Hoe houd ik mijn gebit gezond?

Plein | dinsdag 3 oktober | Mondverzorging

hagen snoeien

Een stralende glimlach is een van de eerste dingen die je opvalt wanneer je iemand ontmoet. Een goede mondhygiëne is niet alleen essentieel voor een zelfverzekerde uitstraling, maar draagt ook bij aan je algemene gezondheid. Zo zorgt een goede verzorging van je gebit ervoor dat je minder snel gaatjes krijgt en je tandvlees en tanden gezond blijven. Ook een stralende glimlach? Met deze essentials houd je jouw gebit gezond.

Ontdek het volledige assortiment Curaprox op Plein.nl

Basisprincipes van een goede mondhygiëne

De basis voor een gezond gebit gaat verder dan je tandenpoetsen. Zo is het belangrijk om niet te veel tussendoor te eten en te drinken. Elk eet- of drinkmoment geeft namelijk een zuuraanval die het tandglazuur beschadigt. Hierdoor kunnen gaatjes ontstaan. Minimaliseer daarnaast de inname van suikers, in zowel je drinken als eten. 

Tenslotte is het van essentieel belang om twee keer per dag minimaal twee minuten je tanden te poetsen. Gebruik daarnaast ragers om tussen je tanden en kiezen te reinigen. Benieuwd hoe je dit het beste doet? Met onderstaande essentials van Curaprox ben je verzekerd van een optimale mondhygiëne.

Tandenpoetsen

De basis begint natuurlijk met het poetsen van je tanden. Minimaal twee keer per dag en twee minuten per keer. Of je nu een elektrische tandenborstel gebruikt, een handtandenborstel of een combinatie van beide, ze zijn allemaal even effectief in het schoonhouden van je gebit.

Ga je het liefst voor een handtandenborstel? Dan is de CS 5460 tandenborstel van Curaprox een aanrader. Deze ultrasoft tandenborstel heeft 10x meer borstelharen en werkt hierdoor 10x effectiever.

De 5460 Curen® filamenten van de CS 54460 ultra soft tandenborstel vormen een ongekend dicht en efficiënt reiningsoppervlak. En hoewel ze zacht zijn voor je tandvlees en de tanden, zijn de Curen® filamenten extreem hard voor tandplak. Curen®-filamenten zijn namelijk stugger dan nylon en blijven net zo stabiel in de mond als wanneer ze droog zijn. Hierdoor zijn de borstelhaartjes ultrafijn maar zorgen ze tegelijkertijd voor een optimale reiniging en ongeëvenaarde poetservaring. 

Door de achthoekige greep ligt de tandenborstel fijn in de hand én helpt het je in de juiste hoek te poetsen. Extra leuk: de tandenborstels zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

elektrische tandenborstel

Voor de liefhebbers van een elektrische tandenborstel heeft Curaprox de Hydrosonic Easy. De ‘Easy’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun mondhygiëne zo eenvoudig mogelijk willen verbeteren en onderhouden. Deze hydrosonische tandenborstel reinigt extreem grondig en beschermt het tandvlees, de tanden en de sulcus. En dit alles dankzij de unieke borstelkop technologie met ultra zachte Curen® filamenten. Het design maakt het bovendien mogelijk om zelfs de meest moeilijke plekjes in de mond gemakkelijk te bereiken. De Hydrosonic Easy heeft drie standen: start, clean en smile en is gemakkelijk met één knop te bedienen. Goed om te weten: de elektrische tandenborstel heeft een krachtige batterij die zo'n twee weken meegaat wanneer je je tanden vier minuten per dag poetst. Ook verkrijgbaar in Pro variant. Deze variant is ideaal voor beugeldragers.

Rageren

Tandenpoetsen alleen is niet voldoende om tot een optimale mondhygiëne te komen: met het toevoegen van een rager aan je dagelijkse mondzorg routine bereik je alle benodigde plekjes in je mond waar plaque zich kan ophopen.

Curaprox heeft een duurzaam ragersysteem in het assortiment: Curaprox CPS prime start. Deze ragers zijn duurzaam geproduceerd, bevatten veerkrachtige borstels voor een groot reinigingsbereik en een dunne draad voor nauwe interdentale ruimtes.  De Curaprox CPS prime start ragers zijn verkrijgbaar in vijf maten:

gezond gebit

Het grote voordeel is dat je maar één houder nodig hebt omdat alle formaten compatibel zijn met de houdertypen (zowel de UHS 409 als de UHS 470). En dankzij het handige kliksysteem heb je het borsteltje zo vervangen.

Het advies is om 1x per dag te rageren voor een optimale mondhygiëne. Rager 1x heen en weer tussen de tanden. Het borsteltje kan 10 tot 12 dagen worden gebruikt en is daarna gemakkelijk te vervangen met de Curaprox CPS prime refill sets.

Voor een schoon, gezond en mooi gebit ben je bij Curaprox aan het juiste adres. Curaprox is namelijk de specialist op het gebied van mondverzorging met een uitgebreid assortiment: van tandenborstels tot ragers, van tandpasta tot mondspoeling en niet te vergeten het uitgebreide baby – en kids assortiment. Aanbevolen door mondzorg professionals. Kleurrijk en toegankelijk: voor ieder wat wils! 

Ontdek het volledige assortiment Curaprox op Plein.nl

Fotografie door Ashwien

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs