Welkom op de blog van Plein.nl. Hier vind je volop inspiratie en tips voor de dagelijkse verzorging van jezelf, je gezin, je huishouden en je huisdieren!


Wat te doen bij waterwratjes?

Marjolein | vrijdag 18 april

Waterwratjes zijn bolvormige bolletjes die 3-10mm groot zijn. Vooral kinderen hebben last van waterwratjes die voorkomen op de romp, in de hals en rond de oksels. In dit artikel vertellen we je graag hoe je waterwratjes behandelt. In de categorie "w...

Lees verder

Wat te doen bij aften?

Plein | donderdag 17 april

Wat zijn aften? Aften worden ook wel "mondzweertjes" of recividerende orale ulceraties genoemd. Twintig procent van de volwassen en veertig procent van de kinderen jonger dan 11 jaar heeft wel eens last van aften. Kinderen en jongvolwassenen zijn...

Lees verder

Wat te doen tegen bedplassen?

Marjolein | maandag 14 april

Bedplassen is iets wat je kind vrijwel zeker zal ontgroeien. Er bestaan geen hulpmiddelen die je kind meteen laat stoppen met bedplassen. Gelukkig bestaan er wel speciale nachtluiers én zijn er maniertjes om je kind 's nachts zindelijk te kr...

Lees verder

Alles over oorzaak en behandeling van hielspoor

Marjolein | vrijdag 11 april

Dit is een informatiepagina. Plein heeft geen producten die bestemd zijn om hielspoor te genezen. Plein verkoopt wel voetzolen of kussentjes die verlichting kunnen geven bij hielspoor. Als je voetpijn hebt of pijn onder je hiel dan duidt dit vaak...

Lees verder

Chippen en inenten van je hond en kat

Renée | donderdag 10 april

Eén van die dingen waar je aan moet denken bij de aanschaf van een kat of hond zijn chippen en inenten. Honden moet verplicht worden gechipt, bij katten is dit (nog) niet verplicht. De voornaamste reden waarom dat dit nog niet verplicht is,...

Lees verder

Symptomen zwangerschap: ben ik zwanger?

Marjolein | donderdag 10 april

Er zijn diverse symptomen die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent. De symptomen verschillen van vrouw tot vrouw. Bij een zwangerschap kun je één of meer van deze symptomen ervaren. Het is onwaarschijnlijk dat je deze allemaal tegel...

Lees verder

Teken en de ziekte van Lyme

Marjolein | dinsdag 8 april

Teken kunnen de ziekte van Lyme overdragen als ze zijn besmet met de Borrelia bacterie. Alles over het voorkomen en herkennen van tekenbeten en het verwijderen van teken en alles over de ziekte van Lyme lees je in dit blog. Ontdek het assortiment...

Lees verder

Waarom katten zo van Catnip (kattenkruiden) houden

Renée | vrijdag 4 april

Het is een mooi gezicht wanneer een kat in de buurt komt van kattenkruid, ook wel catnip genoemd. Ze knuffelen er dan meteen op los en lijken in de zevende hemel te zijn. Op Plein.nl vind je een groot assortiment met producten met Catnip. Wat is...

Lees verder

Een tweede kat erbij, hoe pak je dat aan?

Renée | donderdag 3 april

Een tweede kat erbij als gezelschap voor je kat, heel goed als je hierover nadenkt. Uit onderzoek is gebleken dat katten niet zo solitair zijn als wij vaak denken. Katten vinden gezelschap juist heel fijn en katten die met hun broertjes en zusjes o...

Lees verder

Voetschimmel en kalknagels behandelen

Marjolein | donderdag 3 april

Bij kalknagels is er sprake van een schimmelinfectie van de nagel. De kalknagel begint aan een hoekje van de nagel. Meestal op een plek die verzwakt is door bijvoorbeeld knellende schoenen. Dit plekje verandert langzaam van kleur en wordt wit of gee...

Lees verder