Welkom op de blog van Plein.nl. Hier vind je volop inspiratie en tips voor de dagelijkse verzorging van jezelf, je gezin, je huishouden en je huisdieren!


De kat communiceert met zijn staart

Ilse | maandag 24 maart

Wist je dat je aan de staart van je kat kunt zien hoe hij zich voelt? Bijna iedereen weet wel dat wanneer een kat bang is of schrikt hij een dikke staart krijgt. Hiermee wil hij laten zien dat hij stoer en groot is. Maar er zijn nog veel meer katten...

Lees verder

Welke haarkleur past bij mij?

Iris | vrijdag 21 maart

Er is keuze genoeg in haarkleuren, maar welke kleur geeft jou de look die je altijd al had willen hebben? Als je een mooie kleur hebt die bij jou past en je haar zit ook nog eens perfect in model, zal je je over het algemeen een stuk prettiger en ze...

Lees verder

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon?

Eline | woensdag 19 maart

Heerlijk die zon, maar ook voor je huid? De zomer is het ideale seizoen om lekker terrasjes te pakken, te wandelen of lekker naar het strand te gaan om hier heerlijk van te genieten. De zon is heerlijk, maar teveel zonlicht is schadelijk voor je h...

Lees verder

Hoofdluis behandelen

Marjolein | woensdag 12 maart

Hoofdluis komt regelmatig voor, vooral bij kinderen op de basisschool. Hoofdluis is erg vervelend, maar met de juiste middelen prima te behandelen. In dit artikel vertelt onze gediplomeerde drogist Marjolein over de oorzaak van hoofdluis en hoe je h...

Lees verder

Vitamine en mineralen

Marjolein | maandag 20 januari

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor het goed functioneren van ons lichaam. Vitamines zijn chemische verbindingen die van nature voorkomen in onze voeding. Het lichaam maakt zelf geen of onvoldoende vitamines aan, dus we moeten ze door gezonde...

Lees verder

Alles over antibiotica

Marjolein | maandag 20 januari

Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt bij infecties die worden veroorzaakt door bacteriën. Deze infecties ontstaan doordat bacteriën het lichaam binnendringen en zich daar vermenigvuldigen. Antibiotica bestrijden bacteriën d...

Lees verder

Wat te doen bij een zonneallergie?

Marjolein | maandag 20 januari

Heerlijk, die zonnestralen op je huid. Maar als je na een paar dagen zon jeukende rode bobbeltjes op je gezicht of zonneblaasjes op andere plekken op je lichaam krijgt, ben je wat minder blij. Het kan zijn dat je last hebt van een zonneallergie. Bi...

Lees verder

Droge en schrale lippen

Iris | maandag 20 januari

Droge en schrale lippen, vooral in de winter hebben veel mensen hier last van. Vervelend, want soms kunnen droge en schrale lippen behoorlijk veel pijn doen. Gelukkig zijn er manieren om droge en schrale lippen te voorkomen en te behandelen. Hoe...

Lees verder

Wat te doen tegen droge ogen?

Marjolein | maandag 20 januari

Branderige- of prikkende ogen, vermoeide ogen, overmatig knipperen met de oogleden, ogen die gevoelig zijn voor licht, het gevoel hebben alsof er iets in het oog zit, tranende ogen, jeuk, wazig zien, druk in de ogen. Dit zijn de klassieke symptomen...

Lees verder