Strepsils Zuigtabletten Citroen & Honing 24 tabletten

Op voorraad

Strepsils Zuigtabletten Citroen en Honing

Strepsils Zuigtabletten Citroen & Honing helpt bij beginnende keelpijn. De tabletten hebben een prettige citroen- en honingsmaak. Heeft een antiseptische en verzachtende werking op de keel. Met vitamine C. Lees vóór gebruik de bijsluiter.
 • Helpt bij beginnende keelpijn
 • Met citroen en honingsmaak
 • Werkt verzachtend voor de keel
 • Heeft een antiseptische werking
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000158105126
Registratienummer 06556
Productnaam Strepsils Citroen & Honing
Registratiecode RVG
ATC-code R02AA03
Netto inhoud 24 ST
GPC-nummer 10000880
GPC-omschrijving Keel
Dosering 1
Maximale dagdosering 12
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies 2-3 uur tussenpozen aanhouden, tablet langzaam opzuigen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zuigtablet
Te gebruiken bij Beginnende keelpijn.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Bij intolerantie bepaalde suikers neem voor gebruik contact op met arts.
Huisarts Als er ook sprake is van benauwdheid, piepende of gierende ademhaling. Als slikken of drinken niet meer gaat, er gekwijld wordt of de mond niet meer goed open kan. Bij steeds zieker worden of klachten aan één kant van het hoofd. Bij een chronische ziekte en/of (chronisch) gebruik vaste medicijnen. Bij koorts die minimaal 3 dagen duurt of als de keelpijn langer dan 10 dagen duurt.
Werkzame stoffen Amylmetacresol 60 mg , 2,4-dichloorbenzylalcohol 1.2 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij beginnende keelpijn
Hulpstoffen :
Tarwezetmeel (glutenbevattend) Dit middel bevat slechts een zeer kleine hoeveelheid gluten(uit tarwezetmeel). Het wordt beschouwd als 'glutenvrij' en zal zeer waarschijnlijk geen klachten veroorzaken als u coeliakie heeft. Als u allergisch bent voor tarwe (anders dan coeliakie) dient u dit middel niet te gebruiken.
Glucose Dit middel bevat glucose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Sucrose Dit middel bevat sucrose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Sulfieten inclusief metabisulfieten Kan in zeldzame gevallen ernstige overgevoeligheidsreacties en ademhalingsproblemen (bronchospasme) veroorzaken.
Allergenen bevattende geurstoffen Dit middel bevat allergenen bevattende geurstoffen (zie bijsluiter voor specificatie). Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werkzamestoffen in Strepsils

amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg. Deze stoffen hebben een antiseptische werking. Andere stoffen in Strepsils Honing & Citroen zijn: honing, wijnsteenzuur, pepermuntolie, citroenolie, chinolinegeel (E 104), suiker, glucose.

Wat moet je verder nog weten over Strepsils?

 • Wordt de klacht na 3 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met je arts.
 • Strepsils dienen niet langdurig te worden gebruikt.
 • Strepsils is te koop in 4 verschillende smaken; Strepsils Original, Strepsils Citroen & Honing, Strepsils Sinaasappel & Vitamine C, Strepsils Cool.
 • Door het hoge suikergehalte zijn Strepsils niet geschikt voor mensen die lijden aan suikerziekte.
 • Strepsils is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Strepsils Cool is ongeschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Pas op bij kinderen! vanwege de grootte van de zuigtablet kunnen jonge kinderen zich in Strepsils verslikken
 • De veiligheid van Strepsils tijdens de zwangerschap is niet vastgesteld, het gebruik ervan wordt daarom niet aangeraden.
 • De veiligheid van Strepsils tijdens de periode van borstvoeding is niet vastgesteld, het gebruik ervan wordt daarom niet aangeraden.
 • Van Strepsils zijn geen nadelige effecten op de rijvaardigheid en het bedienen van machines bekend.

Dosering en gebruik:

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: om de 2 à 3 uur 1 tablet langzaam opzuigen. Maximaal 3 dagen gebruiken. Strepsils Cool is ongeschikt voor kinderen jonger de 12 jaar.

Extra informatie over Strepsils:

Strepsils bevat ca. 1,5 gram suiker per zuigtablet en is derhalve niet geschikt voor mensen die lijden aan erfelijke fructoseintolerantie, glucose-galactose malabsorptie syndroom of sucrase-isomaltase deficiëntie. Het innemen van suiker kan bij deze aandoeningen maagdarmklachten en diarree veroorzaken. Ook bevat Strepsils 1 gram glucose per zuigtablet. Strepsils Original bij beginnende keelpijn en Strepsils Sinaasappel & Vitamine C bij beginnende keelpijn bevatten azokleurstoffen. Deze kleurstoffen kunnen allergische reacties, waaronder astma veroorzaken. Overgevoeligheidsreacties voor deze kleurstoffen komen vaker voor bij personen met een overgevoeligheid voor acetylsalicylzuur. De informatie op deze site bevat delen uit de bijsluiter maar is niet volledig. Lees voor gebruik daarom altijd de bijsluiter.

Productinformatie over Strepsils Zuigtabletten Citroen & Honing

 • Merk: Strepsils
 • Ean: 5000158105126
 • Artikel: 960-750