Dieetvoeding

Plein | dinsdag 25 mei | Eten & drinken

dieetvoeding

Maak jij al gebruik van dieetvoeding? Noodzakelijk wanneer je een allergie hebt, maar ook ideaal voor een gezondere levensstijl. Lees hier alles over onder andere glutenvrije, lactosevrije en suikerarme producten. De meeste producten zijn ook nog eens biologisch! Met ons assortiment ben je tot in de kern verzorgd.

Ontdek het complete assortiment dieetvoeding bij Plein.

Wat is dieetvoeding?

Het is goed om te weten dat dieetvoeding iets anders is dan afslankproducten. Afslankproducten helpen je overtollige kilo’s te verliezen of op gewicht te blijven. Dieetvoeding gebruik je als je een voedingsallergie hebt, maar ook als je een gezondere levensstijl wilt hanteren. Bij dieetvoeding kun je denken aan glutenvrije, lactosevrije, suikerarme/suikervrije, koolhydraatarme, zoutarme, eiwitrijke of vegan producten.

Voor wie is dieetvoeding geschikt?

Dieetvoeding is geschikt voor mensen met een voedingsallergie of als je graag gezonder wilt leven. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende soorten dieetvoeding.

glutenvrije producten

Glutenvrije producten

Allereerst is dieetvoeding noodzakelijk wanneer je coeliakie of glutensensitiviteit hebt, aangezien je dan een glutenvrij dieet volgt. Ook dan wil je kunnen genieten van een Hollandse boterham of een koekje bij de thee. Daarom hebben wij een afwisselend aanbod glutenvrije producten in ons assortiment opgenomen. Bij glutenvrije producten worden glutenvervangers als psylliumvezels, chiazaad of lijnzaad gebruikt. Zo heeft Céréal glutenvrij zadenbrood dat bestaat uit een heerlijke mix van zonnebloempitten, lijnzaad en maanzaad.

Lactosevrije producten

Bij een lactose-intolerantie of gevoeligheid wordt een lactosevrij of lactosebeperkt dieet gehanteerd. Lactose komt onder andere voor in melk, kwark, chocolade en roomijs. Lactosevrije producten bestaan uit plantaardige alternatieven. Zo kun je met een lactose-intolerantie alsnog genieten van een glas melk, cappuccino of pannenkoek met bijvoorbeeld de haverdrank van Oatly.

Suikervrije of suikerarme producten

Er bestaat ook een allergie voor suiker, dan is er sprake van een overgevoeligheid. Hierbij kun je gebruik maken van suikerarme of suikervrije producten in je dieet. Natuurlijk kun je ook een suikerarm dieet volgen als je wilt afvallen of simpelweg een gezondere levensstijl wilt hanteren. Naast het afvallen en het krijgen van een gezonder lichaam, brengt een suikerarm dieet nog meer voordelen met zich mee. Je kunt denken aan; meer energie, betere huid, gezonder haar, minder last van eetbuien en een beter humeur. 

Suiker werkt verslavend. Dus om het ineens uit je dieet te schrappen is een uitdaging, zeker als je het dieet wilt volhouden. Gelukkig maken de suikerarme producten van MadeGood als de Granola Bar Sweet & Salty of de aardbeienjam van Céréal de uitdaging een stuk makkelijker. Met Céréal kun je genieten van een heerlijk, suikervrij tussendoortje.

Dieetvoeding bij Plein

Koolhydraatarme, zoutarme en eiwitrijke producten zijn gunstig als je een dieet volgt om af te vallen, maar ook als je een gezondere levensstijl naleeft of vanwege medische redenen. Met het uitgebreide assortiment van Plein zit er voor iedereen wat bij. Of je nu glutenvrij, suikerarm of vegan eet, met Plein ben je tot in de kern verzorgd.

dieetvoeding bij Plein

Biologisch bij Plein

80 procent van de dieetvoeding bij Plein is biologisch! Dit betekent dat bij de productie zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met milieu, dier en mens:

  • De dieren leiden een beter leven
  • De voeding bevat geen geur-, kleur-, of smaakstoffen
  • Er worden geen chemische middelen op de producten gespoten
  • De natuurlijke kringloop wordt in stand gehouden
  • Boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten.

Dieetvoeding vind je bij Plein

Met ons assortiment glutenvrije, lactosevrije, suikerarme/suikervrije, koolhydraatarme, zoutarme, eiwitrijke en vegan producten, geven we je graag meer keuzemogelijkheden zodat je onbezorgd kunt genieten van een verantwoorde maaltijd of een lekker tussendoortje. Of je nu een dieet volgt vanwege een allergie, overige medische redenen of omdat je een gezondere levensstijl wilt hanteren, Plein is er voor jou.

Ontdek het complete assortiment dieetvoeding bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.