Excedrin Migraine 10 tabletten

Op voorraad
6,39

Excedrin Filmomhulde Tabletten bij migraine en hoofdpijn

Excedrin wordt gebruikt voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen (symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid) met of zonder aura.
Excedrin mag niet worden toegediend aan kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar. Deze verpakking bevat 10 tabletten met Acetylsalicylzuur en Paracetamol en Cafeïne.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713177008251
Registratienummer 102780
Productnaam EXCEDRIN
Registratiecode RVG
ATC-code N02BA51
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000857
GPC-omschrijving Hoofdpijn/migraine
Dosering 1-2 tabletten per keer, afhankelijk klacht
Maximale dagdosering 6 tabletten per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Innemen met een vol glas water. 4 tot 6 uur tussen innames aanhouden. Bij geen verbetering van de migraine binnen 2 uur na eerste dosering, raadpleeg arts. Niet langer dan 3 dagen gebruiken bij migraine en niet langer dan 4 dagen bij hoofdpijn, zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen. - Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen met of zonder aura
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij maagdarmzweer of gehad, bloed in stoelgang, zwarte stoelgang, hemofilie, bloedstoornissen, ernstige hart-, lever-/nierproblemen. Overgevoelig salicylzuur verbindingen. Gebruik methotrexaat. Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking -Niet gebruiken bij gebruik van 3 of meer glazen alcohol per dag. -Beperk caffeïne houdende middelen. -Niet samen met bepaalde geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. -Let op: dit middel heeft mogelijk een interactie met Japanse notenboom (Ginkgo).
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Acetylsalicylzuur 250 mg , Paracetamol 250 mg , Cafeïne 65 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Voor de acute behandeling van hoofdpijn en migraineaanvallen met of zonder aura
Hulpstoffen :
Benzoëzuur (E210) en bezoaten Dit middel bevat benzoëzuur/benzoaatzout.
Laag gesubstitueerd hydroxypropylcellulose
Microkristallijne cellulose (E460)
Stearinezuur (E1412) Dit is een antiklontermiddel
Hypromellose (E464)
Titaniumdioxide (E171)
Propyleenglycol en esters van propyleenglycol (orale inname) Dit middel bevat propyleenglycol
Carnaubawas (E903)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Migraine met of zonder aura:

Ongeveer één derde van de migrainepatiënten heeft migraine met een aura. Aura is een medische term voor waarschuwings-symptomen voorafgaand aan een migraineaanval. Bijvoorbeeld troebel zicht, lichtflitsen, zwarte vlekken, rode kleuren en soms gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Bij iedereen kan het aura anders zijn en het is ook niet zo dat elke migrainepatiënt het zo ervaart.
Een aura is naast de standaard migraineklachten als misselijkheid, overgeven en kloppende hoofdpijn. 

Hoe werkt Excedrin?

De pijnstillende bestanddelen in Excedrin zijn;

 • Acetylsalicylzuur en paracetamol die remmen de productie van prostaglandinen. Daardoor worden pijn, koorts en ontstekingen onderdrukt.
 • Cafeïne zorgt ervoor dat het centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd en heeft daardoor een opwekkend effect.

De pijnstillende en koortsverlagende werking begint na ca. 20-30 min en duurt ca. 4-6 uur. De koortswerende werking begint na 1-4 dagen.

Dosering en gebruik

Neem dit geneesmiddel altijd precies in zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals je arts of apotheker dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker.
Volwassenen (18 jaar of ouder):
Voor de behandeling van hoofdpijn:
Neem 1 tablet met een vol glas water in als de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kun je 4 tot 6 uur later nog 1 tablet innemen.
Neem bij ernstigere pijn 2 tabletten met een vol glas water in wanneer de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1-2 tabletten innemen.
Gebruik dit middel niet langer dan 4 dagen voor hoofdpijn zonder uw arts te raadplegen.
Voor de behandeling van migraine:
Neem 2 tabletten in met een vol glas water als de migrainesymptomen of migraine-aura opkomen. Zo nodig kun je nog 2 tabletten innemen met 4 tot 6 uur tussen de innames. Als de migraine niet verbetert binnen 2 uur na de eerste dosis van 2 tabletten Excedrin, moet je een arts raadplegen.

 • Gebruik dit middel niet langer dan 3 dagen voor migraine zonder uw arts te raadplegen.
 • Gebruik niet meer dan 6 tabletten in 24 uur voor de behandeling van hoofdpijn of migraine. Dat komt overeen
  met 1500 mg acetylsalicylzuur, 1500 mg paracetamol en 390 mg cafeïne.
 • Langdurig gebruik, tenzij onder medisch toezicht, kan schadelijk zijn.
 • Neem niet meer in dan de aangegeven dosis. Gebruik de laagste werkzame dosis en gebruik dit medicijn niet
  langer dan nodig is om uw klachten minder te maken.
 • Lees voor gebruik de bijsluiter

Wat bevat Excedrin:

De werkzame stoffen in dit middel zijn: acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne.
Elke filmomhulde tablet bevat 250 mg acetylsalicylzuur, 250 mg paracetamol en 65 mg cafeïne.
De andere stoffen in dit middel zijn:
Kern van de tablet: laag gesubstitueerd hydroxypropylcellulose, microkristallijne cellulose (E460),stearinezuur.
Filmomhulling: hypromellose (E464), titaandioxide (E171), propyleenglycol, benzoëzuur (E210), carnaubawas (E903).

Algemene informatie:
Frequent gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken. Die mag niet worden behandeld met hogere doseringen van dezelfde pijnstiller. Als je denkt dat dat het geval zou kunnen zijn, moet je contact opnemen met je arts voor advies.
Excedrin kan de symptomen van een infectie verminderen (bv. hoofdpijn, hoge temperatuur) zodat het moeilijker wordt om de infectie op te sporen. Als je je niet goed voelt en naar een arts moet gaan, zeg hem of haar dat je Excedrin inneemt. Excedrin kan invloed hebben op de resultaten van laboratoriumproeven. Als je bloed-, urine- of andere laboratoriumonderzoeken moet ondergaan, vertel dan dat je Excedrin inneemt. 
Zwangerschap en borstvoeding: Excedrin behoort tot een groep geneesmiddelen (NSAID’s) die de vruchtbaarheid van vrouwen kunnen verstoren. Dat effect is omkeerbaar bij stopzetting van het geneesmiddel.
Als je zwanger bent of denkt dat je zwanger kunt zijn, moet je dat aan je arts melden en mag je Excedrin niet innemen.
Het is vooral belangrijk Excedrin niet in te nemen tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap, omdat dat schade kan berokkenen aan uw ongeboren kind of problemen kan veroorzaken bij de bevalling.
Neem Excedrin niet in als je borstvoeding geeft, omdat dat schadelijk zou kunnen zijn voor je baby. Vraag je arts of apotheker om advies voordat je een geneesmiddel inneemt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines: Voor zover bekend heeft de inname van Excedrin geen invloed op uw rijvaardigheid of vermogen om machines te gebruiken. Als u bijwerkingen opmerkt zoals duizeligheid of sufheid, mag u geen voertuigen besturen of machines gebruiken. Licht uw arts zo snel mogelijk in.

Productinformatie over Excedrin Migraine

 • Merk: Excedrin
 • Ean: 8713177008251
 • Artikel: 952-311