Natuurlijke gezichtsverzorging

Eline | maandag 7 oktober | Verzorging

natuurlijke-gezichtsverzorging

Met natuurlijke gezichtsverzorging biedt je je huid producten die rustig en mild zijn. Misschien heb je snel last van irritatie, schilfertjes of puistjes. Dan is dit natuurlijk erg vervelend en wens je producten voor je huid die meer goed dan kwaad voor je zullen doen. In dit blog zetten we producten voor je op een rijtje die je helpen bij een routine met natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten. 

Natuurlijke gezichtsverzorging

Bij natuurlijke verzorgingsproducten spelen planten en kruiden vaak de hoofdrol. Planten bevatten vele unieke eigenschappen waar van oudsher al gebruik van wordt gemaakt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: kokos, vanille, lavendel, rozen, komkommer, argan olie, amandelen en nog veel meer! Typerend voor natuurlijke verzorgingsproducten is ook dat de ingrediënten op een duurzame manier verkregen zijn, met respect voor mens en milieu, maar ook om de beste kwaliteit van de  ingrediënten te waarborgen. Om de huid te respecteren zijn de producten veelal vrij van schadelijke toevoegingen, zoals vrij van parabenen, sulfaten, parfum en alcohol. 

Weleda

Heerlijke en eerlijke producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Weleda maakt in haar producten áltijd gebruik van planten. Bij Weleda kun je terecht voor je volledige verzorgingsroutine, maar ook voor de allerkleinsten heeft Weleda een verzorgingslijn.

Lavera

Bij Lavera kun je terecht voor 100% natuurlijke huidverzorging en cosmetica. De verzorgingsproducten van Lavera zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. De Lavera producten bevatten geen chemische conserveringsmiddelen en zijn niet getest op dieren.

Lovea

Lovea biedt twee lijnen: Lovea Nature met pure huid- en haarverzorgingsproducten die voor minimaal 95% bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Ze reinigen en verzorgen de huid en het haar op milde wijzen en irriteren niet. De producten zijn bovendien vrij van fenoxyethanol, PEG, kleurstoffen en synthetische geurstoffen.

Naïf

In de producten van Naïf worden uitsluitend ingrediënten gebruikt die je huid écht nodig heeft. No-nonsense skincare die je huid reinigen en verzorgen zonder schadelijke onzin. Van verzorgende dag- en nachtcremes tot scrub en cleansers: Naïf heeft het allemaal. 

Erica

In de producten van Erica worden alleen hoogwaardige natuurlijke recepturen gebruikt om de gezondheid en de verzorging te bevorderen. Hierbij kun je denken aan gebruik van kruiden, planten, etherische oliën en biologische culturen. Bij Erica vind je alles voor de reiniging en verzorging van de huid. 

Petit & Jolie

Wat puur is wil je puur houden, daarom worden de producten van Petit & Jolie gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten, die indien mogelijk afkomstig zijn van biologische landbouw. De natuurlijke ingrediënten zijn aan de ene kant zeer mild voor de huid en aan de andere kant reinigt en verzorgt het de huid grondig.

Zarqa

Zarqa biedt een totale verzorging voor de huid. Zarqa is zuiver, mild, natuurlijk en speciaal ontwikkeld om het risico op allergieën te minimaliseren. De producten van Zarqa bevatten alleen natuurlijke en plantaardige werkstoffen die je huid in balans brengen. De lichaamseigen zouten en mineralen uit de Dode Zee in combinatie met essentiële plantenextracten en werkstoffen zorgen voor een optimale verzorging.

Ben & Anna

Ben & Anna bieden natuurlijke vegan deodoranten op basis van soda. De deodoranten zijn vrij van parabenen en bestaan volledig uit alleen natuurlijke ingrediënten. Tevens verkrijgbaar in een recyclebare papertube verpakking. Op een gezonde manier krijgt zweetgeur geen kans en daarnaast ook vriendelijk voor het milieu.  

Skoon

Skoon biedt natuurlijke manieren om de huid te reinigen. Dit doe je door gebruik van de Konjac Sponge of een make-off washandje waarmee je op een grondige, maar milde wijze je huid reinigt. De Konjac Sponges worden van de wortels van de plant gemaakt, wat maakt dat het een 100% natuurlijk product is.

Certificering natuurlijke gezichtsverzorging

Bij aanschaf van natuurlijke make-up producten kun je letten op een aantal certificeringen op de verpakking:

logo-keurmerk-soil logo-keurmerk-vegan
Soil Association. De producten bestaan voor minimaal 70% uit biologische ingrediënten. Producten mogen alleen het woord ‘biologisch’ gebruiken wanneer meer dan 95% van de ingrediënten biologisch zijn. Daarnaast zijn de producten grotendeels natuurlijk. Vegan is een internationaal logo dat kenmerkend is voor veganistische producten, oftewel producten die vrij zijn van dierlijke ingrediënten.

 

logo-keurmerk-bdih logo-keurmerk-natrue
BDIH. Producten die 100% natuurlijke of 'natuur identieke' ingrediënten bevatten. Deze certificering geeft aan dat het product grotendeels natuurlijk is, maar een paar “natuur identieke” (ingrediënten nagemaakt uit de natuur) zijn wel toegestaan. NATRUE is het strengste internationale keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Deze certificering wordt alleen toegewezen als tenminste 75% van de producten onder natuurlijke cosmetica vallen.

 

logo-keurmerk-icada logo-keurmerk-eco
ICADA is een internationaal keurmerk voor natuurlijke en organische cosmetische producten. ECO certificaat is een Internationaal keurmerk en staat voor milieuvriendelijke productie zonder parabenen en zonder gen- en nanotechnologie. Bovendien niet getest op dieren.

 

logo-keurmerk-eco

COSMOS De COSMOS-standard is een samenwerkingsverband tussen de grote certificatieorganen voor organische en natuurlijke cosmetica. Deze producten bevatten natuurlijke grondstoffen, zoals plantaardige olie, vetten en wassen, kruidenextracten of etherische oliën en aroma’s uit gecontroleerde biologische verbouw of wildernis conform de gestelde richtlijn.

Tip: omdat de certificeringen ook binnen een merk kunnen verschillen kun je de certificering het beste per product bekijken zodat je zeker bent van wat je koopt.

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.