Welkom op de blog van Plein.nl. Hier vind je volop inspiratie en tips voor de dagelijkse verzorging van jezelf, je gezin, je huishouden en je huisdieren!


Hoofdluis behandelen

Marjolein | 12 maart 2014

Hoofdluis komt regelmatig voor, vooral bij kinderen op de basisschool. Hoofdluis is erg vervelend, maar met de juiste middelen prima te behandelen. In dit artikel vertelt onze gediplomeerde drogist Marjolein over de oorzaak van hoofdluis en hoe je h...

Lees verder

Slimme tandenborstel geeft persoonlijk advies

Menno | 20 februari 2014

Een slimme tandenborstel van Oral-B geeft de gebruiker een persoonlijk borsteladvies. De elektrische tandenborstel werd eind februari tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd, stelt het bedrijf tegenover persbureau Reuters. Via Bluetooth 4.0...

Lees verder

Vitamine en mineralen

Marjolein | 20 januari 2014

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor het goed functioneren van ons lichaam. Vitamines zijn chemische verbindingen die van nature voorkomen in onze voeding. Het lichaam maakt zelf geen of onvoldoende vitamines aan, dus we moeten ze door gezonde...

Lees verder

Vakantie Inpaklijst

Iris | 20 januari 2014

Ga jij binnenkort op vakantie? Drogistplein heeft een handige inpaklijst gemaakt voor al je drogisterijspulletjes. Niets is zo vervelend als je net aangekomen bent op je bestemming en je moet gelijk naar de plaatselijke drogist omdat je je tandenbor...

Lees verder

Alles over antibiotica

Marjolein | 20 januari 2014

Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt bij infecties die worden veroorzaakt door bacteriën. Deze infecties ontstaan doordat bacteriën het lichaam binnendringen en zich daar vermenigvuldigen. Antibiotica bestrijden bacteriën d...

Lees verder

Wat te doen bij een zonneallergie

Marjolein | 20 januari 2014

Heerlijk, die zonnestralen op je huid. Maar als je na een paar dagen zon jeukende rode bobbeltjes op je gezicht of zonneblaasjes op andere plekken op je lichaam krijgt, ben je wat minder blij. Het kan zijn dat je last hebt van een zonneallergie. Bi...

Lees verder

Droge en schrale lippen

Iris | 20 januari 2014

Droge en schrale lippen, vooral in de winter hebben veel mensen hier last van. Vervelend, want soms kunnen droge en schrale lippen behoorlijk veel pijn doen. Gelukkig zijn er manieren om droge en schrale lippen te voorkomen en te behandelen. Hoe...

Lees verder

Wat te doen tegen droge ogen?

Marjolein | 20 januari 2014

Branderige- of prikkende ogen, vermoeide ogen, overmatig knipperen met de oogleden, ogen die gevoelig zijn voor licht, het gevoel hebben alsof er iets in het oog zit, tranende ogen, jeuk, wazig zien, druk in de ogen. Dit zijn de klassieke symptomen...

Lees verder