Afwasmachine reinigen

Plein | woensdag 28 juni | Schoonmaakmiddel

afwasmachine-reinigen

Een afwasmachine is een luxe die veel mensen absoluut niet meer kunnen missen. Na verloop van tijd kan je vaatwasser echter gaan stinken en wordt je vaat ook minder goed schoon. Dan is het noodzakelijk dat je je vaatwasser reinigt zodat niet alleen je vaat weer mooi schoon wordt, maar ook de levensduur van je afwasmachine wordt verlengd.

Bekijk hier het complete assortiment aan vaatwasmachine reinigers bij Plein.

Afwasmachine reinigen

Elke dag gebruik je de vaatwasser, net zoals je elke dag de oven en de koelkast gebruikt. De oven en de koelkast worden wel schoon gemaakt, maar de vaatwasser wordt vaak vergeten. Dit is eigenlijk gek, aangezien er veel bacteriën en schimmels in de vaatwasser kunnen zitten. Mocht je schone vaat gaan stinken dan weet je dat je snel de vaatwasser moet gaan schoonmaken. De volgende hulpmiddelen helpen je bij het reinigen van je afwasmachine:

Vaatwasmachinereiniger

Gebruik één keer in de maand een vaatwasmachinereiniger. Een machinereiniger rekent grondig af met opgehoopte vetresten en kalkaanslag en maakt je vaatwasser zelfs op de lastige plekken weer volledig schoon. Je afwasmachine is hierna weer fris en je servies weer glanzend en helder. 

Schoonmaakazijn

De afwasmachine reinigen kun je op meerdere manieren doen. Een daarvan is met schoonmaakazijn. Het werkt erg simpel, je vult een kommetje met schoonmaakazijn. Vervolgens laat je deze meedraaien in een normale afwasbeurt. Als je dit iedere maand één keer doet, houd je je vaatwasser schoon.

Baking soda

Baking soda kan je voor heel veel schoonmaaktaken gebruiken, zo ook weer voor het reinigen van de vaatwasser. Hoe doe je dat dan? Je doet één schepje van het soda in het zeepbakje van de vaatwasser. Vervolgens laat je de vaatwasser op de hoogste stand draaien zonder dat daar vaat in zit. Je zal zien dat de vaatwasser weer brandschoon is! Zorg wel dat het bij één schepje blijft, want anders tast dat het plastic en rubber in de vaatwasser aan.

Citroen

Mocht er nog steeds na het reinigen van je vaatwasser een vieze geur hangen, dan kan je dat oplossen met een citroen. Een halve citroen leg je in de vaatwasser en laat je meedraaien met de vaat. De vaat zal lekker ruiken en er blinkend uit zien. Je kunt ook in plaats van een halve citroen een beetje citroensap gebruiken.

Sproeiarmen schoonmaken

Heb je de vaatwasser gereinigd, maar blijft je vaat er vies uitkomen? Dan kan het zo zijn dat er kalk op de sproeiarmen zit. Door deze kalkaanslag kunnen de sproeiarmen het water niet goed meer verspreiden. De sproeiarmen kan je gemakkelijk uit de vaatwasser halen en met een sopje van schoonmaakazijn schoonmaken. Zodra de kalk verwijdert is, zal de vaatwasser weer goed afwassen.

Succes met het reinigen van je afwasmachine!

Bekijk hier het complete assortiment aan vaatwasmachine reinigers bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.