Welkom op de blog van Plein.nl. Hier vind je volop inspiratie en tips voor de dagelijkse verzorging van jezelf, je gezin, je huishouden en je huisdieren!


Voordelen van zwemmen met je baby

Marjolein | woensdag 23 april

Zwemmen is een uitstekende oefening voor je baby, maar misschien ben je toch een beetje angstig voor die eerste keer in het water met je kleine. Maak je geen zorgen, je hebt niet meer nodig dan enkele handige tips en wat moed. Ontdek het ass...

Lees verder

Zwangere vrouwen en katten

Renée | dinsdag 22 april

Je hebt vast wel eens gehoord dat je als zwangere vrouw voorzichtig moet zijn met het verschonen van de kattenbak. Het gaat hier dan om Toxoplasmose waar je als zwangere vrouw goed voor uit moet kijken. Wat houdt toxoplasmose nu precies in, we...

Lees verder

Wat te doen bij waterwratjes?

Marjolein | vrijdag 18 april

Waterwratjes zijn bolvormige bolletjes die 3-10mm groot zijn. Vooral kinderen hebben last van waterwratjes die voorkomen op de romp, in de hals en rond de oksels. In dit artikel vertellen we je graag hoe je waterwratjes behandelt. In de categorie "w...

Lees verder

Wat te doen bij aften?

Plein | donderdag 17 april

Wat zijn aften? Aften worden ook wel "mondzweertjes" of recividerende orale ulceraties genoemd. Twintig procent van de volwassen en veertig procent van de kinderen jonger dan 11 jaar heeft wel eens last van aften. Kinderen en jongvolwassenen zijn...

Lees verder

Wat te doen tegen bedplassen?

Marjolein | maandag 14 april

Bedplassen is iets wat je kind vrijwel zeker zal ontgroeien. Er bestaan geen hulpmiddelen die je kind meteen laat stoppen met bedplassen. Gelukkig bestaan er wel speciale nachtluiers én zijn er maniertjes om je kind 's nachts zindelijk te kr...

Lees verder

Alles over oorzaak en behandeling van hielspoor

Marjolein | vrijdag 11 april

Dit is een informatiepagina. Plein heeft geen producten die bestemd zijn om hielspoor te genezen. Plein verkoopt wel voetzolen of kussentjes die verlichting kunnen geven bij hielspoor. Als je voetpijn hebt of pijn onder je hiel dan duidt dit vaak...

Lees verder

Chippen en inenten van je hond en kat

Renée | donderdag 10 april

Eén van die dingen waar je aan moet denken bij de aanschaf van een kat of hond zijn chippen en inenten. Honden moet verplicht worden gechipt, bij katten is dit (nog) niet verplicht. De voornaamste reden waarom dat dit nog niet verplicht is,...

Lees verder

Symptomen zwangerschap: ben ik zwanger?

Marjolein | donderdag 10 april

Er zijn diverse symptomen die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent. De symptomen verschillen van vrouw tot vrouw. Bij een zwangerschap kun je één of meer van deze symptomen ervaren. Het is onwaarschijnlijk dat je deze allemaal tegel...

Lees verder

Teken en de ziekte van Lyme

Marjolein | dinsdag 8 april

Teken kunnen de ziekte van Lyme overdragen als ze zijn besmet met de Borrelia bacterie. Alles over het voorkomen en herkennen van tekenbeten en het verwijderen van teken en alles over de ziekte van Lyme lees je in dit blog. Ontdek het assortiment...

Lees verder

Waarom katten zo van Catnip (kattenkruiden) houden

Renée | vrijdag 4 april

Het is een mooi gezicht wanneer een kat in de buurt komt van kattenkruid, ook wel catnip genoemd. Ze knuffelen er dan meteen op los en lijken in de zevende hemel te zijn. Op Plein.nl vind je een groot assortiment met producten met Catnip. Wat is...

Lees verder