Mondkapjes

Marjolein | maandag 11 mei |

mondkapjes-kopen

Volgens de laatste richtlijnen van het RIVM is het gebruik van mondkapjes sinds 1 december 2020 verplicht in alle openbare ruimtes. Het dragen van een mondkapje was al verplicht in het openbaarvervoer. Dit moeten niet-medische mondkapjes zijn. Anders dan bij de eerste coronagolf zijn de mondkapjes nu wel voldoende op voorraad en biedt Plein.nl. een ruime keuze aan niet medische mondkapjes.

Ontdek het assortiment mondkapjes op Plein.

Mondkapjes

Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het openbaar vervoer. Bij elke reis met het openbaar vervoer heb je een nieuw of gewassen exemplaar nodig. Reis je dus 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag, dan heb je 2 mondkapjes nodig. Zonder mondkapje mag je helaas vanaf 1 juni niet reizen met het openbaar vervoer. Een niet-medisch mondkapje kan je zelf maken of online bestellen, bijvoorbeeld bij Plein.

Per 1 december 2020  is het verplicht om in alle openbare ruimten, winkels en supermarkten een mondkapje te dragen. 

Gebruik van een niet-medisch mondkapje

Een wegwerpexemplaar kan je slechts één keer gebruiken. Daarna moet je deze direct weggooien. Voor het op- en afzetten van het mondkapje volg je onderstaand stappenplan:

  1. Was je handen grondig met water en zeep.
  2. Raak tijdens het op- en afzetten van het mondkapje je gezicht niet aan. Gebruik alleen de touwtjes of het elastiek om het mondkapje op te zetten. Raak hierbij ook de niet de binnenkant aan. Het is belangrijk dat het mondkapje goed aansluit op het gezicht en de neus, mond en kin bedekt.
  3. Voor het afzetten van het mondkapje gebruik je de touwtjes of elastieken. Raak de binnenkant van het mondkapje en je gezicht (ogen, neus en mond) niet aan.
  4. Was je handen grondig met water en zeep nadat je het mondkapje hebt afgezet.

Verschil niet-medisch en medisch mondkapje

Medische mondmaskers, zoals een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Medische mondmaskers zijn geschikt voor gebruik in de zorg. Niet-medische mondkapjes niet.

Veelgestelde vragen over mondkapjes

Op Plein bieden wij diverse mondkapjes aan voor consumenten. Wij begrijpen dat je hierover vragen hebt. Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen. Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected].

Zijn deze mondkapjes niet bedoeld voor zorgpersoneel?

De mondkapjes die wij aanbieden zijn niet voor medisch gebruik. Deze mondkapjes zijn namelijk voor tijdelijk gebruik en hierdoor ongeschikt voor het medische personeel dat in aanraking komt met het patiënten en het coronavirus.

Beschermen deze mondkapjes mij tegen corona?

Nee, de niet-medische mondkapjes die wij aanbieden op Plein beschermen niet tegen corona. Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf, maar kan de mensen rondom jou beschermen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen.

Waarom hebben de mondkapjes deze prijs?

Helaas is de prijs van mondkapjes op de markt flink gestegen door de schaarste die is ontstaan. Wij bij Plein zijn ons hiervan bewust. We hebben ervoor gekozen om de mondkapjes toch aan te bieden om zo de klant hiermee te voorzien van de mogelijkheid tot optimale beschermingsmogelijkheden.

Mondkapjes kopen op Plein

Op Plein bieden wij een breed assortiment aan van niet-medische mondkapjes. Wij hebben 2 soorten; uitwasbare mondkapjes en mondkapjes voor éénmalig gebruik.  Beiden kun je onder meer gebruiken in het openbaar vervoer. Met een niet-medisch mondkapje kan je de mensen rondom jou beschermen, mits je het mondkapje draagt en gebruikt zoals voorgeschreven. Voor meer informatie over niet-medische mondkapjes, verwijzen wij je graag naar de website van de Rijksoverheid.

Ontdek het assortiment mondkapjes op Plein.

Over de schrijver

Marjolein
Marjolein

Ik ben Marjolein en ik ben gediplomeerd drogist. Bij mij kan je terecht voor al je vragen rondom je gezondheid.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs