Tattoo verzorgen

Elisha | donderdag 10 juni | Verzorging

verzorgen tattoo

De nazorg van een nieuwe tattoo is essentieel voor een goed herstel. Maar wist je dat je tattoo ook dagelijkse verzorging en zonbescherming nodig heeft? Essentieel als je zo lang mogelijk van je tattoo wilt genieten. Ik vertel je in deze blog enkele belangrijke tips over de verzorging van jouw tatoeage.

Ontdek het complete assortiment van Skin Academy en Inx bij Plein.

Nieuwe tattoo verzorgen

Elke tattoo is een uniek kunstwerk op je lichaam. Van abstract, tot heel illustratief. Van simpel zwart, tot een spektakel aan kleuren. Zoveel mensen en zoveel wensen. Één ding is algemeen bekend bij het zetten van een nieuwe tattoo, de nazorg is ontzettend belangrijk als je de huid zo snel mogelijk wilt laten herstellen.

  • Schoon houden. Om het genezingsproces een handje te helpen is het belangrijk ervoor te zorgen dat je tattoo schoon blijft. Geef bacteriën geen kans en was je tattoo elke dag.
  • Zorg er daarnaast voor dat een nieuwe tatoeage niet uitdroogt. Een te droge tattoo geneest namelijk minder snel en zorgt voor korstvorming. Tattoo artists bevelen de Tattoo zalf van Bepanthen aan voor de nazorg van je nieuwe tatoeage. Deze vettige zalf ondersteunt het herstelproces van je getatoeëerde huid en beschermd de huid zonder haar af te sluiten. Groot voordeel van deze zalf is dat hij snel intrekt en je maar weinig zalf nodig hebt, waardoor de tube lang mee gaat. Smeer je tattoo twee tot drie keer per dag goed in. Smeer ook niet te dik. Als je te veel crème of zalf op je tattoo smeert, sluit je je huid te veel af en kan je tattoo niet ademen.
  • Blijf je tattoo insmeren en schoonmaken totdat deze genezen is. Met genezen bedoelen we dat er geen velletjes of korstjes meer zichtbaar zijn. Dit duurt ongeveer twee tot vier weken.

tattoo verzorgen

Dagelijkse verzorging van je tattoo

Waarschijnlijk ben je super trots op je tattoo en wil je dat deze mooi blijft. Dagelijkse verzorging en bescherming zorgt ervoor dat de kleuren en lijnen van je tatoeage mooi blijven en deze er langer als nieuw uitziet. Geef de verzorging van je tatoeages daarom een plekje in je daily skin care routine!

De producten van Skin Academy INK’D zijn bij uitstek geschikt voor eenvoudige, dagelijkse tattoo verzorging. Smeer overdag je tattoo in met de Skin Academy INK’D Dagelijkse Moisturiser. Deze voedende crème houdt je tattoo zacht en gehydrateerd. SPF15 zorgt er daarnaast voor dat je tattoo dagelijks beschermd is tegen de zon.

Voor de nacht is de Skin Academy INK’D Voedende Lichaamsolie een aanrader. Deze voedende lichaamsolie bevat antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten, waardoor je tattoo zijn helderheid behoudt.  

Voor het verhogen van de kleurintensiteit kun je je tattoo een wekelijkse boost geven met het Skin Academy INK’D Hydraterende Serum. Door de hydraterende en celregenererende ingrediënten voed je je tatoeage intensief en laat je hem er weer levendig uitzien. All Day Care & Color Boost van Inkx geeft je tattoo een natuurlijke glans en extra kleur en boost de natuurlijke huidbarrière.

tattoo beschermen tegen de zon

Bescherm je tattoo tegen de zon

Tijdens het herstelproces van je nieuwe tattoo is het advies om de zon eventjes te vermijden. Net als de zonnebank. Je huid is nu extra gevoelig voor UV licht en kan gemakkelijk verbranden. Dit is niet bevorderlijk voor het genezingsproces en geeft zelfs het risico op een minder mooi eindresultaat. Ga pas met je nieuwe tattoo in de zon als deze helemaal geheeld is. Dit is wanneer alle vellen en korsten zijn verdwenen.

Maar ook nadat je tattoo is genezen moet je voorzichtig zijn in de zon. Zon kan de kleuren van je tattoo laten vervagen. Smeer je tattoo dus altijd goed in voordat je de zon in gaat, bijvoorbeeld met de Everyday Zonnebrand Crème (SPF 50) van Inkx. Deze zonnebrandcrème hydrateert en laat geen witte waas achter. Hierdoor blijft je tattoo ook in de zon mooi zichtbaar. De UVA en UVB filters in deze zonnebrand crème beschermen je huid en tattoo tegen de zon en voorkomen vervagen. Ook de daily moisturizer van Skin Academy INK'D bevat SPF15, voor de optimale bescherming van jouw tattoo.

Ontdek het complete assortiment van Skin Academy en Inx bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!