Tips en adviezen tegen hooikoorts

Plein | donderdag 11 april | Gezondheidsproducten

hooikoorts

Advertentie

Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, is een veelvoorkomende aandoening die miljoenen mensen wereldwijd treft. Het is een allergische reactie op pollen van grassen, bomen, en planten die zich verspreiden in de lucht tijdens bepaalde seizoenen. Deze allergenen worden ingeademd en veroorzaken symptomen zoals niezen, jeukende ogen, een verstopte neus en een loopneus.

Ontdek het volledige assortiment Carelastin op Plein.nl

Voor veel mensen kan hooikoorts een behoorlijk ongemakkelijke ervaring zijn. Het kan je dagelijkse activiteiten verstoren. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren om de symptomen van hooikoorts onder controle te houden:

 • Volg het weerbericht: Houd de pollenverwachting in de gaten en probeer binnen te blijven op dagen met een hoge pollenconcentratie.
 • Houd ramen en deuren gesloten: Probeer pollen buiten te houden door ramen en deuren gesloten te houden, vooral op winderige dagen.
 • Draag een zonnebril: Een zonnebril kan helpen voorkomen dat pollen in je ogen terechtkomen en je ogen irriteren.
 • Draag een hoed: Een hoed kan helpen voorkomen dat pollen in je haar terechtkomen, vooral als je buiten bent op dagen met een hoge pollenconcentratie.
 • Douchen en kleding wisselen na buitenactiviteiten: Als je buiten bent geweest, is het een goed idee om te douchen en schone kleding aan te trekken om pollen van je huid en kleding te verwijderen.
 • Vermijd buitenactiviteiten tijdens piekuren: Probeer buitenactiviteiten te vermijden tijdens de vroege ochtend en de late middag, wanneer de pollenconcentratie meestal het hoogst is.
 • Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, wat kan helpen bij het dunner maken van slijm en het verlichten van een verstopte neus.

Snel hooikoortsklachten verlichten met Carelastin*

Voor snelle verlichting kan je ook medicatie gebruiken. De producten van Carelastin verlichten snel je hooikoortsklachten en zijn verkrijgbaar in neussprays en oogdruppels.

 • Bevat een antihistamine
 • Maakt niet slaperig
 • Ook te gebruiken naast hooikoortstabletten

carelastin

Carelastin Neusspray

Carelastin Neusspray bevat een antihistamine en biedt binnen 15 minuten verlichting, de hele dag.* De werkzame stof in dit middel is azelastinehydrochloride 1mg/ml en is ook geschikt voor kinderen (vanaf 6 jaar).

Gebruik Carelastin neusspray bijvoorbeeld direct ’s morgens als je wakker bent. Als je het ‘s avonds voordat je gaat slapen nog een keer gebruikt, heb je ’s nachts tijdens het slapen ook minder last van symptomen.

*Bij 1 of 2x daags gebruik van Carelastin Extra Sterk of bij 2x daags gebruik van Carelastin Oogdruppels.

Carelastin Extra Sterk Neusspray

Carelastin Extra Sterk neusspray verlicht effectief de symptomen van hooikoorts, huisstofmijtallergie of huisdierenallergie, zoals niezen, een loopneus, verstopte neus en rode, tranende en/of jeukende ogen. De werkzame stof in dit geneesmiddel is azelastine. Het bevat een gepatenteerde, +50% krachtigere formule die langdurig symptomen verlicht, ook als de allergische reactie al wat verder ontwikkeld is. Carelastin Extra Sterk werkt binnen 15 minuten en tot 24 uur lang. Meestal gebruik je Carelastin Extra Sterk neusspray slechts 1x per dag, soms is het nodig tweemaal daags te gebruiken.

Gebruik bij volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar en ouder één keer per dag twee verstuivingen in elk neusgat. In sommige gevallen kunnen twee keer per dag twee verstuivingen in elk neusgat nodig zijn.

carelastin

Carelastin Oogdruppels

Carelastin Oogdruppels verlichten snel de symptomen van hooikoorts, huisstofmijtallergie of huisdierenallergie, zoals rode, jeukende, tranende of gezwollen ogen. Het werkt snel (binnen 15-30 minuten) en is langdurig effectief. De werkzame stof in dit geneesmiddel is azelastine. Dit is een sterk langwerkend anti-allergisch middel (antihistaminicum) wat effectief symptomen verlicht. Gebruik het product 2 tot 4 keer per dag (1 druppel per oog). 

Carelastin Oogdruppels kunnen ook worden gebruikt om hooikoortsklachten te voorkomen. Aangezien Carelastin oogdruppels snel werken, kan je de oogdruppels gebruiken op het moment dat je de eerste tinteling of irritatie in je ogen voelt. Nadat je de oogdruppels hebt aangebracht blijven deze maximaal 12 uur lang werkzaam. Gebruik Carelastin Oogdruppels bijvoorbeeld direct ’s morgens als je wakker bent. Als je het ‘s avonds voordat je gaat slapen nog een keer gebruikt, heb je ’s nachts tijdens het slapen ook minder last van symptomen.
Als de oogdruppels gebruikt worden bij hooikoortsklachten, mogen deze gebruikt worden door kinderen ouder dan 4 jaar. Als de oogdruppels gebruikt worden voor niet-seizoensgebonden allergiesymptomen(huisstofmijtallergie of huisdierallergie bijvoorbeeld), dus allergie waar je het hele jaar door last van hebt, dan mogen de oogdruppels gebruikt worden door kinderen ouder dan 12 jaar.

 • Langdurig effectief
 • Werkt binnen 15-30 minuten
 • Geschikt voor dragers van contactlenzen (niet tijdens gebruik)
 • Verlicht hooikoortsklachten: voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar
 • Verlicht allergische klachten van huisstofmijt of huisdieren: voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Hoewel hooikoorts zeker vervelend kan zijn, is het dus geruststellend om te weten dat er verschillende manieren zijn om de symptomen te beheren. Met de juiste aanpak kunnen mensen met hooikoorts nog steeds genieten van de buitenlucht en de prachtige seizoenen, zonder constant last te hebben van vervelende symptomen.

Ontdek het volledige assortiment Carelastin op Plein.nl

*Carelastin is een geneesmiddel en bevat azelastine. Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Carelastin is goedgekeurd door het College ter beoordeling van geneesmiddelen.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.