Review Oral-B Genius 10000

Marjolein | dinsdag 30 oktober | Specialistische mondverzorging
oral-b genius 10000 mondhygienisteOral-B introduceerde onlangs de nieuwe Oral-B Genius 10000. In dit blog vertelt onze mondhygiëniste Marjolein meer over deze innovatie en haar ervaringen met deze nieuwe elektrische tandenborstel van Oral-B.

Oral-B Genius 10000

Op Plein.nl is de Oral-B Genius 10000 in drie verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk wit, zwart en rosegold. De tandenborstel zit in een mooie, compacte doos en wordt geleverd met een handige en zeer stevige USB-reisetui. In totaal worden er vier opzetborstels meegeleverd. Twee hiervan zijn de Sensi Ultra Thin. Deze opzetborstel is door de zachte haren zeer geschikt voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. De overige twee zijn de Crossaction en de 3D White. Bij de Crossaction staan de borstelharen gekruist, waardoor deze dieper tussen de tanden en kiezen en effectiever langs het tandvlees reinigen. De 3D White is ontworpen om aanslag van de tanden en kiezen te verwijderen. De opzetborstels kunnen netjes en hygiënisch opgeborgen worden in het bakje die over de oplader heen geplaatst kan worden. Zo heb je de opzetborstels altijd bij de hand.

Mijn ervaringen met de Oral-B Genius 10000

review oral-b genius 10000De Genius 10000 is een zeer veelzijdige tandenborstel. De borstel heeft in totaal zes verschillende poetsstanden:
  1. Wanneer de tandenborstel voor het eerst aangezet wordt, start deze automatisch in de Dagelijkse reiniging stand. Op de borstel brand dan geen icoontje. Dit is de stand voor een normale en dagelijkse reiniging.
  2. Wil je een superieur schoon gevoel, dan kun je de borstel op de ProClean (icoontje met een kies en een plusje) stand zetten. Bij deze stand is er een hogere frequentie en snelheid waardoor je een zeer schoon gevoel creëert.
  3. Het icoontje met het veertje staat voor Sensitive. De elektrische tandenborstel reinigt op deze stand efficiënt maar op een zachtere manier. Zeer geschikt voor mensen die de Dagelijkse reiniging en de ProClean stand te hard vinden.
  4. Het icoontje met de diamant staat voor 3D White. In deze stand polijst je je tanden en kiezen. Gebruik in deze stand de 3D White opzetborstel.
  5. Het icoontje met de golven staat voor de stand tandvleesverzorging. Deze stand reinigt op zachte wijze en in een soort golfbeweging het tandvlees.
  6. Als laatste heeft de Oral-B Genius 10000 een icoontje met een tong. Deze stand reinigt de tong. Voor het beste resultaat is het advies om bij deze stand de Sensitive opzetborstel te gebruiken.
Een pluspunt is dat het handvat onthoudt met welke poetsstand je als laatste hebt gepoetst. Tijdens een nieuwe poetsbeurt, ga je met deze poetsstand verder. Een nadeel is dat wanneer je wilt wisselen van poetsstand, je eerst de tandenborstel aan moet zetten. Tip: Plaats de tandenborstel wel alvast in de mond, anders zit de badkamer onder de tandpasta.
Naast de verschillende poetsstanden is de elektrische tandenborstel voorzien van de volgende opties:

Timer

Het advies is om twee keer per dag minimaal twee 2 minuten de tanden te poetsen. De timer is naar eigen keuze in te stellen. Er is een keuze uit een professionele timer of een twee minuten timer. Met de professionele timer krijg je na 30 seconden een seintje dat je naar het volgende gedeelte van het gebit moet. Met de 2 minuten timer, krijg je alleen na 2 minuten een seintje. Mijn advies is om te gaan voor de professionele timer. Je weet dan zeker dat je elk deel van je gebit grondig hebt gereinigd.

Oral-B App

oral-b genius 10000De tandenborstel kan via Bluetooth verbonden worden met je smartphone. In deze app zijn de poetsstanden naar eigen inzicht in te regelen. Wil je de verschillende poetsstanden in een bepaalde volgorde gebruiken, dan kun je dat in deze app aanpassen. Daarnaast kan je de tijd die je wilt poetsen en of je begeleiding wilt per kwart van het gebit of per 1/3 van het gebit aanpassen. Tenslotte kan je je elektrische tandenborstel personaliseren door een kleur te kiezen voor de smartring. Dat maakt het poetsen net iets leuker.

Feedback tijdens het poetsen

Met de bijgeleverde smartphonehouder en de app is het mogelijk om direct feedback te krijgen op je poetsresultaten. Plaats hiervoor de smartphonehouder op de spiegel. Doordat de telefoon gebruik maakt van de camera en deze communiceert met de app, zie je direct of je op de juiste manier aan het poetsen bent. Na het poetsen geeft de app je positiedetectie in een percentage aan en geeft de app feedback over welke gebieden extra aandacht nodig hebben. De functie werkt alleen wanneer je direct verbonden bent met je smartphone en de camera aan staat.

USB reisetui

De reisetui heeft niet alleen een mooi design maar is ook nog eens multifunctioneel. De tandenborstel is met de speciaal meegeleverde kabel via de reisetui op te laden. Dus geen reden meer om de elektrische tandenborstel tijdens de vakantie thuis te laten. Naast de oplader bevat de reisetui een USB poort. Wanneer je de tandenborstel oplaadt, dan kun je via deze USB poort eventueel nog een ander apparaat opladen.

Verschil Genius 10000 en Genius 9000

oral-b genius 10000De Oral-B Genius 10000 heeft ten opzichte van de Genius 9000 een aantal verbeteringen. Zo heeft de Genius 10 de Gum Guard. Hierbij wordt via de app in de gaten gehouden of je tijdens het poetsen overal evenveel druk zet op het gebit. Ook geeft de Gum Guard aan of je niet teveel druk geeft. Handig: Voorheen moest je altijd de tandenborstel direct met de telefoon verbinden om poetsresultaten te zien. Nu onthoudt de tandenborstel, ook wanneer deze niet verbonden is, hoe lang een poetssessie heeft geduurd. Wanneer de tandenborstel weer gesynchroniseerd wordt met de telefoon, zie je deze poetssessies weer terug.

Conclusie

De Oral-B Genius 10000 is een zeer prettige en complete tandenborstel. Via de app krijg je optimale begeleiding wat absoluut zorgt voor een verbetering van de mondhygiëne. Ook is het fijn dat de tandenborstel meerdere instellingen heeft waardoor je deze kunt aanpassen aan de behoeftes van jouw mond. Handig bij irritatie aan het tandvlees of als je juist je tanden en kiezen extra wilt polijsten. Voor wie een optimale mondhygiëne wilt en op zoek is naar één complete tandenborstel is de Oral-B Genius 10000 zeker een aanrader en een uitstekende keuze.

Over de schrijver

Marjolein
Marjolein

Ik ben Marjolein, specialist bij Tandartsplein en gediplomeerd mondhygiëniste. Ik help je graag bij al je vragen rondom mondverzorging.