Buiten bewegen: ontspanning en herstel met Voltaren

Plein | dinsdag 18 juni | Gezondheidsproducten

basketballende mensen

Ga naar buiten en voel de frisse lucht op je gezicht! Buiten bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Elke stap die je zet kan je dichter bij een gezonder en gelukkiger leven brengen. Je hoeft echt niet meteen kilometers te rennen; een wandeling in het park, een fietstocht of een spelletje met vrienden is al genoeg om je in beweging te krijgen. De natuur biedt de perfecte omgeving om je zorgen even te vergeten en tot rust te komen. Hoor de vogels fluiten, ruik de bloemen en geniet van de omgeving. Deze momenten van ontspanning zijn essentieel voor je welzijn, geeft je meer energie en verbetert het je stemming.

Ontdek het volledige assortiment Voltaren op Plein.nl

5 tips om meer te bewegen

 1. Maak dagelijkse wandelingen: Neem elke dag een half uur de tijd om te wandelen, of het nu tijdens je lunchpauze is of na het avondeten. Verken verschillende natuurgebieden en wandelpaden in je omgeving om het leuk en uitdagend te houden.
 2. Fiets naar je werk of de winkel: Gebruik de fiets als transportmiddel voor korte afstanden en laat de auto wat vaker staan.
 3. Doe tuinwerk: Gebruik het werken in de tuin als een manier om actief buiten te zijn.
 4. Plan outdoor workouts: Volg lessen in het park zoals yoga of bootcamp. Ga hiken, of mountainbiken met vrienden. Speel regelmatig een sport zoals tennis, voetbal of basketbal.
 5. Volg een outdoor hobby: Begin met een nieuwe buitenhobby zoals vogels spotten, vissen, fotografie, of doe aan geocaching.

Blessures voorkomen

Misschien wil je wel meer bewegen maar houden blessures of lichamelijke ongemakken je tegen. Bewegen kan je zo intensief maken als je zelf wilt en het is altijd belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren. Zorg er in ieder geval voor dat je kleding en schoenen geschikt zijn voor de activiteit die je gaat doen. Goede schoenen bieden de juiste ondersteuning en demping. Verhoog de intensiteit, duur en frequentie van je training geleidelijk, te snel opbouwen kan je lichaam te zwaar belasten. Rust en herstel zijn net zo belangrijk als de training zelf. Drink voldoende water voor, tijdens en na je training om uitdroging en spierkrampen te voorkomen.

vrouw aan het stretchen

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32%*

Mocht het dan toch gebeuren dat er pijntjes optreden dan kan je kiezen voor Voltaren Emulgel. Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% is te gebruiken bij spier- en gewrichtsblessures, zoals sportblessures en voor lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn door artrose in de knie of vingers.

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% is een geneesmiddel en bevat diclofenac, een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID). Diclofenac werkt pijnstillend en ontstekingsremmend aan de bron. Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% dringt diep in de huid door en pakt de aangetaste gewrichten van de behandelde regio aan. De formule van Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% combineert de voordelen van een crème en een gel:

 • Wordt snel in de huid opgenomen
 • Heeft een verfrissend en kalmerend effect

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% wordt gebruikt bij volwassenen voor de lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn, veroorzaakt door verergering van artrose van de knie of vingers.

 • Versnelt het herstel
 • Werkt in de bron van de pijn
 • Pijnverlichting tot 12 uur lang
 • Verlicht de pijn en remt de ontsteking

Dosering en gebruik

 • Breng de gel om de 12 uur (bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds) aan op de pijnlijke plek.
 • Gebruik Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% niet langer dan 3 weken zonder medisch advies.
 • De pijnverlichting bouwt zich geleidelijk op gedurende de eerste week van de behandeling. Indien de pijn niet verbetert binnen 7 dagen, of indien de pijn erger wordt, raadpleeg dan uw arts.
* Voltaren Emulgel Extra Sterk 2.32% gel (diclofenac diethylammonium) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken als u ooit een allergische reactie heeft gehad voor diclofenac of andere medicijnen om pijn, koorts of ontstekingen te behandelen.Niet gebruiken gedurende het laatste trimester van de zwangerschap. Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% is goedgekeurd door het College ter beoordeling van geneesmiddelen. KOAG-nr. 309-1023-1688.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs