Hoe breng je foundation aan?

Iris | dinsdag 9 oktober | Make-up
hoe breng je foundation aan Je gebruikt een foundation om je huid mooi glad en egaal te maken, zodat je een mooie basis hebt voor de rest van je make-up. In dit blog geef je de beste tips hoe je het beste foundation aanbrengt. Voor een natuurlijke en stralende look.

Hoe breng je foundation aan?

Nadat je de juiste foundation voor jouw huid hebt gekozen, is het belangrijk dat je je foundation zo aanbrengt, dat het er natuurlijk en egaal uitziet. Niemand zit namelijk te wachten op een pancake face. Breng je foundation niet te dun maar vooral ook niet te dik aan. Hieronder geef ik je een aantal tips waarmee je je foundation er mooi uit kunt laten zien op de huid.

Gebruik een crème

De foundation goed aanbrengen begint met een goede voorbereiding van de huid. Nog vaak wordt het aanbrengen van een goede vochtinbrengende crème vergeten. En dat is zonde, want je foundation zal een stuk beter hechten en veel mooier ogen wanneer je huid mooi verzorgd en niet droog is.

Gebruik eerst een concealer

Het hangt een beetje af van de dekking van je foundation, aangezien je daar veel verschillen tussen hebt. Mocht je onder je ogen of andere bepaalde plekjes op je huid hebben die je extra wil camoufleren, dan kun je plaatselijk concealer gebruiken. Hiermee voorkom je dat je je foundation op één plek dik moet aanbrengen.
Tip: Je kunt je foundation ook op je oogleden aanbrengen. Hiermee egaliseer je de huid nog meer en werkt de foundation tevens als een primer voor je oogschaduw.

Foundation applicatoren

Real Techniques Bold Metals Triangle Foundation KwastJe foundation aanbrengen kan met verschillende applicatoren, zoals een foundationkwast, een spons of met je vingers. Je kunt op alle drie de manieren prima je foundation aanbrengen, maar wat je het prettigst vindt is een persoonlijke keuze. Let er wel op wanneer je een kwast gebruikt dat je deze wekelijks reinigt met een zeep. Een applicator in de vorm van een spons zul je iedere 2 tot 3 maanden moeten vervangen voor een nieuwe.

Foundation aanbrengen

L'Oréal True Match FoundationOm er zeker van te zijn dat je je foundation gedoseerd aanbrengt, kun je een beetje foundation op je hand aanbrengen zodat je daar de foundation vanaf kunt pakken. Afhankelijk van je wensen, is het niet nodig om je gehele gezicht met foundation te bedekken. Je kunt bijvoorbeeld je T-zone, dus je voorhoofd en de neus meenemen. Ook breng je de foundation onder je ogen tot halverwege je wang aan. Mocht je concealer hebben gebruikt, dan heb je deze mooi gedekt en weggewerkt. Breng de foundation aan in het midden en verdeel met strijkende bewegingen naar buiten. Waar nodig kun je gebruik maken van deppende bewegingen zodat je goed op moeilijker bereikbare plekken kunt komen. Zoals je neus of tussen lijntjes. Op deze manier zal je foundation mooi egaal verdeeld zijn over je gezicht. Ontdek het complete assortiment met foundations van bekende merken als L'Oréal, Maybelline en Rimmel op Plein.nl

Over de schrijver

Iris
Iris

Hi! Mijn naam is Iris van Breugel. Naast mijn opleiding Business Management werk ik parttime als Online Marketeer voor Plein. Ik heb veel affiniteit met cosmetica en verzorgingsproducten en deel graag mijn kennis en tips met jullie.