Excedrin niet in te nemen tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap, omdat dat schade kan berokkenen aan uw ongeboren kind of problemen kan veroorzaken bij de bevalling. Neem Excedrin niet in als u borstvoeding geeft, omdat dat schadelijk zou kunnen zijn voor uw baby. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Excedrin behoort tot een groep geneesmiddelen (NSAID’s) die de vruchtbaarheid van vrouwen kunnen verstoren. Dat effect is omkeerbaar bij stopzetting van het geneesmiddel. Rijvaardigheid en het gebruik van machines: Voor zover bekend heeft de inname van Excedrin geen invloed op uw rijvaardigheid of vermogen om machines te gebruiken. Als u bijwerkingen opmerkt zoals duizeligheid of sufheid, mag u geen voertuigen besturen of machines gebruiken. Licht uw arts zo snel mogelijk in.

Productinformatie over Excedrin Migraine

  • Merk: Excedrin
  • Ean: 8713177008268
  • Artikel: 951-052