Welkom op de blog van Plein.nl. Hier vind je volop inspiratie en tips voor de dagelijkse verzorging van jezelf, je gezin, je huishouden en je huisdieren!


Haarkleuring - Nieuwe look of weg met de grijze haren?

Iris | donderdag 8 mei

Tegenwoordig kleuren veel mannen en vrouwen hun haar om de grijze haren te camoufleren of om een nieuwe look te creëren. De laatste jaren zijn er steeds meer nieuwe producten bij gekomen waardoor het niet altijd gemakkelijk is om het product dat aa...

Lees verder

Vachtverzorging bij katten

Ilse | woensdag 7 mei

Vachtverzorging bij katten is erg belangrijk. Of je nu een kortharige of langharige kat hebt; wekelijks dan wel niet dagelijks borstelen is een must om zijn of haar vacht gezond en mooi te houden. Bovendien verwijder je met borstelen de dode huidcel...

Lees verder

Examenstress - Tips en Advies

Iris | woensdag 7 mei

Het doen van examen is voor bijna iedereen een spannende aangelegenheid en sommigen hebben zelfs last van faalangst en examenstress. Stress en angst kunnen een negatieve invloed hebben bij het afleggen van een examen. Wat kan je nu het beste doen me...

Lees verder

Zindelijkheid bij katten

Ilse | vrijdag 2 mei

Zindelijkheid bij katten. Toch wel één van de belangrijkste aspecten van het houden van een kat. Er is weinig vervelender dan een onzindelijke kat. In de meeste gevallen is het makkelijk om je kat zindelijk te maken, soms kost het iets meer tijd e...

Lees verder

Vagina reinigen en verzorgen

Marjolein | dinsdag 29 april

Wanneer je ’s ochtends opstaat poets je je tanden, stap je onder de douche en doe je een dagcrème op je gezicht. Je weet hoe je je gebit en huid moet verzorgen, maar weet je dat ook van je vagina? Het reinigen van je vagina is ingewikkelder dan e...

Lees verder

Goede voeding voor honden en katten

Ilse | vrijdag 25 april

De beste meter waaraan je kunt zien of je hond en kat goede voeding krijgt, is hoe het beestje eruit ziet en hoe het zich gedraagt. Goede voeding zorgt voor een goede gezondheid, genoeg energie om lekker fit te zijn en een weerstand die op pijl blij...

Lees verder

Hoe kies ik de juiste deodorant?

Marjolein | vrijdag 25 april

Tegenwoordig kun je kiezen uit heel veel deodoranten maar hoe weet je welke het beste voor jou is? Ten eerste is je persoonlijke voorkeur voor een spray, roller, crème of stick bepalend. Daarnaast spelen factoren als gevoelige huid, ingrediënten e...

Lees verder

Tandenborstel zit vol met bacteriën

Marjolein | donderdag 24 april

Elke dag poets je je tanden, maar heb je enig idee wat er allemaal verstopt zit in en op je tandenborstel? Uit recent onderzoek van de University of Manchester is gebleken dat er op één tandenborstel meer dan één miljoen bacteriën leven! Is het...

Lees verder

Het ongewenst krabben van een kat afleren

Ilse | woensdag 23 april

Iedere katteneigenaar is hiermee bekend, de een (iets) meer dan de ander. De kat krabt aan spullen in huis: meubels, vloerbedekking, schoenen, gordijnen. Noem maar op! Erg vervelend, maar gelukkig is ongewenst krabben van een kat af te leren. Waaro...

Lees verder

Ga zwemmen met je baby!

Marjolein | woensdag 23 april

Zwemmen is een uitstekende oefening voor je baby, maar misschien ben je toch een beetje angstig voor die eerste keer in het water met je kleine. Maak je geen zorgen, je hebt niet meer nodig dan enkele handige tips en wat moed. Wat doet zwemmen voo...

Lees verder