De juiste pleister voor een goede wondgenezing

Plein | woensdag 8 mei | Gezondheidsproducten

leukoplast

Advertentie

Je kunt je huid op verschillende manieren beschadigen waardoor er een wond of wondje ontstaat. Veel voorkomende oorzaken zijn vallen, snijden of verbranden. Je kunt hierdoor snijwonden, schaafwonden, gescheurde huid, brandwonden of wonden die vatbaar zijn voor infectie krijgen. De producten van Leukoplast helpen je om deze wonden thuis* goed te behandelen. 
Elke oorzaak van een wond heeft een andere zorg nodig om te genezen. De keuze van de juiste pleister kan daar een belangrijke rol in spelen. Leukoplast heeft daarom een ruime keuze aan pleisters en verbandmiddelen om je wond goed te verzorgen en te laten genezen. 

Ontdek het volledige assortiment Leukoplast op Plein.nl

Leukoplast Pleister Kids

In deze tijd van het jaar gaan de kinderen weer meer naar buiten in de korte broek of een rokje. De kans op vallen met schaafwondjes is daarom vele malen groter dan in de winter omdat dan de huid veel meer bedekt is. Leukoplast heeft speciaal een pleister voor kinderen om kleine snij- en schaafwonden te behandelen. De kleurrijke motieven zullen kinderen van alle leeftijden extra troost bieden als alleen een kusje niet voldoende is. Leukoplast Pleister Kids zijn niet alleen kleurig maar zijn ook;

  • Water- en vuilafstotend: Ze beschermen kleine snij- en schaafwonden van kinderen tijdens hun activiteiten.
  • Huidvriendelijk: Ontworpen om zacht te zijn voor de huid.
  • Betrouwbare hechting: U kunt erop vertrouwen dat ze op hun plaats blijven

Als je met je kinderen op pad gaat vergeet dan niet om preventief een pleister mee te nemen want je kind valt altijd als je er niet op bedacht bent. 

Leukoplast pleisters zijn makkelijk in gebruik

De pleisters van Leukoplast zijn makkelijk in gebruik. Je verwijdert het bovenste schutblad met duim en wijsvinger. Plaats het wondkussen centraal op de wond en verwijder het resterende schutblad. Strijk het verband glad en oefen lichte druk uit. 
Tip: Je kunt de pleister tussen de handpalmen opwarmen om de kleefkracht te vergroten. 

leukoplast

Altijd Leukoplast is huis

Leukoplast biedt optimale oplossingen voor elk van de drie wondverzorgingspijlers: reiniging en absorptie, beschermen en fixatie en wondverbandmiddelen speciaal voor de gevoelige huid. Daarom wil je deze producten altijd in huis hebben want je weet nooit wanneer je ze nodig hebt.

Pleisters kunnen net als andere wondverzorgingsproducten over datum gaan of de kleefkracht kan verminderen. Check dus altijd in het voorjaar of de pleisters en andere wondverzorgingsproducten die je in huis hebt nog bruikbaar zijn. 
De plek waar je pleisters bewaard kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van de pleister. De badkamer is een slechte plek omdat deze vochtig is. Een droge, koele plek buiten het bereik van kinderen is beter. 

Ontdek het volledige assortiment Leukoplast op Plein.nl

*Er zijn wonden die niet geschikt zijn om thuis te verzorgen. Hiermee moet je naar je huisarts of zelfs met 112 bellen. Neem contact op met je huisarts of huisartsenpost bij:-Grote en/of vuile wonden-Bijtwonden van (voornamelijk) wilde dieren (vleermuis, vos)-Snijwonden groter dan 1 cm-wonden die blijven bloeden-Diepe wonden-Grote of 2de- en 3de graad brandwonden. Grote wonden moeten binnen zes uur door een arts behandeld worden. Daarna kan de wond vaak niet meer netjes gesloten worden.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs