5x tips om het maximale uit je training te halen

Plein | maandag 13 maart | Afslanken & sport

workout

Een rondje hardlopen, een uurtje kickboksen, mountainbiken door de natuur of werken aan je kracht in de sportschool. Sporten is leuk én gezond. Maar hoe zorg je ervoor dat je 't maximale uit je trainingen haalt? In deze blog geven we je vijf tips zodat je lichamelijk het meest optimale uit jezelf haalt.

Ontdek het volledige assortiment Isostar op Plein.nl

5 tips voor een effectiever training

Wil je graag nét dat beetje extra uit je training halen? Met deze vijf tips sport je effectiever waardoor je sneller resultaat ziet.

Tip 1: ga een stapje verder

Doe je elke weekje hetzelfde rondje in de sportschool of ren je altijd hetzelfde aantal kilometers? Tijd om jezelf uit te dagen! Zet een stapje meer door het gewicht te verhogen, meerdere herhalingen te maken of juist dat extra rondje mee te pakken. Door te kiezen voor overload, meer doen dan de vorige keer, moet je lichaam zich aanpassen aan een nieuwe prikkel. Het resultaat is verandering, in de meest positieve zin van het woord. 

Handig: houd je prestaties bij op je telefoon of via een speciale app. Zo weet je precies wat je elke week hebt gedaan en hoe je jezelf kunt blijft uitdagen. 

workout

Tip 2: pas je voeding aan

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk om gezond en vitaal te blijven. Bovendien helpt het bij je sportprestaties. De juiste voeding zorgt voor voldoende brandstof tijdens het trainen en helpt je lichaam achteraf te herstellen. En wist je dat voeding voor 80% bepalend is voor het resultaat dat je wilt bereiken? Vooral proteïnes zijn belangrijk. Proteïne voor of na het sporten bevordert namelijk het herstel en verhoogt je spiermassa.

Wil je je lichaam voor, tijdens en na het sporten optimaal voorzien? Kies dan voor de sportvoeding van ISOSTAR. ISOSTAR biedt drinks, repen en gels voor extra energie maar ook proteïne producten voor het stimuleren van de spieropbouw. De producten zijn ontworpen in samenwerking met experts zodat jij fysiek optimaal kan presteren. Hieronder delen we graag onze drie ISOSTAR favorieten met je:

ISOSTAR Hydrate & Perform Powder Lemon is een sportdrink poeder die hydrateert, energie geeft en zorgt voor verbeterde sportprestaties en uithoudingsvermogen. De sportdrink is rijk aan vitamine B1, calcium en magnesium en helpt je lichaam te herstellen na een zware training. De sportdrink is gemakkelijk te bereiden (verdun 3 doseerlepels in 500 ml water) en is ideaal te gebruiken voor, tijdens en na het sporten.

Wil je graag een gemakkelijke reep die zorgt voor de nodige extra dosis langdurige energie? Kies dan voor de ISOSTAR High Energy Bar Banana repen. Perfect om te gebruiken tijdens trainingen en wedstrijden. Deze reep is niet alleen heel lekker door de zachte structuur maar zorgt ook, door de mix van eenvoudige en complexe koolhydraten (29 gram per reep), voor een langdurige energietoevoer. De reep is bovendien een bron van vitamine B1, B2, B6, C, E en PP en is door z’n compacte formaat gemakkelijk mee te nemen.

Extra proteïne? Isostar High Protein 25 Hazelnoot reep levert eiwitten die helpen om je spiermassa te behouden en te vergroten. De koolhydraten zorgen voor extra energie en hierdoor is deze reep ideaal om te gebruiken tijdens crosstraining en fitness. Extra fijn: de knapperige textuur in de smaak Hazelnoot maakt deze reep onweerstaanbaar lekker. 

Tip 3: train samen

Samen trainen is niet alleen gezelliger, maar zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Je kunt elkaar pushen om toch die laatste herhalingen te maken, die paar kilometers meer te fietsen of juist voor dat extra gewicht te kiezen. Ook als je een keer geen zin hebt om te sporten, trekt je sportmaatje je over de streep om toch te gaan. Samen sporten zorgt bovendien voor een gezond competitiegevoel (je wilt winnen of diegene bijhouden) en een sportmaatje is een handige hulp bij het goed uitvoeren van je oefeningen.

Tip 4: stel doelen voor jezelf

workout

Afvallen, sterker worden, een betere conditie, gezond blijven. Iedereen heeft andere redenen om te sporten. Stel doelen voor jezelf zodat je weet waar je naartoe wilt werken. Op deze manier blijf je gemotiveerd en weet je jezelf steeds weer de pushen om dit en het volgende doel te behalen.

Handig: maak een schema voor jezelf met alle trainingen van die week, inclusief je doelstellingen. De beste manier om gemotiveerd te blijven!

Tip 5: zorg voor voldoende rust

Wist je dat je lichaam tussen de 24 en 48 uur nodig heeft om te herstellen van een zware training? Voldoende rust is daarom noodzakelijk en helpt om overtraining en blessures zo veel mogelijk te voorkomen. Bouw voldoende rustmomenten in tijdens je trainingen om optimaal te kunnen presteren én steeds beter en sterker te worden.

Ontdek het volledige assortiment Isostar op Plein.nl

Fotografie door Ashwien.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.