Hoe was ik mijn lingerie?

Iris | dinsdag 26 februari | Wasmiddel

Een lade vol mooie lingerie wil je natuurlijk mooi houden. Van strings, kanten beha’s tot aan mooie zijde nachthemdjes. In dit blog vertel ik je wanneer en hoe je je lingerie het beste kunt wassen. Voor de ultieme verzorging van je meest delicate was.

Wanneer was je je lingerie?

Ondergoed doe je vaak na een dag dragen in de was. Maar hoe zit het dan met je nachthemd? Of met je beha?

Er is wat onduidelijkheid over hoe vaak je je beha’s moet wassen, maar je beha kun je het beste om de vier tot zeven dagen wassen. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de mate waarin je last hebt van transpiratie. Was je beha’s niet te vaak, want dat kan ten koste gaan van de elasticiteit. 

Doordat je nachthemd dicht op je huid zit tijdens het slapen trekt het veel dode huidcellen aan. Per uur stoot je lichaam maar liefst 30.000 tot 40.000 huidcellen af. De huidcellen bevatten micro-organismen die schadelijk kunnen zijn als ze op de verkeerde plek terecht komen. Je doet er daarom goed aan minstens één keer per week je nachthemdjes te wassen. Draag je je pyjama langer, dan zul je je pyjama niet in één keer meer schoon kunnen wassen.

Hoe was je je lingerie?

Je nachthemd en strings kun je prima in de wasmachine doen. Een handwas is echter de beste oplossing om je beha te wassen. Het houdt je beha namelijk elastisch. Wil je je beha toch in de wasmachine doen, houd er dan rekening mee dat je de haakjes van de beha sluit. Zo raakt het niet in de knoop met andere kledingstukken en het beschadigd je wasmachine niet. Gebruik altijd een speciaal waszakje of wasbal om in te wassen.  Zo blijven je beha’s, strings en eventueel kanten nachthemdjes beschermd tegen eventuele beschadigingen.

Waszakjes

Waszakjes beschermen je kleine en fijne kledingstukken tijdens het wassen. Let er naast de waszak ook op dat je de was op kleur sorteert. En vergeet zeker niet om het label te controleren!

Wasbal

Naast een wasnetje zijn er ook speciale wasballen die je kunt gebruiken voor kwetsbare kledingstukken. De bal beschermt je beha in de wasmachine, zodat je lingerie langer meegaat.

Nadat je je lingerie gewassen hebt is het belangrijk dat je het niet in de droger doet! En nee, ook niet op de verwarming leggen. Om de kwaliteit te waarborgen laat je de kledingstukken opdrogen aan de lucht.

Over de schrijver

Iris
Iris

Hi! Mijn naam is Iris van Breugel. Naast mijn opleiding Business Management werk ik parttime als Online Marketeer voor Plein. Ik heb veel affiniteit met cosmetica en verzorgingsproducten en deel graag mijn kennis en tips met jullie.