Plantaardig eten voor honden!? Compleet, evenwichtig en yummie!

Renée | maandag 23 augustus | Hond

edgard & cooper natuurlijk hondenvoer

Edgard & Cooper introduceert haar eerste twee plantaardige recepten: Krokante Wortel & Courgette en Knapperige Rode Biet & Pompoen. De plantaardige recepten bieden dezelfde complete voeding als de vleesbrokken van Edgard & Cooper en als de kers op de (s)taart: planten zijn minder belastend voor het milieu. Kortom: plantaardig eten is een geweldige keuze voor jouw hond én voor de planeet!

Maar, hoe zit dat eigenlijk? Heeft een hond dan geen vlees nodig? Wij vertellen je graag wat meer hierover.

Van carnivoor tot omnivoor

Honden stammen af van wolven. Klopt. En wolven zijn vleeseters. Klopt ook. Máár: honden houden ons ook al duizenden jaren gezelschap. Omdat ze niet meer in het wild leven, zijn het alleseters geworden. Eigenlijk net als wij. Wat dit betekent? Honden kunnen gelukkig en gezond leven, met zowel plantaardig eten als met vlees.

Als ze zelf mochten kiezen, zouden honden met plezier verschillende soorten voedsel eten (hoe vaak kijkt jouw hond wel niet gretig de restjes van jouw bord weg?). Vóór dat er verpakt hondenvoeding bestond, aten ze álles wat wij hen gaven: vlees, fruit en groenten. Zo begon hun smaak op die van ons te lijken. Het is goed om afwisseling te introduceren in het dieet van je hond. Want dat zijn ze door hun evolutie gewend.

Edgard & Cooper Knapperige Rode Biet & Pompoen

Volwaardige voeding uit planten

Net als mensen voelen honden zich op hun best als ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Zeker als die uit kwaliteitsingrediënten komen, zoals de recepten van Edgard & Cooper.

Vlees is niet nodig om een recept evenwichtig en compleet te maken. Planten bevatten alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gelukkig en gezond te zijn én blijven. Edgard & Cooper heeft het beste uit planten gehaald en levert daarmee alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft.

In de zoektocht naar de eerste veggierecepten, heeft Edgard & Cooper er naar gestreefd dat de recepten altijd zoveel mogelijk echte, natuurlijke ingrediënten bevatten. Zij geloven in de superkrachten van verse groenten en gezond fruit. Edgard & Cooper kiest voor verse groenten die minimaal wordt bewerkt en zachtjes worden gekookt, om zo alle goodies optimaal te bewaren. De twee plantaardige recepten zitten dan ook vol smaak: ze bevatten minstens 7 groenten en 3 soorten fruit.

De plantaardige brokjes van Edgard & Cooper zijn niet alleen lekker, ze bevatten alles om je hond in topvorm te houden. De veggie-recepten zijn een slimme mix van groenten en rijst. Zo zit elk recept gegarandeerd boordevol eiwitten en krijgt je hond wat hij nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

Hoe introduceer je plantaardig hondenvoer in het eetpatroon van je hond?

Honden zijn gek op afwisseling, dus waarom niet eens iets nieuws proberen? De plantaardige recepten van Edgard & Cooper bevatten alles om je hond in topvorm te houden. Bovendien is het super makkelijk om ze te introduceren in het weekmenu van je hond. Je kan de plantaardige brokken afwisselen met de vleesrecepten of volledig veggie gaan. Aan jou de keuze!

Veggie en vlees combineren

Je kan de veggie-recepten makkelijk combineren met de favoriete Edgard & Cooper recepten van je hond. Het is helemaal oké om af te wisselen tussen de verschillende brokjes - op basis van vlees, vis of plantaardig.

Zoals met de meeste nieuwe dingen in het leven - is het goed om traag te beginnen. Je kan starten met één vlees- of vismaaltijd per week te vervangen door een heerlijke veggie maaltijd. Heeft je hond de smaak van groenten te pakken? Switch dan wat meer recepten!

Hoeveel plantaardige recepten je je hond uiteindelijk geeft per week is volledig jouw keuze.

Edgard & Cooper Knapperige Wortel en Courgette

Ontdek de heerlijke, plantaardige recepten van Edgard & Cooper

Wil je graag over gaan op 100% plantaardig? Dan raadt Edgard & Cooper een 4-daagse overgangsperiode aan: doe gedurende 4 dagen steeds meer plantaardige brokken in de kom van je hond en steeds minder van het huidige voer. Wissel gerust af tussen onze Krokante Wortel & Courgette en Knapperige Rode biet & Pompoen.

Zoals altijd, is het een goed idee om eerst met je dierenarts te overleggen voor je grote veranderingen in het eetpatroon van je hond doorvoert.

Een makkelijke keuze voor de planeet

Bij Edgard & Cooper werken ze hard aan het ‘Zero Paw Print-plan’: het is de bedoeling om de impact van de recepten te verminderen zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Vergeleken met vlees stoten de veggierecepten 43% minder CO2 uit! Dat is héél veel! Zelfs één plantaardige maaltijd per week maakt al een groot verschil.

Met de nieuwe veggierecepten biedt Edgard & Cooper meer duurzame keuzes. De gezondheid en het geluk van onze hond komen altijd op de eerste plaats, maar we moeten óók zorgen voor onze planeet en voor alle huisdieren die er leven. Net als de vleesopties zijn de plantaardige recepten de perfecte keuze voor elke hond, elke dag. Zo eenvoudig is het.

Ontdek het complete assortiment van Edgard & Cooper bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en bezit 2 dierdiploma's.