Hoe krijg ik langer en voller haar?

Plein | maandag 18 maart | Verzorging

langer voller haar

Een mooie volle bos haar. Voor sommigen is het vanzelfsprekend maar helaas is niet iedereen gezegend met zo’n mooie bos haar. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je langer en voller haar kunt krijgen. We hebben hieronder 10 tips voor je op een rijtje gezet.

Op Plein.nl vind je een breed aanbod met haarverzorgingsproducten voor stralende en gezonde lokken. 

10 tips voor langer en voller haar

Stralende, gezonde en lange lokken. Wie wilt dat nou niet? Niet gezegd met een volle bos? Gelukkig zijn er maniertjes om de natuur een handje te helpen. Ontdek nu onze tien beste tips voor langer en voller haar.

1. Rustig aan met haarproducten

Hoewel het misschien verleidelijk is om meerdere producten voor de verzorging en de styling van je haar te gebruiken, wordt het toch afgeraden. Veel producten hebben namelijk een verzwarend effect wat je kapsel uit zijn model haalt. Gebruik daarom zo min mogelijk producten of kijk naar producten die (vrijwel) geen siliconen bevatten.  

2. Niet te vaak wassen

Misschien heb je de neiging om je haar vaak te wassen zodat je haar lekker schoon wordt. Maar hoe vaker je je haar wast hoe minder schoon je haar daadwerkelijk wordt. Je haar kan juist vettig worden. Tijdens een wasbeurt was je namelijk niet alleen het vuil weg, maar ook natuurlijke oliën. Probeer je haren daarom maximaal twee à drie keer in de week te wassen. 

3. Gebruik een haarmasker

Je haar krijgt met vele invloeden van buitenaf te maken, zoals de zon, wind, regen maar ook de producten die je in haar gebruikt. Daarnaast föhn of styl je je haar ook. Een wekelijks vocht inbrengend haarmasker is daarom een must om je haar net met dat beetje extra te verzorgen. Gebruik een haarmasker bij voorkeur één a twee keer in de week.

4. Gebruik een conditioner

Nadat je je haren gewassen hebt met shampoo staan je haarschubben iets open. Gebruik daarom altijd een conditioner (na een haarmasker). Een conditioner sluit de haarschubben, beschermt je haar en helpt het te herstellen.

5. Kam je haar voorzichtig

Door je haren te borstelen tast je je haar aan. Zorg er ten alle tijden voor dat je je haar voorzichtig van onder naar boven kamt. Gebruik waar nodig je handen om een grove klit iets uit elkaar te trekken alvorens je er meteen een kam of borstel inzet. Op deze manier beschadig je je haren minder en breekt het minder af. 

6. Verander de plek van je staart of knot

Het is een makkelijk trucje, en toch heeft het een grote impact! Probeer de knot of staart die je maakt op verschillende plekken op je hoofd te maken. Je haar langdurig op eenzelfde plek opsteken maakt je haar op die specifieke plekken kwetsbaarder. Zorg er daarnaast voor dat je staart of knot niet te strak zit. Anders zal op (heel) lange termijn je haargrens naar achter verschuiven en dat wil je niet!

7. Kies een satijnen kussensloop

Ruil je katoenen kussensloop in voor een van satijn. Een satijnen kussensloop is zachter en voorkomt frictie met je haar.

8. Ga regelmatig naar de kapper

Hoewel je de kapper misschien liever ontloopt is het toch heel belangrijk regelmatig te gaan. Een regelmatige bijpuntbeurt zorgt ervoor dat je haar een gezonde uitstraling houdt en je gespleten haarpunten niet verder splijten. Een aanrader is om rond de 12 weken naar de kapper te gaan en voldoende per keer af te laten knippen zodat je haarpunten weer mooi door kunnen groeien. 

9. Zorg voor voldoende vitamine B en Omega-3

Er is ook veel winst te behalen door het slikken van extra vitamine B en het zorgen voor de inname van voldoende Omega-3. Dit is goed voor je keratine aanmaak en laat dit nou net het stofje zijn dat voorkomt in je haar en nagels. Maar ook je huid doe je er een plezier mee! Eet dus lekker veel vis, olijfolie, noten en peulvruchten en slik daarnaast bij voorkeur een vitamine B complex.

10. Minimaliseer stress

Niets is zo funest voor je haargroei als een periode van stress en vermoeidheid. Dit zorgt namelijk voor meer haarverlies. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar regelmatig tijd voor jezelf in lassen is van groot belang. Even je telefoon weg en de tv uit. Ga op tijd naar bed en minimaliseer stress.

Op Plein.nl vind je een breed aanbod met haarverzorgingsproducten voor stralende en gezonde lokken. 

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.