Chocoladevlekken verwijderen

Iris | woensdag 24 april | Schoonmaakmiddel

chocoladevlekken verwijderen

Bijna iedereen is er gek op: chocolade! Je kunt gaan voor een lekker tussendoortje zoals een chocoladereep of bonbons. Als beleg op je broodje kun je kiezen voor chocoladepasta of hagelslag. Maar ook als dessert zijn er verschillende producten met chocolade te vinden, zoals taart, vla of andere lekkere toetjes.

Bekijk het uitgebreide assortiment vlekkenverwijderaars.

Chocoladevlekken verwijderen

Helaas wil het eten van chocolade ook wel eens mis gaan. Een klein ongelukje ligt op de loer en doordat chocolade zo lekker kan smelten, kan chocolade vervelende vlekken veroorzaken. Gelukkig zijn er drie manieren waarmee je een chocoladevlek te lijf kunt gaan:

Vloeibare ossengalzeep 

De chocoladevlekken fixeer je doeltreffend met vloeibare ossengalzeep. Vloeibare ossengalzeep kan samen met je wasmiddel direct in de wasmachine, en versterkt de reinigende werking van je wasmiddel. Ook kan je dit product direct op de vlek aanbrengen om de vlekkenoplosser te activeren.

Vlekkenverwijderaar

Verschillende merken, zoals HG en Dr.Beckmann, hebben een speciale vlekkenverwijderaar in het assortiment opgenomen. Deze spray is verrijkt met een actief zuurstof dat onder andere chocoladevlekken te lijf gaat. Besproei het oppervlak en neem na een paar minuten af met een schone, absorberend doek. Deze spray is ook te verkrijgen in een speciale voorbehandeling voor de vlekken. 

Melk lost de vlek op

Een trucje uit de oude doos. Giet wat melk over het oppervlak en laat het enkele minuten intrekken. Was het kledingstuk daarna op de gebruikelijke manier in de wasmachine.

Een chocoladevlek? Geen paniek dus! Er zijn dus verschillende manieren om de chocoladevlekken te lijf te gaan.

Bekijk het uitgebreide assortiment vlekkenverwijderaars.

Over de schrijver

Iris
Iris

Hi! Mijn naam is Iris van Breugel. Naast mijn opleiding Business Management werk ik parttime als Online Marketeer voor Plein. Ik heb veel affiniteit met cosmetica en verzorgingsproducten en deel graag mijn kennis en tips met jullie.