Hoe verwijder je kauwgom?

Plein | woensdag 29 november | Schoonmaakmiddel

kauwgom-verwijderen

Kauwgom heb je in allerlei smaken: van aardbei en mint tot aan drop. Maar de kauwgom zit vaak helaas niet alleen in je mond. Je komt kauwgom tegen op oppervlakten waar het niet thuis hoort. Zoals op de vloer, op je kleding of zelfs in je haar. Hoe je kauwgom op verschillende manieren kunt verwijderen vertel ik je in dit blog.

Bekijk het complete assortiment kauwgomverwijderaars.

Kauwgom verwijderen

Wanneer je kauwgom op onbedoelde plekken terecht komt, is dat erg vervelend. Gelukkig zijn er middelen die je helpen bij het verwijderen van kauwgom. De HG Chewing Gum Remover bevriest de ingelopen kauwgom waardoor deze hard wordt. In deze bevroren toestand kan de kauwgom gemakkelijk worden verwijderd. Een handig hulpmiddeltje voor als je kauwgom in je kleding hebt.

Let op: wanneer je een schoonmaakmiddel gebruikt speciaal voor het verwijderen van vlekken door kauwgom, dan is dit middel niet geschikt voor acetaat van textiel, tapijten en leer. Lees daarom altijd goed de bijsluiter van het product door. Lees voor verdere gebruiksaanwijzingen het etiket van het product.

Huis-tuin-en-keuken middeltjes

Naast deze producten zijn er ook handige huis-tuin-en-keukenhulpjes die kauwgom verwijderen:

Pindakaas voor het verwijderen van kauwgom

Een product dat in velen huishoudens aanwezig is: een potje pindakaas. Je smeert de pindakaas niet alleen op je brood of cracker, maar ook op plekken waar onbedoeld kauwgom terecht is gekomen. Smeer een laag van deze notenpasta op de kauwgomvlek in je haar of op de plek van het aangedane kledingstuk en laat de pindakaas even intrekken. Kam daarna je haar uit en was je haren zodat het vrij is van pindakaas. In het geval van het kledingstuk: Was na circa 10 minuten intrek tijd het kledingstuk op 40 graden. Het kledingstuk zal er geheel schoon uit komen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat er vetvlekken van de pindakaas achterblijven op het kledingstuk. Dat is wel zo fijn.

Azijn

Voor het oplossen van kauwgomvlek werkt azijn ook goed. Warm de azijn bij voorkeur even op in een magnetron. Breng een beetje van het verwarmde azijn aan op de vlek. Vervolgens kun je de kauwgom er met een tandenborstel af boenen.

Bevriezen

Wist je dat kou ook helpt voor de verwijdering van kauwgom? Stop je kledingstuk met de kauwgom in de vriezer. De kou zorgt ervoor dat de kauwgom hard wordt waardoor je de kauwgom er makkelijk van af kunt schrapen. Voor het beste resultaat laat je het kledingstuk 24 uur in de vriezer. Zit de kauwgom op een oppervlakte dat niet gemakkelijk in de vriezer is te stoppen? Vul dan een zakje met ijs en leg deze voor een aantal uren op de plek met de kauwgom. Ook nu zal er bevriezing plaatsvinden waardoor je de kauwgom er af kunt schrapen. Dit schrapen kun je doen met een plamuur.

Bekijk het complete assortiment kauwgomverwijderaars.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs