Norit bij diarree en vergiftiging

Marjolein | maandag 9 augustus | Gezondheid

online drogist

Pleisters, een tekentang, ontsmettingsmiddel, pijnstillers... een aantal producten heb je standaard in huis voor kleine ongelukjes en ongemakken in en rondom het huis. De producten van Norit wil je ook standaard in je medicijnkastje hebben. Norit heeft namelijk verschillende producten voor bij diarree, tegen uitdroging (genaamd O.R.S.) en speciaal voor gebruik bij vergiftiging. Handig, want zo ben je op alles voorbereid.

Ontdek het assortiment van Norit bij Plein.

norit producten

Wat is diarree?

Diarree is een dunne waterige poep waardoor je vaak naar het toilet moet. Je kunt diarree krijgen door een virus, bacterie of parasiet. Het virus, de bacterie of de parasiet komt via de mond in de darm en veroorzaakt een ontsteking, irritatie of infectie van de darm. Door ontsteking, infectie of irritatie van de darmwand kunnen de voedingstoffen en verteringssappen waarin het voedsel is opgelost de wand van de darm niet passeren en komen ze als waterdunne ontlasting naar buiten.

norit met actieve kool

Diarree op vakantie

Veel mensen krijgen last van diarree als ze op vakantie zijn. Dit komt omdat er in het vakantieland andere bacteriën zijn dan in Nederland. De darmen zijn deze bacteriën niet gewend en willen deze zo snel mogelijk uit het lichaam afvoeren. Het snelste gaat dit met waterdunne poep. Daarnaast kan een andere bereiding van voedsel of bedorven voedsel je diarree bezorgen. Deze diarree wordt vaak reizigersdiarree genoemd.

Vooral op vakantie is het belangrijk dat je uitdroging voorkomt. Drinken is veel belangrijker dan eten. Een speciaal dieet is niet nodig. Neem zo nodig O.R.S. O.R.S. bevat speciale suikers en zouten die het lichaam nodig heeft om vocht op te nemen en vast te houden. Speciaal voor kinderen heeft Norit O.R.S. met een lekker sinaasappelsmaakje.

norit bij diarree

Norit bij diarree veroorzaakt door bacteriën

Norit zuivert en herstelt het darmkanaal bij diarree. Norit producten bevatten 100% plantaardige geactiveerde kool dat wordt vervaardigd uit turf en kokosnootschalen. Actieve kool wordt eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde, met name om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Bij diarree zorgt actieve kool ervoor dat de schadelijke stoffen die de diarree veroorzaken aan elkaar gebonden worden en via de ontlasting het lichaam verlaten. De actieve kool reinigt de darmen en verwijdert de oorzaak van de diarree. Hierdoor gaat het lichaam weer normaal functioneren. De darmen worden hersteld, de diarree verdwijnt en de ontlasting wordt weer normaal.

Norit is geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen. Mochten ze de tabletjes niet willen of kunnen doorslikken, dan kun je de tabletjes ook verpulveren zodat het toedienen gemakkelijker gaat.

Let wel op, want de actieve kool adsorbeert ook geneesmiddelen waardoor de werking teniet wordt gedaan. Zo kan bijvoorbeeld de anticonceptiepil door de werking van Norit niet meer de juiste bescherming bieden.

Norit bij vergiftiging

Norit kan ook worden ingezet bij vergiftiging. In elk huis in Nederland is gif te vinden voor kleine kinderen, denk hierbij aan medicijnen, planten, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, insecticide, sigaretten of cosmetische producten. Vaak zijn we er niet van bewust wat de gevolgen zijn als kinderen deze producten in hun mond stoppen. Kinderen zijn veel kleiner dan volwassenen en hebben dan ook veel eerder last van gif. Per jaar lopen een paar duizend 0-4 jarigen een vergiftiging op.

Norit kan bij verschillende soorten vergiftigingen helpen. Het kan schadelijke stoffen aan zich binden. De schadelijke stoffen verlaten dan met de actieve kool via de ontlasting het lichaam en er komt minder van de giftige stof in het bloed.

In de Gifwijzer staat precies wat je moet doen bij welke vergiftiging. Soms moet je je kind laten braken en in andere gevallen wordt een grote hoeveelheid Norit aangeraden. Verder staan er tips in wat je kunt doen om vergiftiging te voorkomen.

Goed om te weten: Norit diarree tabletten capsules zijn geneesmiddelen. Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Over de schrijver

Marjolein
Marjolein

Ik ben Marjolein en ik ben gediplomeerd drogist. Bij mij kan je terecht voor al je vragen rondom je gezondheid.