De weg naar een rookvrij leven

Plein | zondag 1 oktober | Geneesmiddelen

stoppen met roken

Advertentie

Er zijn een heleboel redenen om te stoppen met roken. Ondanks al die redenen is stoppen met roken moeilijk, heel moeilijk. Hoe moeilijk merk je pas als je minder dan normaal of plots helemaal niet meer rookt. Je lichaam is namelijk aan een bepaalde hoeveelheid nicotine gewend en als het die niet meer krijgt, krijg je ontwenningsverschijnselen. Juist deze ontwenningsverschijnselen maken het moeilijk om je poging om te stoppen met roken te laten slagen.

Ontdek het volledige assortiment Nicorette op Plein.nl

Nicotinevervangers

Een nicotinevervanger (eventueel samen met een gedragsondersteunend programma) kan een goed hulpmiddel zijn. Nicotinevervangers geven net zoals sigaretten nicotine af, maar dan langzamer. Daarom heb je minder last van ontwenningsverschijnselen als je stopt met roken. Goed nieuws; Nicorette heeft nu ook nicotinepleisters in haar assortiment voor een gedoseerde afgifte van nicotine gedurende 16 uur per dag.

Nicorette Invisi Hypoallergene pleister, nieuw in het Nicorette assortiment  

Nieuw in het assortiment nicotinevervangers van Nicorette is de Nicorette Invisi, een hypoallergene discrete pleister. Er zijn pleisters met 10mg, 15mg en 25mg

Zware rokers (rokers die ≥15 sigaretten/dag roken) starten met Nicorette Invisi 25mg gedurende 8 weken en bouwen daarna geleidelijk aan af met Nicorette Invisi 15mg gedurende 2 weken en vervolgens Nicorette Invisi 10mg gedurende 2 weken.

Nicorette Invisi onderdrukt de nicotinebehoefte 16 uur lang,  gedurende de periode waarin men gewoon was te roken. De nicotinepleister is klein en semi-transparant, waardoor deze onopvallend is in gebruik. Nicorette Invisi respecteert je rookritme waardoor de pleister ’s nachts niet gebruikt hoeft te worden. Als je gaat slapen verwijder je de pleister, hiermee voorkom je slaapstoornissen zoals bekend bij nachtelijke nicotinetoediening. 

 stoppen met roken

Voordelen van Nicorette Invisi pleister

  • De nicotinepleister helpt je om 24 uur rookvrij te blijven (16 uur pleister + 8 uur nachtrust).
  • Breng de nicotinepleister ’s ochtends aan en verwijder hem voor het slapengaan. Zo voorkom je slaapstoornissen zoals bekend bij nachtelijke nicotinetoediening.
  • De nicotinepleister respecteert het rookritme, en hoeft niet ’s nachts gedragen te worden.
  • Hypoallergeen.
  • Klinisch getest.
  • Nicorette Invisi is klein, onopvallend en discreet in gebruik.

Andere Nicotine vervangende producten van Nicorette 

Geen roker is hetzelfde. Nicorette heeft daarom verschillende nicotinevervangers in haar assortiment. Het Nicorette gamma bestaat uit:

  • Pleisters
  • Zuigtabletten
  • Sprays
  • Kauwgoms

stoppen met roken

Als je Nicorette Invisi pleisters alleen niet genoeg zijn, je een zware roker bent , je last hebt van een terugkerende onbedwingbare drang tot roken of wanneer een enkele vorm van nicotine substitutietherapie eerder niet afdoende bleek kan je de Nicorette Invisi pleister samen gebruiken met Nicorette Suikervrij 2mg kauwgom of Nicorette mondspray.

Motivatie om te stoppen met roken

Nicotinevervangers zijn hulpmiddelen om je te helpen je stoppoging te laten slagen. De nicotine vervangende producten van Nicorette zijn geneesmiddelen (lees voor gebruik de bijsluiter) en moeten bij voorkeur worden gebruikt in combinatie met een gedrag ondersteunend programma. Werkzaam bestanddeel: nicotine. Nicorette niet gebruiken wanneer je een ernstige hartaandoening hebt of recent een beroerte hebt gehad. Nicorette niet gebruiken indien je jonger bent dan 18 jaar of indien je nog nooit gerookt hebt. Nicorette niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg je arts voordat je Nicorette gebruikt tijdens de zwangerschap. 

Ontdek het volledige assortiment Nicorette op Plein.nl

KOAG-nr: 33-1023-1639

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs