Tips voor thuiswerken

Eline | vrijdag 17 april | Verzorging

tips-thuiswerken

Sinds 12 maart wordt Nederland opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken. Sommige mensen worden daar heel blij van en zijn productiever zonder afleiding van collega's. Maar voor veel mensen is thuiswerken nieuw en ligt afleiding op de loer. In deze blog geven we je de beste tips voor productief thuis werken.

Tips voor thuiswerken

Veel mensen werken de komende weken thuis. Maar hoe zorg je voor een productieve werkdag? In deze blog geven we je 6 praktische tips die echt werken.

1. Sta op tijd op

Heerlijk dat uitslapen, maar bewaar dat maar voor het weekend. Routine is namelijk belangrijk voor je productiviteit en energieniveau. Sta dus elke werkdag op hetzelfde tijdstip op zodat je fris en fruitig en stipt om half 9 achter je laptop zit.

2. Breng make-up aan en kleed jezelf aan

Het klinkt zo verleidelijk om in je pyjama en zonder make-up achter je laptop te kruipen, maar op deze manier maak je geen onderscheid meer tussen werk en privé. Bovendien is je net-uit-bed-look niet echt gewenst tijdens je videocall met collega's. Kleed jezelf dus aan 's ochtends en breng meteen je make-up aan. Je zult zien dat je hierdoor al veel meer in de werkmodus zit.

3. Zorg voor een duidelijke planning

Ben je snel afgeleid of heb je 't idee dat je aan het einde van de dag weinig concreets hebt gedaan? Een planning kan hierbij helpen. Zet aan het begin van de dag (of liever die dag ervoor) op een rij wat je allemaal wilt doen. Houd het realistisch en verdeel de taken op in blokken. Begin 's ochtends, wanneer je nog uitgerust en fit bent, met de meest vervelende en tijdrovende klus zodat je dat alvast kunt afvinken. Je zult zien dat je met een duidelijke planning veel meer gedaan krijgt en productiever bent.

4. Plan pauzes in

Zonder afleiding van collega's en kletspraatjes bij het koffieapparaat, ben je geneigd om de hele dag achter je laptop te blijven zitten. Dit bevordert je productiviteit niet. Plan dus bewust een korte pauze in na elke 90 minuten werken. Pak wat te eten, drink een kopje koffie, check social media of ga even naar buiten in de tuin of het balkon voor een beetje frisse lucht. Je zult zien dat je na deze minibreak veel meer uit je handen krijgt.

5. Creëer een vaste werkplek

Probeer een vaste werkplek te creëren in je huis. Of dit nu aan de eetkamertafel is, op zolder of in de studeerkamer. Dit onderscheid geeft rust en zorgt dat je aan het einde van de dag gemakkelijker kunt stoppen met werken. Zorg ook dat je na het werken alle werkgerelateerde spullen opbergt zodat ze niet meer in het oog springen als je 's avonds op de bank neerploft.

6. Zorg voor een fijn thuiskantoor

Het is wel zo fijn als je tijdelijke kantoor een beetje sfeer uitademt en je motiveert en inspireert om aan het werk te gaan. Natuurlijk hoef je niet meteen te gaan klussen en behangen, maar zorg sowieso voor een goeie stoel. Een goeie werkhouding is juist nu belangrijk om klachten in de toekomst te voorkomen. Zorg daarnaast voor lekkere koffie of je favoriete theesmaak en ook geurstokjes en geurkaarsen kunnen helpen om productiever te zijn en die fijne sfeer te creëren.

Succes met thuiswerken!

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.