Milieuvriendelijke en natuurlijke schoonmaakmiddelen

Elisha | dinsdag 3 maart | Schoonmaakmiddel

milieuvriendelijke-schoonmaakmiddelen

Je herkent het wel: Het hele huis moet schoongemaakt worden. Je moet de badkamer, het toilet en de keuken helemaal schoonmaken. En voor ieder ander oppervlak moet je een ander soort schoonmaakmiddel gebruiken. Dit is niet alleen erg duur maar dit is ook nog eens slecht voor het milieu. Veel schoonmaakartikelen zijn namelijk slecht voor het milieu door de chemische stoffen die ze bevatten. Gelukkig zien we steeds vaker natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieven.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Er komen steeds meer merken op de markt die zich specialiseren in natuurlijke en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Veel mensen worden zich bewust van het feit dat veel reguliere schoonmaakmiddelen giftige en chemische stoffen bevatten die ze liever niet in hun huis hebben. De alternatieven maken net zo goed schoon als de reguliere middelen met als voordeel dat ze uitsluitend plantaardige grondstoffen bevatten. Bovendien zijn deze producten biologisch afbreekbaar en hierdoor beter voor het milieu. Ook fijn: de producten worden vaak op ecologische wijze geproduceerd en er wordt rekening gehouden met de keuze voor de verpakking. Ook wordt de inhoud veelal niet op dieren getest. Merken die ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen verkopen zijn onder meer Frosch, Seventh Generation en de natuurlijke lijn van Blue Wonder. Hieronder vertellen we je meer over deze milieuvriendelijke merken:

blue-wonder-wc-reiniger

Blue Wonder 100% natuurlijk

Blue Wonder heeft een 100% natuurlijke lijn schoonmaakmiddelen bestaande uit een kalkreiniger, wc-reiniger en allesreiniger in de geuren oranjebloesem en witte ceder. De 100% natuurlijke reinigers zijn zeer krachtig, maken net zo goed schoon als de reguliere schoonmaakmiddelen van Blue Wonder en ruiken heerlijk fris. De lijn bevat zeer krachtige, natuurlijke zepen zonder petrochemische toevoegingen. Het heerlijk parfum van etherische oliën uit biologische teelt zorgt voor een heerlijk ruikend huis. Voor elke fles die je koopt, geef je samen met Blue Wonder 1 maand schoon drinkwater aan een kind in nood. Duurzame oplossing door plaatsing van de Blue Wonder Pump bij scholen.

frosch-afwasmiddel

Frosch

De schoonmaakmiddelen van Frosch werken uiterst efficiënt en zijn het perfecte natuurlijke alternatief voor het schoonmaken van je huis. Het assortiment bestaat onder meer uit een allesreiniger, afwasmiddel, vaatwastabletten en wc-reiniger. De schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar, niet getest op dieren en de verpakking is 100% recyclebaar. Extra fijn: de schoonmaakmiddelen zijn dermatologisch getest en voorkomen hiermee huidirritatie.

seventh-generation-allesreiniger

Seventh Generation

Seventh Generation staat voor een schoon huis en een schone wereld. Ook voor de volgende 7 generaties. Seventh Generation gelooft in de kracht van planten bij het schoonmaken van je huis. Het assortiment bestaat uit een toiletreiniger, wasmiddel, allesreiniger, badkamerreiniger en afwasmiddel die écht werken. Gemaakt van materialen en ingrediënten die zoveel mogelijk kunnen worden hergebruikt.

Natuurlijke schoonmaakmiddelen uit eigen keuken

Naast deze merken zijn er natuurlijk ook veel natuurlijke ingrediënten die je kunt gebruiken om je huis schoon te maken. Gewoon uit eigen keuken. Wel zo makkelijk. Hieronder vind je een aantal van deze ouderwetse natuurlijke schoonmaakmiddelen.

  •  Ossengalzeep. Hiermee kan je gemakkelijk vlekken verwijderen en is ook nog eens geheel natuurlijk. Deze zeep bestaat namelijk uit kokosvet, palmvet en ossengal.
  • Soda (zuiveringszout). Soda is een soort zout wat je in plaats van chloor kan gebruiken om dingen te ontreinigen, ontvetten en reinigen.
  • Citroen. Ja je leest het goed, citroen kan je gebruiken om dingen schoon te maken. Citroen ruikt namelijk lekker fris en je kan er met gemak dingen mee schoonmaken.
  • Groene zeep. Groene zeep werd vroeger voor alle schoonmaakklusjes gebruikt. Door de komst van alle andere schoonmaakmiddelen is de groene zeep een beetje weggevallen. Maar de zeep werkt nog steeds erg goed voor alle schoonmaakklusjes.
  • Natuurazijn. Natuurazijn wordt ook wel schoonmaakazijn genoemd. Je kan met natuurazijn dingen ontkalken en het werkt uitstekend bij het schoonmaken van de ramen.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Ontdek het assortiment milieuvriendelijke en natuurlijke schoonmaakmiddelen bij Plein.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs